Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sirugo

sirugo

Medlem
  • Registrerad 2006-10-30
  • Senast aktiv 2016-10-11
  • Antal inlägg 284

Foruminlägg

De senaste inläggen sirugo har skrivit i forumet.

Ursprungligen av keptang:

Hade faktiskt liknande problem förra veckan när jag var i Frankrike (Montpellier), fick No Service till och från med min 6S första dagen, övriga dagar fungerade det utan några problem. Märkligt.

Ringde till och med Tele2 för att höra om det kunde vara något med simkortet men det var det inte.

Som tur är hade jag min reservtelefon med mig (M4 Aqua Dual) så jag kunde testa, simkortet fungerade perfekt i den hela tiden.

Problemet uppstod plötsligt i somras, med ett sim-kort jag haft i ett par år utan problem. Ett av förslagen var att byta sim-kort. Telenor skickade mig ett nytt. Men samma problem. Och igår testade jag mitt sim-kort i dotterns 5:a. Det funkade utmärkt. Men hennes kort fungerade lika illa i min fån. Så jag får dra slutsatsen att något hänt med fånen, trots att MacForums tekniker använt alla testinstrument som finns. Kanske har sommarens värme skapat problem med lödningar eller annat på insidan.

Från och med i kväll ska jag växla kort/fån med min dotter och se vad som händer på respektive fånar när vi åker runt i helgen. Då lär jag kunna dra slutsatsen om vad som är fel.

Ursprungligen av kenjon:

Det var väl inte Apple, det var väl MacForum?

Sant, men man uttryckte sig: "Vi har använt alla Apples mätinstrument för att försöka hitta fel"

Men nu denna morgon har jag haft i MITT Telenor-kort i fånen. Fick uppkoppling direkt. Telefonnumret syns i inställningar. Körde en sväng för att lämna dottern vid bussen. I ett signalsvagt område (efter 5 km, långt ute på landet) tappade jag anslutningen. Men den kom tillbaka när jag hade vänt och kommit tillbaka till "min" mast. Och sedan dess har signalen varit stabil här hemma. Dock något svagare (1-3) än den jag fick med 3-kortet i fånen (2-5)

Den har ju varit på service. Apple använde "alla testinstrument och metoder" som finns utan att hitta något fel. Och menade att det "måste vara något med operatören" (Telenor). Telenors tekniker säger att det "måste vara fel på telefonen". Kul

En annan fråga om korten. Nästan varje gång jag flyttat min dotters kort mellan telefonerna har jag tvingats låsa upp det med pin-kod. Men aldrig någonsin mitt Telenor-kort. Sent igår kväll behövde jag inte låsa upp hennes kort i min telefon men fick inte heller någon anslutning. Gick och lade mig utan anslutning men vaknade till att det stod "sim låst". Låste upp det och fick direkt anslutning som är stabil.

Vad som också är tydligt är att mitt telefonnummer inte syns under Phone -> My number, när jag har mitt simkort (Telenor) i fånen. När jag sätter in min dotters 3-kort syns hennes nummer direkt.

Ursprungligen av panther:

Byt carrier då, för du har väl inget abonnemang kvar på en 5:a hos telenor?

Testa Vimla, billigt!
Ännu billigare (10:-/mån) med min tips länk https://vimla.se/

Har ett oslagbart abonnemang hos Telenor med fri surf, fria sms och tvillingkort (fri surf på båda) som kostar 350/mån.
Och för de 350 får jag ringa.

Så om jag sammanfattar:

1. Har stabil signal med mitt Telenor-kort i min 3:a
2. Har stabil signal med dotterns 3-kort i min 5:a
3. Har svajig signal eller ingen alls med mitt Telenor-kort i min 5:a
4. Apples tekniker "har gjort alla mätningar man kan göra" och säger att det måste vara "något i nätet".
5. Telenors tenkiker säger att det måste vara något med fånen eftersom simkortet funkar bra i 3:an
6. Problemet började med mitt förra Telenor-kort i somras. Beställde nytt kort men ingen skillnad.
7. Återställt fånen två gånger (helt, även data).

Men så satte jag tillbaka dotterns simkort i min fån och fick direkt 3 av 5 i signalstyrka (där det normalt med Telenor är 1 eller 2). Stabil signal… inga avbrott. Och den har varat en kvart nu. Återigen verkar ju fånen funka som den ska.

Fast nej… efter en dryg timmas stabil anslutning tappade jag den. Och nu får jag inte tillbaka den oavsett vart jag går eller om jag startar om fånen. Stendött som tidigare. Var bara önsketänkande. Men hur kan det bli så här att den håller sig uppkopplad så länge och sen bara kraschar stenhårt?

Ja, två gånger. Apple återställde den helt. Hämtade den från butiken men tappade signalen efter ett par minuter. Och den kom inte tillbaka på hela kvällen. Gjorde ny återställning igår. Samma sak, fast det tog ännu längre tid att ens få en signal som varade i en halvminut. Provade sedan även att återställa och läsa in backupen från iTunes. Men det hjälpte inte heller.

Först efter denna "updating carrier settings" via 3-kortet blev det skillnad.

Nu ska ni få något att förklara för mig.

Jag fick låna min dotters simkort som går på 3-nätet. Satte in det i min fån och fick full signalstyrka som var stabil i minst 20 minuter. Har inte hänt på två månader. Alltså tyder det på att fånen är ok och något annat är fel. Men varför? Jag fick ju ett nytt sim-kort av Telenor som inte löste problemet. Men 3-kortet funkade nu.

Direkt efter signalen kom fick jag dialogruta som frågade om jag ville uppdatera "carrier settings". Egentligen kändes det onödigt att välja "Ja" eftersom det ju var 3-nätets och inte Telenors nät. Men jag valde "Ja" ändå. Allt funkade lika bra.

Men nu till det mest underliga av allt. Jag bytte tillbaka till mitt eget sim-kort. Och fick direkt signalstyrka som varat i över en halvtimma nu. Har inte hänt på två månader, som sagt.

Så HUR kan "updating carrier settings" via 3-nätet påverka vad som händer när jag har mitt Telenor-kort i fånen? Deras inställningar borde väl inte göra något bättre för Telenor-signalerna? Eller har något hänt i min fån (orsakat av Telenor i somras) som gjort att det blivit moment 22, och att det krävdes en "ren" uppdatering av inställningarna från annat nät för att återställa?

Nya bud. Apple menar alltså att det inte är fel på telefonen.
Så jag ringde Telenors tekniska service (för iPhone). Där menar man med bestämdhet att det måste vara fel på telefonen, med följande argument:

1. När jag flyttar sim-kortet till min 3:a funkar det problemfritt
2. Jag har samma problem utomlands som i Sverige

Dessutom upptäckte jag idag att mitt telefonnummer inte syns i inställningarna. Det står "Unknown".
I min 3:a syns det som det ska.

Tyder det kanske på att simkortläsaren havererat? Eller lödningarna till den?
Värmeslag i somras? Det var i somras det hände och den var utsatt för hög värme vid ett par tillfällen.

Ursprungligen av RolexJocke:

Jag skulle nog provat och bytt antennen, jag antar att du har den liggande.

Ja, den är här. Men det verkar inte särskilt lätt att byta den. Den sitter ju allra längst in i fånen...