Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon98551

anon98551

Medlem
  • Plats Sandviken
  • Sysselsättning Homosexuell sångare och bloggare.
  • Registrerad 2006-09-27
  • Senast aktiv 2013-11-03
  • Antal inlägg 33

Foruminlägg

De senaste inläggen anon98551 har skrivit i forumet.

Den rättstavar på svenska, men tyvärr så visar den fortfarande engelska "citationstecken".

Ursprungligen av mattem:

iWork'08 finns inte på svenska..... Dock ska svenska fungera som skrivspråk....

Nej, jag har redan ändrat det, men Pages är fortfarande på engelska och vägrar göra svenska citationstecken. Jag har iWork '08.

Hej!
Jag har samma problem, fast i Pages, men det verkar inte hjälpa. Vet ni om man kan ställa in detta på något sätt? Det är jobbigt att behöva komma ihåg det andra kommandot för att få "svenska" citationstecken när man skriver i Pages. Vore så skönt om det gjordes automatiskt.

Kan du hjälpa mig?

Det funkar nu! Jag vet inte riktigt vad jag gjorde... Men tack för hjälpen!

Jag har följt guiderna, men det funkar fortfarande inte.

Jag tycker dock inte att Googles guider är så tydliga. Svårt när man inte är tekniskt lagd.

Är inte helt säker. Kan du guida mig genom det tror du?

Ja, jag har följt guiderna. Har aktiverat iMap också. Kan det vara något i inställningarna som jag har missat?

Jag vill ju inte behöva radera mailen två gånger.

Jag använder en Gmail-adress på min iPhone och min iMac. Problemet är bara det att även om jag har läst och raderat vissa mail från min iPhone så dyker alla upp som olästa i mailprogrammet på min dator när jag startar den, vilket är mycket irriterande. Det blir så många mail, helt enkelt. Speciellt med tanke på att jag oftast kollar mailen på min iPhone.

Finns det något jag kan göra för att detta ska synkas automatiskt? Jag fick tipset att använda Exchange i min iPhone, men det är ingen skillnad. Jag har försökt få hjälp på Googles supportforum, men utan framgång. Jag vill alltså slippa sitta och ta bort samma mail igen när jag öppnar Mail i min dator.

Tacksam för er hjälp!

Jag skulle bli väldigt glad om någon kunde hjälpa mig med detta!

Jag har en 30GB iPod och använder Mac. Jag ska för första gången låta iTunes synkronisera min iPod automatiskt. Då jag inte vill lägga in hela musikbiblioteket på min iPod (det skulle ändå inte få plats) så fick jag rådet att kryssa för "synkronisera endast markerade låtar".

Det funger. Låtarna läggs in på min iPod, och även de listor som låtarna finns med i skapas på iPod:en. Problemet är bara att jag inte längre kan lyssna på spellistorna i iTunes på min dator längre, eftersom endast de låtar jag har fört över till iPod:en är markerade.

Så om jag startar en spellista i iTunes hoppar den över alla omarkerade låtar. Samma sak inträffar om jag vill spela hela mitt musikbibliotek, eller lyssna på ett helt album i rad. Jag kan ju inte markera alla låtar igen, för då läggs alla låtar in på min iPod nästa gång jag synkroniserar den.

Jag känner till alternativet där man kan välja att endast synkronisera vissa spellistor till iPod:en. Men problemet är då att alla låtar i listorna läggs in (jag vill bara lägga in ett urval), och låtar som inte finns i en lista kommer inte med alls. Det känns ju skumt att behöva skapa separata spellistor på datorn som endast ska användas på iPod:en.

Min fråga är alltså: Är det möjligt att synkronisera utvalda låtar till min iPod, men samtidigt kunna spela alla låtar på datorn precis som vanligt?

Vore väldigt tacksam för hjälp!

Försökte kontakta Apple för att få hjälp med detta, men som vanligt så vägrade de hjälpa till utan att få betalt. Skandal. Så vi får nog stå ut med detta elände.

Jag har ett irriterande problem med min iPod. Jag har rippat en CD i iTunes (se bifogad fil) med Kim Wilde, varav en av låtarna är en duett som jag har taggat med artistnamnet Kim Wilde & Junior.

I låtens iställningar (som framgår av bifogad bild) har jag ställt in så att låten ska sorteras efter Kim Wilde, så att alla låtar kommer tillsammans i ett album. Detta funkar jättebra i iTunes, som ni kan se, men när jag lägger in skivan på min iPod blir det fel.

Duetten hamnar då istället ensam under "Kim Wilde & Junior" och syns inte alls när jag går in på albumet under "Kim Wilde". Det bildas förresten två "Kim Wilde"-fält på iPoden.

Det känns riktigt irriterande... Vad gör jag fel? Jag tycker att jag har kollat alla fält som kan tänkas ha blivit fel.

Är desperat. Väldigt tacksam för snabbt svar!

Är det möjligt att ställa in så att anteckningar synkas mellan min iMac och iPhone utan att ha ett e-postkonto?

Synkningen fungerade då jag hade ett e-postkonto men nu vill jag bara ha e-posten på min iMac, inte på iPhonen, men jag vill fortfarande kunna synka mina anteckningar. Det går tyvärr inte, vissa anteckningar på telefonen dyker inte upp på datorn.

Tack på förhand!

Hej!
I Mail på min iMac har jag satt regler för att spärra vissa avsändare, så att deras brev raderas direkt och ett autosvar skickas till dem.

Följer dessa inställningar med om jag synkar min mail till min iPhone?

Tack på förhand!

Jag har kalibrerat min iMac-skärm och allt ser toppen ut, förutom iTunes. Färgerna ser skumma ut, allt är ljust och utmattat, man kan knappt läsa vad det står och ikonerna är utblekta. Värst är toppenmenyn, där artistnamn och låttitel står.

Kan någon hjälpa mig?
Tack på förhand!

Hej!

Vissa musikalbum innehåller duetter och då har jag valt att tagga dem med båda sångarnas namn iTunes. Och för att få låten på samma ställe som på originalalbumet har jag gått in på "visa info" och fyllt i en av artisterna i fältet "sortera artist".

Detta funkar jättebra i iTunes, men på min iPod blir det en massa dubletter i artistlistan. Är det möjligt att lösa detta? Bifogar en skärmdump också så ni kan se ifall att jag har fyllt i något fel.

Jag har försökt det mesta för att få bort detta men det funkar inte. Tacksam för hjälp!