Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon98551

anon98551

Medlem
  • Plats Sandviken
  • Sysselsättning Homosexuell sångare och bloggare.
  • Registrerad 2006-09-27
  • Senast aktiv 2013-11-03
  • Antal inlägg 33

Foruminlägg

De senaste inläggen anon98551 har skrivit i forumet.

Hej!
Jag har haft Mac nu ett par år och är jättenöjd! Saknar inte PC alls. Men jag har fortfarande svårt att lära mig att jag ska hålla in alt för att skriva snabel-a. Jag har verkligen försökt vänja mig, men det går inget vidare. Det har istället gjort att jag känner mig osäker varje gång jag ska skriva en e-postadress haha!

Jag vet att man kan ändra specialtangenter själv och det vore lättare för mig att hålla in "kringlan" till höger om "mellanslag" för att skriva snabel-a, eftersom den sitter där "alt-gr" på PC sitter.

Jag har själv försökt att ändra detta i tangentbordsinställningarna. Tyvärr så går det bara (efter ändringen) att skriva snabel-a genom att hålla in "kringlan" till vänster om "mellanslag".

Är det möjligt att göra så att man kan använda båda "kringlorna" för att? Den högra skulle passa mig bättre.

Tack på förhand!

Tackar. Blev hänvisad till denna tråd av en mod.

Ja, precis! Tack så mycket. Det är så jag har gjort också, men jag rörde till det lite när jag läste haha!

Nu har jag ingen Lacie men har ett liknande problem.
Förlåt om jag låter dum, är inte så teknisk, men ska man "mata ut" externa hårddisken innan man drar ur sladdarna? Om jag har förstått dig rätt.

Ursprungligen av SockerConny:

Nu ska jag skriva något som troligen inte gör er glada. Lacie FW har en något högre tendens än andra FW diskar att rasa om man missar att avmontera disken före vila/drar ut kablarna. Det som händer är att bootblocken går åt h-vete. Det har hänt mig och någon stackars kund mer än en gång. En dag ägnade jag att försöka rädda diskinnehållet, jag tror nog att jag provade alla verktyg som då (feb -03) fanns på marknaden. Det slutade med att jag formatterade disken. Därefter fungerade allt bra igen.

Om någon annan lyckats bättre, låt oss dummies veta:-)

Löste sig problemet för dig? Jag har nämligen samma problem själv och känner mig maktlös.

Ursprungligen av prr:

Hejsan,
skulle behöva lite hjälp.
Köpte idag en Western Digital My Passport 320 GB till min MacBook som jag tänkte använda som extern hårddisk. När jag pluggade in den första gången funkade allt felfritt och den var klar att användas, dock formaterade jag den inte eftersom min kära pojkvän sa att den inte skulle gå att köra på PC annars (vilket jag vill, eftersom jag tenderar att ha filmkväll hos en kompis snart och han har PC...hur som helst). När jag fört över ca 20GB av musik, gamla skoldokument m.m. och var på gång med att föra över ett gäng filmer slutade den helt plötsligt att fungera och börja låta ganska högt. När jag pluggar in den i datorn igen låter den bara och det står "Skivinmatning, Datorn kan inte läsa av den inmatade skivan (Formatera) (Ignorera) (Mata ut)". Har provat att sätta in den i min killes MacBook, men det är samma problem där. Har inte haft möjlighet att testa den på en PC än.
Inte kan den väl ha krashat redan? och om den gjort det, kan jag kräva affären som sålde den till mig på pengar för att kunna återskapa filerna i den?

Hej!
Jag behöver verkligen akut hjälp! Jag köpte nyligen en extern hårddisk för att kunna ta backup på vissa viktiga filer och förvara på annan plats (Jag har redan en annan extern hårddisk till Time Machine). Det har funkat hur bra som helst fram tills i dag då det började gå väldigt långsamt att överföra filer till hårddisken.

Jag startade om datorn i hopp om att det skulle hjälpa men istället gick det inte att komma in på hårddisken alls. Jag fick upp ett felmeddelande om att datorn inte kan läsa skivan och så får jag välja om jag vill formatera, ignorera eller mata ut skivan.

När jag försökte en stund senare fick jag följande meddelande:
"Skivreparation. Hårddisken kunde inte repareras av datorn. Du får bara begränsad tillgång till den. Du måste säkerhetskopiera dina data och formatera om håddisken så fort som möjligt."

Jag är nu livrädd att mina filer har försvunnit och skulle vara väldigt tacksam för hjälp! Jag är inte direkt superteknisk och är rätt ny på Mac så en enkel förklaring skulle verkligen uppskattas.

Den externa hårddisken är formaterad i Mac OS Extended (Journalförd). Jag har även försökt reparera disken men det avbryts varje gång. Jag bifogar lite information om disken i slutet av inlägget.
Tack på förhand!

Namn : WD My Book 1110 Media
Typ : Skiva
Schema för partitionskarta : Huvudstartpost (MBR)
Skividentifierare : disk3
Medianamn : WD My Book 1110 Media
Mediatyp : Allmän
Anslutningsbuss : USB
Enhetsträd : /PCI0/EHC1@1D,7/@2:0
Skrivbar : Ja
Utmatningsbar : Ja
Mac OS 9-drivrutiner installerade : Nej
Plats : Extern
Total kapacitet : 930,9 GB (999 501 594 624 byte)
S.M.A.R.T.-status : Stöds inte
Skivnummer : 3
Partitionsnummer : 0

Fungerar det till Apple Lossless-filer också?

Har försökt använda volymjusteringen nu i iTunes, men när jag sedan lyssnar på samma musik på min iPod så blir volymen jätteskum. De låtar med högre volym blir mycket lägre än de jag manuellt har höjt volymen på. Vet du vad det kan bero på?

Ursprungligen av Einar Lindgren:

Det kan inta vara bra att komprimera en gång till på en redan komprimerad ljudfil. Då är det säkert tom. bättre att använda nivåutjämning i iTunes. Eller varför inte manuellt ändra nivåerna under - visa info (ljudfilen i iTunes) - alternativ.

Men det bästa är att ha en vettig förstärkare. Om det är för låg nivå i en iPod tex., pga. idiotisk volymstrypning, får man ta till en liten portabel förstärkare.

Nu behöver jag lite hjälp igen. Som jag tidigare har nämnt i en tråd så har jag en gigantisk samling CD-skivor från 80-talet som jag nu har börjat rippa om till Apple Lossless, för att bevara dem inför framtiden.

Tack vare en medlem på detta forum upptäckte jag "volymjustering" i iTunes (soundcheck i engelska versionen) som jag rekommenderades använda istället för "normalize"- och "amplify"-funktioner, som tydligen kan bilda så kallade "clippings".

Jag är nu nyfiken på att använda iTunes volymfunktion för att slippa så stor volymskillnad på gamla och nya skivor, när man till exempel lyssnar med "iTunes DJ" osv. Jag har dock några frågor som ni kanske kan hjälpa mig att besvara:

1. Det finns ju en speciell volymjustering på "inställningar" som kan användas för att uppdatera ALLA filer i iTunes automatiskt. Då slipper man sitta och ställa in det manuellt, låt för låt, vilket också är möjligt. Jag har dock testat detta utan någon större framgång, jag märkte ingen skillnad. Vet ni om den funktionen fungerar på Apple Lossless-filer eller bara på MP3?

2. Jag lyckas dock höja volymen på mina Apple Lossless-filer, endast om jag ändrar dem alla manuellt, istället för det automatiska volymjusteringen. Jag upptäckte dock att om jag tar bort filen från iTunes (t.ex. om man byter dator) och lägger in den på nytt så är volymjusteringen borta och filen är precis som från början. Är det möjligt att spara volyminställningarna permanent iTunes så att man inte måste göra om allt vid datorbyte ect.?

3. Kan volymjusteringen i iTunes också bidra till så kallad "clipping" och "distortion", eller fungerar den på ett annat vis? Om ja, ungefär hur många procent rekommenderar ni mig att använda på låtar från gamla 80-skivor?

Tacksam för alla tips angående volymjustering i iTunes. Jag är så petig med ljud så jag vill inte förändra kvalitén, samtidigt som jag irriterar mig på för stor volymskillnad. Jag ber om ursäkt ifall att min fråga är lite luddig, jag är som sagt var inte så teknisk.

Tack på förhand!

Tack för videon! Har aldrig hört talas om clippings förr, inte i detta sammanhang. När jag har använt "normalize" förr så har jag aldrig haft några problem. Jag brukar alltid lyssna i hörlurar först så att det inte distar. Och om det gör det så brukar jag ta några dB lägre när jag använder normalize.

Finns det något annat sätt att öka ljudnivån på utan att få problem med "clippings"? Till exempel genom iTunes volymjustering som några av er nämnde? Är tacksam för all hjälp jag kan få.

Det är så trist att behöva höja och sänka volymen när man t.ex. lyssnar på shuffle. Sedan brukar jag ibland byta ut albumversioner mot singelremixar (från t.ex. remastrade samlingar), och då blir det en väldigt volymskillnad om man lyssnar på hela album i iPoden t.ex.

De flesta har inga problem med att lyssna på MP3-låtar rippade med bithastighet 128. Jag däremot får ångest bara av att höra några sekunder av en sådan låt, ljudkvalitén är så otroligt dålig. De senaste åren har jag rippat mina MP3:or med bithastighet 224 och varit rätt nöjd med det. Men som den musiknörd jag är så börjar jag nu känna att jag vill ha ännu högre kvalité på min musik.

Nu har jag funderingar på att rippa om hela min skivsamling till ett filformat som är lossless och jag tänkte höra med er om ni kan rekommendera Apple Lossless?

Jag tänker också mycket framåt. Jag har ju en gigantisk skivsamling bestående av väldigt många svåråtkomliga CD-skivor från 80-talet. Det skulle därför kännas väldigt tryggt att ha dem sparade i CD-kvalité i fall att något skulle hända skivorna. Dessutom så vet man ju inte hur standarden för MP3:or och musikkvalité överlag kommer att se ut i framtiden, och då är det bra att ha originalfilerna.

En annan nackdel är att Apple Lossless ännu inte har slagit igenom så det går inte att spela filerna på alla musikspelare. Men det är inget större problem för mig eftersom jag bara lyssnar på musik i iTunes och på min iPod.

Vad tycker ni att jag ska göra? Vilket filformat rekommenderar ni? Exakt hur mycket större plats tar Apple Lossless?

Tack på förhand!

Hej!
Jag skulle behöva lite hjälp, är inte fullt så insatt i det här med filformat. Jag har köpt en del låtar på iTunes Store som har lite för låg ljudnivå. När jag rippar äldre CD-skivor till MP3 (320) så brukar jag alltid höja ljudnivån så att det inte ska bli så stor skillnad från de modernare låtarna.

Problemet är nu bara att det inte går att redigera själva AAC-filerna som jag har köpt. Det går att redigera dem om jag konverterar filerna till MP3 eller Wav. Men vad tycker ni att jag ska välja för att få bäst ljudkvalité?

Om jag till exempel gör om AAC-filen till Wav, höjer ljudnivån, och sedan konverterar Wav-filen till MP3 (320), blir ljudkvalitén då mycket sämre än originalet på ACC-filen? Det är synd att man inte kan redigera själva AAC-filerna direkt, så slapp man oroa sig så mycket.

Tacksam för svar!

Hej!
Vet inte om någon annan frågat detta redan, men jag hittade ingen annan tråd om det.

Jag har problem i iTunes med att de visar dubbla skivomslag i coverflow för ett fåtal skivor, alltså, det ser ut som att det är två likadana album. Jag har kollat alla taggar och allt ser normalt ut. Det konstiga är att det bara är Céline Dions skivor som krånglar (rippade från CD).

Vet någon vad man kan göra för att fixa detta?
Tack på förhand.

Den fortsätter ändå. "Bestämmer kontinuerlig uppspelningsinformation." står det just nu.

Mest 80-talsdisco typ Lili & Sussie, Samantha Fox, Sabrina, Kim Wilde, Bananarama, Ankie Bagger, Kylie Minogue osv.

--------------------------------

Bimbo Boy