Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Blizzy

Blizzy

Medlem
  • Registrerad 2006-10-27
  • Senast aktiv 2010-01-23
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen Blizzy har skrivit i forumet.

Vill inte ha en JB iPhone och jag kommer varken resa förbi USA eller Italien så det är inte så intressant.. Men uhm tack ändå..

Jag reser runt Asien och tänkte plocka upp en olåst iPhone på vägen.
Har hört massor om att de finns olåsta i Hong kong till bra pris. Men frågan är:

Kan man köpa olåsta iPhones (ej kopior!) över disk / i butik i Hong kong?
Är priset då samma som på apple store? (ca 6100kr för 32gb)
Behöver man vara medborgare eller ha HK-adress?
Finns de i lager eller måste man beställa i förväg?

Borde inte vektorgrafik sparas i SVG (Scalable vector graphic) istället för PSD? Låter dock väldigt konstigt att allt skulle vara gjort som vektorer, då skulle ju custom ikoner, program osv också behöva vara skrivna så för att fungera ihop?

Btw att något är skalbart och "upplösningsoberoende" betyder ju inte på långa vägar att det är vektorgrafik.
Dock tror jag att om man idag har ett os som är gjort för att visas på upp till 2560 x 1600 upplösning så kan man ju säga att upplösningen inte direkt kan ses som ett problemområde o att man därför är oberoende av den...

Nu kör jag Vista via Bootcamp på MBP och i Vista fungerar nätverkshastigheten normalt.
Så Internet -> MBP (OSX) fungerar 16mbit internet
Internet -> MBP (Vista) fungerar 16mbit internet
Internet -> Gamla PC'n fungerar 16mbit internet
Gamla PC'n -> MBP (Vista) fungerar 100mbit nätverk

Gamla PC'n -> MBP (OSX) fungerar INTE 100mbit nätverk

Någon som vet varför?

Ursprungligen av ntity:

Nej då det aldrig är helt mörkt då skärmen är igång, baclighten lyser om skärmen är på så det är ett jelt korrekt antagande att locket är stängt då det blir helt svart (skärmen är inte på då du stänger locket) och därmed stänga belysningen med.

Om man stänger skärmen nästan helt i ett mörkt rum och hade skärmen svagt på innan så kommer ljussensorerna känna av att det helt plötsligt blivit ljusare och då öka skärmens ljusstyrka.. detta gör att sensorerna känner av ännu starkare ljus och gör samma grej igen... därför blir skärmen superljus när man har den nerfälld med 1 cm kvar till stängd knasigt värre

Hej,
Fick precis hem min MBP och Leopard.
Efter att ha installerat leopard o pillat lite med inställningarna var det dags att kopiera över videoklipp mm från min gamla dator (random pc med 10/100-nätverkskort).
Har testat att använda min bredbandsrouter/switch och en kabelmojäng som korskopplar kablarna för att koppla ihop de två datorerna men jag lyckas aldrig komma upp i mer än 500kbyte/s (räknade på att klipp på 70mb tog ca 2 minuter).

Har testat min internetanslutning på båda datorerna och båda lyckas komma upp i ca 20mbit downstream på internet, så varför skulle de inte lyckas göra de inom mitt hemmanätverk?

Till råga på allt så hängde sig leopard och bad mig starta om datorn när jag drog ut nätverkskabeln en gång för mycket. Finns det nån bugg med nätverket i leopard eller?

Har det något med att den måste "översätta" filerna till osx filsystem? Jag har NTFS på pcn och default på macen.

All hjälp uppskattas!

Du hör av dig till Apple när det är släppt och sen skickar de det. Grejen är att man är ju inte så högt prioriterad så man får ju vänta på de andra som beställer på "vanligt sätt". Så du får de kanske tre veckor efter release...

Hej,
Har precis beställt en MBP från applestore (med leopard via up-to-date!).
Hade tänkt använda den "on the go" och som hemdator, men att sitta hemma med en 15" skärm och pekplatta och skriva längre rapporter mm känns ju inte så himla kul eller ergonomiskt.

Jag letar därför efter en 20-22" skärm (runt 2500kr) som funkar bra till vanligt arbete och spel, och en mus som funkar att ta med sig lite då och då men som ändå är i full storlek (Logitech VX Nano/Revolution känns därför alldeles för små!). Jag hittade följande:

Skärm
LG L206WTQ alt 22'aren L226WTQ (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=168483 / http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=148348)

Mus
Logitech MX 620 (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=175712)

Finns de nån som har testat någon av dessa o kan säga hur de e?
Tror jag beställer dem direkt på nätet så skulle behöva nåns åsikter om dem då jag inte kommer kunna "känna på dem" i en affär.

Om nån har förslag på andra liknande prylar är det också varmt välkommet!

First of all, har som trogen forumläsare sökt, men har nån annan hittat nåt relevant i söken som löser mitt problem så posta på..

Nu till problemet:
Min iPod G5 30gb funkade relativt (?) normalt inkopplad i min pc med senaste itunes. Men nu när jag skulle ut på resa o tog med laptopen (som för övrigt blivit ominstallerad med os x 10.3 vilken medförde fina iTunes 5 eller nåt) och kopplade in o körde iTunes 5 (eller nån annan gammal dänga) så lyckades det gamla iTunes på nåt sätt, med sin okunnighet om film, göra om alla mina filmer, musikvideos etc till musik. När jag sen uppdaterade till senaste iTunes så i den listan över hur man fördelat sina gigabyte på vad så stod nästan allt på Musik o resten på Övrigt, alltså inga filmer!!
När man sen spelar filmerna på iPoden får man ljud men ingen bild what so ever. När jag kör "blanda" så blandar den fram ljudet från mina videopodcaster och filmer ibland (och är förhoppningsvis också anledningen till att byta spår i blanda tar typ 7 sekunder per spår)..
Filmerna är inte helt fördärvade, för de funkar med bild(video) i senaste iTunes så själva bilden finns, iPoden vet bara inte att den ska visa den!

Nu till den ultimata slutfrågan då, finns det nåt sätt att få tillbaka bilden till videosen UTAN att reset'a iPoden eller lägga in orginalen till filmerna igen? Sitter som sagt bara med laptopen nu i 4 månader och både musiken, podcastsen och filmerna har jag på den stationära.

Har såklart försökt få över dem i videokategorin "den enkla vägen", men i info rutan för filmerna osv är fliken som bara finns för video (typ "Video" eller "Film") utgråad..

All hjälp uppskattas varmt...
-Martin

Köpte en Belkin TuneFM istället.
Testade den i bilen - PERFEKT ljud!
I stereo - Lika bra!
I surroundsystemets radio - Superbt! Höll t.o.m. 10m (med klar sikt) bort!!
Rekommenderar alla som vill ha en liten, smidig, logisk och billig (o laddningsbar) fm-sändare att köpa den (den passar även med mitt skal då dess lilla grej vid kontakten går att ta väck).

Hej,
Jag letar efter den ultimata fm-sändaren för min ipod video.
Har hittat en massa olika men kan inte riktigt bestämma mig för vilken.
Jag letar efter en som:
kopplas direkt till ipodens dock connector
har en dock connector anslutning på sig så man kan ladda iPoden "som vanligt" (alltså både med billaddare eller väggladdare)
har bra ljudkvalitee (kommer använda den mycket i bilen i storstad men även hemma
är relativt billig (inte mer än 600 ungefär..)
inte är stor/klumpig/otymplig
går att koppla in i min ipods dockconnect även när jag har på mitt skal (1-2mm silikonskal som lämnar ca 5mm runt hela dock connectorn)
finns att få tag på / skickad till sverige.

Har hittat dessa som verkar passa
Kensington
iTrip
Airplay
Men vilken är egentligen bäst? någon som har jämfört?

Har även hittat xtreme mac's Airplay Boost som verkar bra, men den är lite dyr o släpps inte för ens 20 nov, orkar inte vänta!

Snälla hjälp mig!
-Martin

Efter att ha pillat me dehär hur många gånger som helst bestämde jag mig för att restore'a ipoden o lägga in allt igen.
Lite jobbigt bara om det ska bli så varje gång jag vill lägga in en bild, att 500 försvinner o man e kvar där med den enstaka...

Testade att kryssa bort albumbilderna, verkställa, kryssa för igen.. men det är samma problem, det är bara de nya bilderna som är där. alla de gamla (typ 80% av allt) är putsväck på spelaren, men finns när man både spelar de i itunes från datorn o från ipoden.
Finns de nåt sätt att få tillbaka dem när de spelas på ipoden som inte inkluderar att reset'a ipoden eller att lägga in alla för hand?

Ingen som har nått mer bra svar som kan hjälpa mig?
Har fortfarnade inte lyckats få till alla albumbilder..

Har/har haft samma problem som dig. Går varken att hålla inne play eller trycka på "Sov"-menyvalet för att stänga av den ibland. Hade först problemet innan 1.2, sen försvann det med 1.2 men nu e de tillbaka.
Enda lösningen jag hittat är att låsa o låsa upp den o försöka igen o om de inte går så spela nån låt, byt låt etc i nårra sekunder så går de att stänga av den igen..