Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
SpeedAbuser

SpeedAbuser

Medlem
  • Registrerad 2006-10-20
  • Senast aktiv 2010-12-19
  • Antal inlägg 56

Foruminlägg

De senaste inläggen SpeedAbuser har skrivit i forumet.

Jag är ute efter RAM till en 12-kärnig Mac Pro. Jag vet att det måste vara ECC-minne och har hört att det inte går att blanda originalminnena med Reg ECC-minnen.

Var finns det minne som passar (och som går att blanda med originalminne)? Skulle helst köpa 8GB-moduler.

ru4REAL: Vad har du för Airport-kort i den datorn du håller på att backa upp? Min gissning är att flaskhalsen sitter i datorn och inte i din Time Capsule.

Såg i din profil att du listat att du bland annat sitter på en MacBook Pro. Om det är en gammal modell utan 802.11n så är det ju inte konstigt att det går som sirap.

Vad har egentligen hänt på den här fronten sedan i höstas? Någon som hört något nytt?

Det skulle ju onekligen vara mumma att kunna köra ett lågt tal för skalfaktor för att på så sätt "höja" skärmupplösningen.

Faktum är ju att det redan idag faktiskt är möjligt att kunna skala om för att köra hur hög upplösning som helst om man styr en annan dator genom OSX inbyggda screensharing. Även om det inte är samma sak så känns det spontant som att man borde kunna adaptera tekniken för att använda lokalt.

Allvarligt, går det inte att dela ut en extern disk över nätverk utan att vem som helst ska kunna gå in och rodda med den? Känns som att säkerhetstänket helt glömts bort i så fall...

Ehm...en feature med just Studio Edition är ju att den är HFS+ formaterad redan från början. Nåja, man kan aldrig formatera för mycket.

Hur som helst - min MyBook Studio Edition funkade också klockrent "out of the box" med FW och USB. När jag kopplade in disken med eSATA syntes dock inte disken i Leopard och lösningen blev att uppdatera firmware, som fanns att hämta i ny version på WD's hemsida.

Har nu kollat en del recensioner på MS Laser Mouse 8000 och den verkar inte alls vara något för mig. Att kunna mittenklicka problemfritt är ett nödvändigt ont när jag jobbar (ni som jobbar i Maya förstår varför) och MS 8000 verkar inte kunna svara upp till det kravet.
Synd.

Här finns bland annat en recension som tydligt belyser detta (tillsammans med alla dess kommentarer)...
http://stuff.silverorange.com/archives/2007/march/lasermouse8000

Allright. Tillbaka till noll.
Nu har min gamla trogne Razer kastat in handduken och samma sak med Mightyn. Måste med andra ord ha en ny mus snabbt. Angående ritbord så har jag en Cintiq 12WX som jag är jättenöjd med men dessvärre är det värdelöst att jobba med 3D med ett ritbord (sitter mycket i framförallt Maya).

Microsoft Laser Mouse 8000 verkar sweet. Min enda fråga när det gäller den är hur länge batteriet håller? Jag gillar inte alls idén med att ha en laddningsdocka liggandes på skrivbordet och ta plats, så jag lär köra med vanliga oladdningsbara batterier om det blir en sådan mus. Någon här som vet hur länge ett standardbatteri håller i en MS 8000?

Jag har länge funderat på att köpa ett ExpressCard som ger ESATA-port. Det vore överlägset för att jobba snabbt mot extern disk.

Har inte blivit av ännu dock.

Jag känner till Matrox-adaptern. Dock är jag inte beredd att betala 2000 för spektaklet. Finns det ingen billigare lösning?

Har en MacBook Pro av första generationen som jag vill koppla två externa skärmar till.

Vad behöver jag för adapter/tillbehör för att kunna göra det?

Tack och bock. Äntligen har jag kunnat mappa touchstripen på min ritbräda. Smidigt smidigt.

Jag har samma problem på min MacBook Pro och på mitt Apple Wireless Keyboard (Aluminium). Det finns ju inga dedikerade knappar för hakparentes på svenska tangentbord. Hur gör man för att ändra penselstorlek i Photoshop CS3 (engelsk version)?

å och ¨ funkar inte.

Jag har testat på 3 olika Macar här hemma, alla med 10.5.1 och alla får samma fel. Det jag försöker köra är Apples förinstallerade script i iChat, men oavsett vilket script jag kör så får jag följande dialogruta och scripten fungerar inte (se nedan).

Försöker köra scripten på följande sätt...
iChat > Preferences > Alerts > Run AppleScript > VilketScriptSomHelst.appleshare

Genom min Mac Pro vill jag komma åt en extern hårddisk som är inkopplad i min MBP. Jag vill inte att någon annan dator utom just dessa två ska komma åt den externa hårddisken eftersom det finns känsligt material på den.

När jag delar ut den externa hårddisken från min MBP lägger jag till den som en "shared folder" och kommer då åt den från Mac Pro'n. Problemet är bara att lägsta möjliga behörighetsgrad för "Everyone" är "Read Only". Det är inte säkert nog utan jag vill ha "No access" men det går tyvärr inte att välja eftersom det valet är inaktiverat (gråfärgat).

Hur ska jag göra för att dela den externa disken helt privat?