Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
lejnox

lejnox

Medlem
  • Registrerad 2006-07-29
  • Senast aktiv 2009-01-28
  • Antal inlägg 24

Foruminlägg

De senaste inläggen lejnox har skrivit i forumet.

Marcus: Tusen tack, det funkade! Du räddade min kväll
Att det va så enkelt!

Fick för mig att jag skulle ändra namnet på min användare (ikonen som är som "hem"), efter det försvann all musik, alla bilder, bokmärken... alltså ALLT!
Men programmen finns kvar och det ska tydligen vara så mycket utrymme kvar som jag hade innan det här hände så alla filer kanske finns kvar trots allt?

Jag har testar att starta om datorn flera gånger men inget förbättring med det.

Finns det något sätt för mig att få tillbaka/se de "förlorade" filerna?

Jag har haft samma "problem" med min macbook. att lampan fortfarande lyser (eller mer skiftar från svagt till starkt ljus) har berott på att datorn inte var riktigt avstängd när jag fällde ner skärmen, därför sattes den istället i vila. Sen var jag tvungen att starta upp den med nätsladden ibland efter detta hade hänt. Men nu har jag inget problem med detta längre.

Jag har raderat massor. Vet inte vad jag mer kan ta bort. Hur mycket utrymme borde behövas? Kan man ta bort de temporära filerna som ändå inte används, och i så fall vart hittar jag dom?
Att öppna Indesign & Illustrator är inga problem, funkar inte de på samma sätt?

ingen som "behöver" ett nytt batteri!?

Det har börjat komma upp felmeddelanden när jag försöker öppna Photoshop, vilket gör att programmet inte funkar. Hur ska jag göra?

denna bilden kommer upp först...

sedan denna...

och efter ett tag även den här.

jag fattar inte riktigt hur man får det att funka... när man har skrivit in koden hur gör man för att det ska starta, som att trycka på "ok/enter" liksom?

Är i behov av lite mer hårddisk, kan dock inte bestämma mig hur mycket extra jag behöver. Hade tänkt mig 200-300 GB ungefär. Har kollat på macoteket och fastnade för GigaSmart/PocketSmart. Fördelen med PS är ju att den är extrem smidig och ingen nätadapter behövs, men då finns det tydligen bara upp till 160 GB. Då känns GS bättre då man får mer för pengarna.

Vitsen med en extern hårddisk är ju faktisk att man ska kunna ta med den, men hur ofta kommer man att ta med den egentligen? Det blir nog att jag använder den som "extra hårddisk" snarare och lägger över de filer jag för stunden behöver på min MacBook, har även en iPod.

Så hur tycker ni att jag ska göra!?

uppdatering:
jag köpte ett nytt batteri från http://www.mp3-batterier.se/shop/index.html?lang=sv&target=d1.html det kom på bara 2 dagar! tyvärr så va det nog inte batteriet det va fel på för det hände ingenting... Så nu har jag ett helt nytt ipod photo-batteri över. Någon som är behov av det och vill köpa mitt?

det kan ju lätt va värt ca 300:- att testa.
tack för rådet!

om det nu är så, vad skulle det kunna kosta tror ni att endast byta batteriet. eller kan man göra det själv?

nilsner: om du använder pc så kan man ju visa dolda filer. filerna heter då i och för sig typ: FTIH, HRSI & NHYR men är man lägger in de i itunes återfår de informationen som de hade innan (på de flesta, om man har tur). kopiera alla filerna och återställ ipoden, lägg sen över de igen. detta funkade för mig!

sirius & richardd:
samma sak för mig, radera allt och återinställ den. tror det är enda sättet. den kommer dö förr eller senare ändå.

Jag köpte min ipod 20 GB i augusti 2005, i april 2006 krashade den. Fick då en ny, som nu även den har pajat. Garantin har gått ut och jag är inte så sugen på att betala reparationen själv så det blir väl till att köpa en ny istället. Men tänkte bara höra om något kanske råkat ut för detta också så vet om det finns något att göra,
Jag har använt den så gott som flera timmar varje dag. Men senaste månaden inte alls lika ofta, kanske 3ggr/vecka. Då har man fått "hjälpa den på traven" litegrann genom att koppla i adaptern. Fast den är fulladdad så måste man väl "aktivera" den igen eller nåt. Det har iaf funkat bra, och inte varit nåt problem. Tills i förrgår, då startade jag den som vanligt utan adaptern (för jag testar så först, ibland funkar den på en gång). Ett "pys-ljud" (som när man slår av tvn till standby typ) hördes och displayen blev helt svart. Ingen ledsen ikon eller nåt, funkar inte ens att koppla in adaptern.

Någon som har nån gissning på vad som kan ha hänt? Kanske något typ exploderade inuti?

Tacksam för alla funderingar och svar!
/Jenny

jag begriper mig verkligen inte på apples hemsida. vart finns nummer till kundtjänst liksom?