Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
tilly_n

tilly_n

Medlem
  • Registrerad 2005-12-07
  • Senast aktiv 2012-12-11
  • Antal inlägg 27

Foruminlägg

De senaste inläggen tilly_n har skrivit i forumet.

Söker efter ett nätagg till min imac g5 20" isight modellen om det är någon som har en deffekt g5a och vill skicka nät agget som är i bruk så vore jag tacksam om jag fick köpa den ist för att man slänger fungerande produkter på tippen!

maila mig nils.norberg@gmail.com

Tja håller på att flytta och funderar är det möjligt att ansluta min Airport extreme till min granne och polares switch en 3com av något slag och isf vilken metod är bäst via kabel eller går det att köra trådlöst?

Vad gäller bredbands hastigheten så delar vi på en 100/100 men vi vill kunna köra våra nät separat i vardera lägenhet.

da varken hardvaru CDn fungerade eller hddn i fraga, far jag se till att kopa en ny hdd...och tills dess far man leva pa sambons kinesiska dell dator darav inget svenskt tangentbord

Vederbörande individ dvs jag! har gjort följande!

backuppat all information samt reparerat disken i hfs.Dock händer det att vid uppstarten av snow leopard nu så står den o rullar då den inte kan hitta en installations hdd, Börjar ana att hårddisken är paj eller kan det vara något annat som spökar?

förvisso men hur gör jag en bootbar usb sticka i windows när mbp inte vill samarbeta?

Skrev ett tidigare inlägg om att min MBP 13" från 2009 unibody hade börjat bli ovanligt varmt samt att vissa program inte fungerade alls eller tog ovanligt lång tid på sig att starta!

Har under min lediga dag nu i regnet i göteborg suttit och försökt återställa datorn till sin forna glans!

Mitt dillena är att jag kör Ios lion datorn i fråga vägrar att boota in i osx systemet har därav tagit och kört in min snow leopard skiva samt försökt reparera den i skrivverktygen bifogar en bild och så har den stått och tuggat nu i drygt 2timmar.. Då jag är i viss mån teknisk kunnig men vet ej exakt vad jag skall göra rådfrågar jag resterade här inne på några ideer eller tips på hur man går till väga för att få datorn att fungera igen!

Kan det vara så att hårddisken har gett vika eller kan det finnas andra faktorer som gör att operativsystemet har lagt av

Kanske fel följd fråga här men Du som skapade denna tråden jobbar du må hända hos tullen?

Ursprungligen av ;:

Rent spontant så tycker jag nog ej om iden om att ålägga en special avgift på Hdd och lagrings media tycker i så fall att man kunde baka in det i den befintliga momsen.
Dock anar jag att CopySweden ej skulle tjäna lika mycket på det då de har andra bakomsig som vill ha lite mer av kakan.

Ser ut så här för närvarande!
http://i54.tinypic.com/213kahz.png

Jo nog är det iof så att jag behöver mer ram men man kan väll tycka att en webbläsare ej behöver få datorn att nästintill frysa var gång man slö surfar..

Hej tänkte höra med er om ni vet vad det kan vara för fel eller ge mig tips på vad man kan göra med sin MBP som går sjukt segt. Segheten vet jag ej vart den kommer från men nu i stundande stund när jag skriver detta drar safari 138Mb verkligt minne samt drar 2.5% ur CPUn.

Datorn som sådan är ansluten till en extern skärm och kör båda skärmarna samtidigt. över lag sitter jag med kanske 4-5 flikar och då ligger safari och tuggar på 750-900Mb. Har på senare tiden börjat undvika att öppna flash eller sidor som kan ha mycket bilder då hela datorn ser till och stå och tugga under 1-2 min.

Andra webbläsare (Chrome, Opera & Firefox) ligger o tuggar på ungefär lika mycket arbetsminne utom opera 11 som fungerar fin fint dock går det ej att stänga av på konventionellt sätt utan man måste tvångsavsluta det av o till.

Jag har inga plugins förutom adobe flash pluginet till dessa webbläsaren.
Datorn har för närvarande 2 gb ram och 110gb av 160gb ledigt

Spotify dar vid uppstart 20-30% cpu och 50MB ram för att sedan vid spelning dra ca 8% cpu kraft.

Datorn har nyligen formateras då jag trodde att det var något fel på Os X 10.5.5 till 10.6.6
Jag har i bakgrunden även dropbox men förmodar att den inte drar något speciellt förutom när den syncar mot databasen när man ändrar i mapparna.

Var orolig att Hdd tom var trasig så jag har tom tagit och reparerat hdd med Skrivbehörigheter får och allt var tummen upp där vilket får mig att grubbla vidare men kan ej komma på vad det kan vara för fel..

Vore trevligt och höra om någon har några kreativa tips på vad man kan göra för att få MBP att fungera som skall

Mvh
Nils

Det låter exakt som det bekymret jag har drabbats med sedan 2 dagar sedan.
Nu har jag ju ominstallerat min MBP (juni -09) har även testat mig på att dra ner från en annan dator safari, chrome, opera och div andra program som kopplar upp sig till nätet utan någon eg resultat.

björnström: Dns'en skall man skriva in den i Airport extremen eller i MBP? har testat med bägge kombinationerna o inget fungerar fortfarande.

Har testat tversity på brossans data men jag föredrar ju enkelheten i medialink och är så som "relaxer" här nöjd med att ha betalat de 129:-

Gjorde en uppdatering av min tiger till leopard för någon vecka sedan, vilket har resulterat att min katt spinner lite för mycket. dvs om datorn är på så arbetar den mellan 5-20% av dess cpu kraft, Adium tar ca 10% till, stänger jag av detta o kör igång safari så arbetar cpun på mellan 80 & 100 %. jag bör ej ens tala om hur det är att öppna fler flickar mm mm.

Min fråga är finns det något sätt o lösa det på har en imac g5a "isight" med 2gig ram, 2.1 ghz ppc. Har varit i kontakt med mac butiken i götet som sålde mig exemplaret o de hänvisade mig att så skall den ej bete sig.

Har någon annan råkat ut för samma missöde o om så hur löste ni det hela?
MVh nisse

Ursprungligen av William N:

För att det är en NAS. Du kan koppla den till både Mac och PC. Spelar ingen roll vilket operativ du har...

Nåväl. Jag beställde en för tio minuter sedan... Ni kommer att få höra om det går dåligt...

William N när du väl får din drobo o har lekt lite med den så kan du väl skriva lite här på forumet lite om dina personliga tankar kring den så får man se om man också bör investera i en sådan eller i någon annan sort.