Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
gerwe

gerwe

Medlem
  • Registrerad 2004-11-30
  • Senast aktiv 2010-09-26
  • Antal inlägg 37

Foruminlägg

De senaste inläggen gerwe har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2006-06-14 14:31

Hej... Jag är ytterligare en som ofrivilligt skriver kinesiska eller konstiga tecken nuförtiden. Mycket av mitt arbete hänger på kommunikationen via mail så detta är ett jätteproblem för mig.

Jag har OS X 10.4.6

Jag har också fått det där rådet att klistra in :
defaults write com.apple.mail NSPreferredMailCharset "UTF-8"
i Terminalen

men det fungerade inte. Och jag har motvilja mot att kasta in fler "prayers" och bara hoppas på att det ska fungera. Jag har också fått tips om att byta till Entourage.

Knepigt när man har viktiga saker på hjärtat som byte av mailadress: Så här blev det när jag meddelade mitt nätverk genom yahoo-groups.
........................
Från och med måndag 19 juni kommer de gamla mailadresserna att upphöra det kommer nya men till dess, och även från nu, kan du använda
........................

Hmm... vem vill ha såna mail? PC-användarena undrar om de blir smittade av något när de får dem.

Känner mig lite uppgiven.. Skulle inte Mac vara "flyt?" Varför krångla nu?
Någon som vet något nytt om det hela?

  • Medlem
  • 2006-06-14 14:07

Hej

Jag använder sällan Classic, men så fick vi ett språkprogram som drog igång Classic. En varning om att en för gammal version av Quicktime (5) var installerad och att jag skulle uppdatera till senaste versionen nonchalerades men det visade sig sen att språkprogrammet hängde sig efter ett tag. Kanske var det detta. Det fick mig att ladda hem Quicktime 6.0.3. från Versiontracker. Vid installatione av denna, som återigen drog igång Classic, fick jag ett meddelande om att jag först måste avinstallera den version jag hade, eftersom den skulle byta språk.

Hur gör jag nu? Det finns en mängd filer, men något "avinstallera" eller "uninstall" finns inte i applicationsmappen för Quicktime i min Classic-mapp. Är det bara att slänga programfilen?

Hjälp och tips och goda råd mottages tacksamt.

Holger Wendt

  • Medlem
  • 2006-02-02 23:52

Hittar ialla fall en fil, en .dvdproj på 2,3 Gb.
fortfarande 1,27 Gb ledigt på HD.

  • Medlem
  • 2006-02-02 23:18

Vad gör jag?..

Sen får jag ett meddelande om att:
Vill du spara ändringarna i projektet innan du stänger det?

Känner mig tappad någonstans.. bakom en vagn kanske..

  • Medlem
  • 2006-02-02 23:13

iBook G4 inköpt i höstas. iDVD förberedde en film för bränning på extern LaCie-brännare (inköpt för en vecka sen). 5 timmars rendering och förberedelser av 103 minuters film (13Gb) från iMovie, inkl några "menyer" och "bildspel". Krasch. Två meddelanden på skärmen: 1. Kodning. Fel under rendering/kodning. 2. Startskivan är nästan full. Frigör mer utrymme. Men det hade jag ju redan gjort tidigare. lite beskt...

Holger

  • Medlem
  • 2005-08-29 13:43
Ursprungligen av isac.j:

Finns det solcells laddare till t.ex. ibook G4? eller liknande?

http://www.awimex.se
i Simrishamn har flera varianter på solcellsladdare till olika grejjer. Hopvikbara etc
Deras hemsida är lite knepig, i alla fall i Safari. Men den går att öppna, sen laddar man ner pdf-filer av det som intresserar en. Ladda ner den som står med länken Miljövänlig batteriladdning

H

  • Medlem
  • 2005-02-02 18:00

Hej

Har skaffat en airport express för att slippa sladdar från våra datorer (iböcker) och lyckats installera det.. det skulle ju vara enkelt. Men... Har jag gjort fel på något sätt ialla fall?

När jag är internet-uppkopplad via airporten till hubben och modemet fungerar inte skrivaren
Och när jag lyckas få kontakt med skrivaren så fungerar inte internet.

Jag har fått göra om det några gånger, och en av gångerna tyckte jag att allt fungerade utan problem. Men sedan har jag fått ändra inställningar varje gång jag behöver byta funktion.
Om jag går till menyn högst upp kan jag ändra vid airportsymbolen, och välja default för internetanslutningen. När jag ska skriva ut kan jag välja en annan "adress" tilldelat när jag en gång ställde in expressen. (Det är nåt här som är lurt?) Men då måste jag också gå in och välja skivaren som förval, annars går det inte...

Är det nån som begriper vad jag gjort fel?