Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jobobobo

Jobobobo

Medlem
  • Registrerad 2006-01-11
  • Senast aktiv 2006-03-29
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen Jobobobo har skrivit i forumet.

Min tanke från början var egentligen bara att det skulle komma en telefon med samma design och med scrollhjulet som är fantastiskt. Det viktiga är inte att telefonen kan spela mp3 låtar. Men visst, ett par gb vore inte fel.

Snyggt! Hehe, telefonen blir ju ganska liten...Men det är gött om det funkar...

Lite uppdaterad... Två nya knappar....!

Hmm...ja jag funderade också på upplägget med knapparna. Det ska ju vara en mini telefon. Men det kanske blir för tajt. Förslag någon?

Bilden på min designade Iphone. Samma storlek som Ipod Nano...

Snygg. Men den ska vara mindre. Som Ipod Nano helst...

Jag satt och lekte med tanken att apple skulle komma ut med en mobiltelefon som har exakt samma format som Ipod nano. Vad tror ni om det?? Vore nåt va? Jag sitter och designar en protoyp i photoshop just nu. Härmed är tävlingen igång tycker jag. Vem designar den snyggaste mobiltelefonen á la ipod nano??? Kom ihåg att scrollhjulet ska va med... Skärmen gör jag lite större... Bild kommer snart.

Jonas

Ursprungligen av dreamfish:

Jag köpte min Ipod g5:a i thailand, och har antagligen inte den där ljud spärren. Undrade bara om det är mycket skillnad med och utan, för jag tycker inte att högsta volym är särskilt högt.

Ja, det är en jävla skillnad faktiskt. Pröva så får du se...

mvh

J

Ursprungligen av Se[BBB]e:

Nej ladda ner gratisprogrammet mp3gain (googla) och använd det för att sänka volymen på alla ipods låtar. Då slipper du att ljudet slår i taket. Om volymen i ipoden blir för låg efter detta, använd goPod för att häva volymspärren.

Det verkar som om du inte kan någonting om hur ljud fungerar. Visst såg jag ditt inlägg. Men att använda ett program som sänker volymen på låtarna hjälper inte eftersom det inte är volymen som är sänkt på Ipod utan effekten på förstärkaren. Något helt annat alltså. Sedan att jag gjorde en helt ny länk beror på att många skrev att deras Ipod krashade efter att ha använt GoPod. Ville bara skriva en ny tråd för att berätta att GoPod är uppdaterad och stöder ALLA Ipod.

Jag var irriterad på att min Ipod hade ljudspärr, men lösningen är goPod som tar bort spärren. Den stödjer alla Ipods. Det blir perfekt ljud.

http://gopod.free-go.net/

Alla ni som har svarat har alltså inte fattat vad jag menade. Eller så har ni som jag sa tidigare, dåligt musiköra. De Ipods som sälja utanför EU har inga problem med volymen. Men de som säljs inom EU har en volymspärr. Men volymspärren sitter på själva förstärkaren, vilket gör att den inte orkar driva alla hörlurar. Den ger inte ifrån sig max effekt helt enkelt. Så därför slår bas igenom i vissa lurar. Någon skrev om att man kan höja volymen i Itunes, men detta tar alltså INTE bort problemet jag skrev om. Det man får göra och som jag också gjort, är att köra goPod. Den tar bort spärren och man får perfekt ljud.

Är det nån som vet om man kan samla ihop låtar från sin Ipod och sedan bränna en cd?

Jag har haft min Ipod Video i en månad snart. Men det dåliga ljudet måste snart rättas till. annars byter jag till en annan mp3 spelare. Hade en Archos Gmini innan och den hade klockrent ljud och den klarade att driva vilka lurar som helst. Men min Ipod klarar ju inte ens att driva originallurarna. Ljudet slår igenom på högsta volym. Jag har provat andra lurar också, men det verkar som om Ipodens förstärkare inte klarar det. Är det såhär för alla här? Eller är ert musiköra så dåligt att ni inte märker det?

/Jobobobo

Ok, har kollat in Anapod. Ska försöka fixa det. Det verkar fungera bra. Men ärligt, Itunes är ett riktigt skitprogram. Kanske inte om man först köper all musik och sedan lägger in den på sin Ipod.

Hej!

Jag måste verkligen ha hjälp. Jag har precis köpt en Ipod video 30gb och har aldrig tidigare haft en Ipod. Jag har PC hemma ska jag tilllägga. På datorn hemma hade jag lagt över all musik från min gamla mp3 spelare. Snyggt sorterat i olika mappar och album. Men nu när jag sedan ska lägga in musiken i Itunes och min Ipod, så kan man inte välja i vilka mappar det ska ligga i. Den räknar ut det själv vilket rörde ihop det ordentligt i min ipod. Jag antar att den går efter ID3 taggarna. Men hur ska jag göra för att få ordning på min musik? Måste jag manuellt sitta och ordna ID3 taggarna på allt eller måste man använda Itunes överhuvudtaget? Kan man inte få upp sin Ipod som en hårdisk och se alla mappar?

mvh

Jobobobo