Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
niben

niben

Medlem
  • Registrerad 2006-10-12
  • Senast aktiv 2010-06-15
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen niben har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2009-02-07 16:07

Jag har den enkla displayport-vga och den funkar inge vidare. Den hitta inte ens min brorsas 22" benq skärm och min samsung lcd med vga in hittar den men bilden blir svart.

Nått strul är det, vettefan vart man skall vända sig, Skickar mail till apple support men får inget svar.

  • Medlem
  • 2009-01-19 21:59

Jag har råkat ut för samma sak. Jag behövde bara stänga av datorn på normalt sätt och starta den. En hård omstart dvs, efter det kom blåtand igång igen.

  • Medlem
  • 2009-01-19 00:08
Ursprungligen av acke:

niben, förklara gärna hur Apple låser in dig som konsument.

Tja, för att ta några exempel;

1) Knyta sin mjukvara till en hårdvaruleverantör (jag kan iof se fördelarna med det men det hämmar konkurrensen)
2) Bara knyter iPods till iTunes där jag har köpt musik
3) Bara låter mig skaffa mjukvara till min iPod Touch via deras egen store
4) Inte på något vettigt sätt låter mig köpa en iPhone olåst

Jag är också medveten om att vi själva gör valen att köpa eller låta bli. Jag är själv användare av Mac och nöjd, men för den delen kan jag fortfarande ha synpunkter på Apple ovan punkter t ex.

  • Medlem
  • 2009-01-18 18:11

Naj, det är inte just att det kommer uppgraderingar kontinuerligt. Det är just timingen efter den största konsumenthelgen under året som jag vänder mig mot.

Och det är klart, hade jag vetat vad iLife09 innehöll och när den släpptes lite i förväg så hade jag kanske övervägt att avvakta mitt inköp. Det spelar ingen roll just nu, det är bara att gilla läget. Jag är mycket nöjd med min MacBook ändå

  • Medlem
  • 2009-01-18 17:21

Åter igen, vi tycker olika, jag lämnar det vid det.

Jag grinar inte för att jag inte får iLife 09, jag kommer uppgradera men förmodligen inte förren ett nytt OS/X kommer och då i kombination.

Men av all respons så är det tydligt att man skall ha mycket att komma med för att kritisera Apple på detta forum. Att börja skylla IDG för när Apple skall lanserar produkter mm, eller från vilket datum de låter uppgraderingsprogram gälla, det tycker jag är ett navit sätt att oskyldigförklara Apple i dess sätt att tjäna pengar och låsa in oss konsumenter.

Jag tycker Apple har bra podukter, jag använder dem med glädje. Men bara för att de gör bra produkter så behöver ju inte allt annat vara bra med. Samtidigt tycker jag Apple kan förbättra sig i vissa avseenden kring hur de låser in konsumenter och där de ibland överprisar och utnyttjar denna inlåsning.

  • Medlem
  • 2009-01-18 16:43
Ursprungligen av Fredrik Dolk:

På fullt allvar, vad hade du väntat dig när du köper en dator inkl. iLife under 2008?
Förväntar du dig att få iLife -10 gratis också?

Dessutom slutar väl inte din mjukvara att fungera bara för att det kom en ny version?

Nej, jag är mycket nöjd med min Macbook, missförstå mig inte. Men jag tycker det är lite cyniskt av Apple att lägga gränsen direkt efter julhelgerna, en period när många gör sina inköp av datorer, där iLife faktiskt är en del av priset. Att sedan första veckan efter detta, när kundbasen precis utvidgats stort, komma och säga att; Tack för att du handlade en Mac i julen, nu släpper vi iLife'09 om någon månad. Men du som köpte en Mac under julen får betala fullpris och de som köper en nu direkt efter den största konsumenthelgen får betala 99 kr. Tycker inte du också att den timingen är lite för välplanerad.

Jag är inte dum, jag förstår att Apple är ett vinstdrivande företag, som lägger sina lanseringar där de affärsmässigt bedömmer dem bäst. Men därmed tycker jag inte att jag som konsument kan ge feedback att jag tycker just denna "förbättring" kom lite för tätt inpå en stor konsumtionsperiod. Jag tycker att Apple kunde visa lite goodwill och belöna de konsumenter som valde en Apple under julhelgerna, att inkludera dessa i uppgraderingsprogrammet för 99kr.

  • Medlem
  • 2009-01-18 16:22

Ja uppenbarligen baserat på responsen så var jag löjlig. Jag skall passa mig för att kritisera Apples affärsmetoder fortsättningsvis!!

  • Medlem
  • 2009-01-18 15:42
Ursprungligen av Yes:

Det går väl att uppgradera för 90kr?

Yes!!

Nej, du kan uppgradera för 90kr om du köpt en mac efter den 5 jan om jag förstått det rätt.

Ursprungligen av onnyt:

Och vilka andra företag gör inte det. Menar du på fullt allvar att Apple skall hålla reda på när du tänker köpa en ny dator så att de kan göra sina lanseringar när det passar dig.

Men det är ju precis vad Apple gör, vet när folk köper datorer, jag som andra. Att julhelgerna är en period när många handlar är ju givet. Därför tycker jag det är cyniskt av Apple att man erbjuder en förbättrad produkt från den 5 jan när storhelgerna är är slut. Att andra företag gör samma sak gör ju inte Apples agerande bra. Dessutom finns det en hel del företag som faktiskt tar fram de senaste produkterna just till dessa perioder med hög handel, inte några veckor efter.

Vi får väl hoppas att deras produktlanseringar också ändras och sammanfaller när vi konsumenter faktisk i större utsträckning handlar dessa produkter, men jag tycker nog att min kritik är befogad.

  • Medlem
  • 2009-01-18 15:28

Har nu kört min 2.4 i ca 2 mån och är mycket nöjd.

+ Styrplattan. Jag fattade inte först hur bra den egentligen är förren jag skulle fixa lite grejer på min brorsas HP bärbara med "vanlig" styrplatta, kändes som jag inte hade armar eller nått.
+ Snabb, har inget att klaga på i prestanda för det jag gör även med 2GB ram. Kör spotify, wow, surfning, iphoto, openoffice mm.
+ Formfaktorn är helt ok, lagom stor, känner inte behov för mindre.
+ Bra skärm, var lite osäker om 13" skulle kännas lite jämfört med 15" men jag störs inte av det.

- USB portarna sitt för tätt. Med en 3g dongel blir den andra porten värdelös. Även vissa USB minnen blockar port 2.
- Glaset på skärmen ligger för tätt mot tangentbordet i stängt läge vilket gör att skärmen får flottiga fläckar från tangenterna (skönhetsfel dock)
- Har inte fått VGA adaptern som jag köpte till att funka. Koppla in den på en vanlig 22" LCD men MB hittar inte skärmen. Skall prova med lite andra skärmar men det är lite störigt då allt med Apple innan alltid funkat första försöket utan meck.

  • Medlem
  • 2009-01-18 14:47

Måste skriva av mig lite då jag börjar bli irriterad på Apples cyniska lanseringar.

Det var ju just en fin julklapp alla som köpte en mac under julhandeln att iLife 09 släpps direkt efter och att man får förmånen att betala 895kr för att uppgradera. Det är lite mer än lovligt genomskinligt att man förväntar sig att kunna pungslå konsumenterna på lite extra pengar efter julhandeln.

Apple börjar skapa väl mycket badwill det senaste just av den anledningen, lanseringar efter större handelsperioder, såsom julhandel, terminsstarter mm.

1