Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
brunte

brunte

Medlem
  • Registrerad 2006-10-28
  • Senast aktiv 2011-05-06
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen brunte har skrivit i forumet.

1

Hej!
Jag har den vita Macbooken (2.2 GHz Intel Core 2 Duo)
och köpte till när jag beställde från Apple så jag nu har 2 GB RAM.
Verkar dock som Logic är väldigt slött ändå emellanåt så jag funderar på 3 GB eller 4 GB.
Nån som gjort denna procedur själv och har tips på vad jag ska köpa osv?

Parallels känner jag inte till? Utveckla gärna hur du menar?
Din andra tanke är jag med på, men nya Logic Studio är ju ett sk "Universal"-program så det är ingen PPC-version, nej.

hej!

Är ny som både Mac- och Logicanvändare men är redan mer eller mindre uppgiven. Det kan inte vara meningen att min tidigare setup (Pentium 4 med 512 RAM och Cubase 2) strulade MINDRE och rullade BÄTTRE än sprillans ny Macbook och Logic Studio?
Nåväl, jag har följande problem:

* CPU-mätaren (audio) går i taket vid ett relativt tidigt stadium. Tex jag laddar upp en färdig "template" där det ligger diverse syntar och effektpluggar på. Spelar in ett par spår = mätaren går i taket.

* Är i demostadiet på en låt, använder två apple-loopar parallellt, har lagt en syntbas, och tre syntar. Så skulle jag lägga en live-bas, via mitt ljudkort. Oavbrutet hackande och knastrande - gick inte att genomföra. ETT audioinstrument? Tack för kaffet.
Har testat att öka buffer size till 512 men hjälper icke!

* En koll på Aktivitetskontroll säger att när jag har igång ENBART Logic och Safari (där en enkel sida som den här visas) så säger Aktivitetskontroll att det är ca 300 MB systemminne ledigt, av 2 GB????

Tacksam för all hjälp. Har redan gett upp att försöka på egen hand.

Kör Macbook 2.2 GHz Intel Core 2 Duo med 2 GB SDRAM och
Mac OS X 10.5.1 (Leopard)
FA-66 Edirol Firewire

Jonas W, det är så jag har det nu, har lagt looparna på extern hd, resten i datorn. Problemet är att enbart garagebands instrument (library/application support/garageband/instrument library) alltså tar 12 gb.

Jag håller på fram och tillbaka och funderar på det smidigaste upplägget för Logic Studio och Macbook. Man vill ju ha så mycket som möjligt på startskivan eftersom man vill vara "mobil" och kunna spela in lite var som helst. Samtidigt går det inte att installera hela Logic Studo (48 gb) på en MacBook. Jag har nu lagt ut Jam Packsen på en extern hd, detta resulterar i att Logic hackar och går långsamt när den letar efter filerna..
Garagebands instrument library har jag inte rört - den tar osannolika 12 gb i anspråk! Jam Packsen tar ju totalt bara upp 5 gb. Om jag tar bort Garagebandinstrumenten - går dom inte att använda i Logic heller då? Klarar man sig gott och väl utan Garagebandinstrumenten?
Vore mycket tacksam för hjälp på en smidig setup för logic studio och min Macbook.

Jag kör MacBook 2.2 GHz Intel Core 2 Duo (2 gb RAM) och 120 gb HD.

Ang. webb-tv på Mac med Safari och med Windows Media Player.

* använder Safari
* har installerat Windows Media Player 9
SVT:s Play-sida fungerar då man kan välja mellan WMP och RealPlayer där. Men tex Qbrick:s stream-grejer och det mesta annat, funkar alltså icke.
Har inte installerat några plugins eller ändrat några MIME-inställningar. Vet ej hur man gör.
Så frågan är alltså:
HUR får man webb-tv att fungera på en Mac med Safari?

såg nu att det kostar ca 2,50 SEK att ringa till en svensk mobiltelefon. men 20 öre att ringat till USA. märkligt.. men det kan nog vara som du säger att skaffar han ett amerikanskt kontantkort så borde det funka.
Nån annan som har nåt att tillägga?

han har svensk lur med svenskt nummer

Hej
Jag är rätt ny på det här med Skype, men har precis fixat ett konto så att jag kan ringa billigt till en kompis i USA:s mobiltelefon. (Runt 20 öre i minuten är ju helt fantastiskt).
MEN då är frågan hur det funkar när han tar emot samtalen, behöver han i vanlig ordning betala mellanskillnaden från Sverige för att han svarar i luren eller hur funkar det??

Jag har nyligen installerat senaste itunes (7.0.1.8) och efter det så uppstår en rad problem. När jag kopplar ipoden till datorn så blir datorn väldigt långsam, alt. hänger sig helt, Ipoden står och "tickar" och den hittas inte av itunes. Trots att det står "koppla inte från" på ipoden är jag tvungen att dra ur sladden för att datorn ska återgå till normalt igen. Ipoden hittar den dock inte, varken som ikon i "Den här datorn" eller i itunes. Ipoden går (än så länge) att spela normalt, när den inte är kopplad till datorn.
Vad kan jag göra åt detta? Jag har redan testat "restore" eller vad det heter, den varianten där man inte förlorar alla låtar.. Datorn blir även extremt seg när jag kopplar in min externa HD, om detta kanske har ett samband?
Har Windows XP.
Tacksam för hjälp!

1