Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Dubbelsmolsk

Dubbelsmolsk

Medlem
  • Registrerad 2006-12-27
  • Senast aktiv 2007-03-14
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen Dubbelsmolsk har skrivit i forumet.

1

Jag besökte förra veckan en iPod/Apple butik i Las Vegas där de väntade in telefonerna typ nu.
De sade att den släpps i HELA europa kvartal 4.
De hinner inte få fram europaverasionen innan dess då de inte hinner producera så många med bibehållen kvalitet sade de.
De visste att europa var mer kräsna så han var säker på att vi kommer att få en bättre version som är buggfixad mm mm eftersom tiden löser sådant.

Kossart www.kossart.se skulle i mars/april komma med en iPlug meddelade dem mig i mail när jag frågade dem, Dem säger ha satt höga krav på spesarna för den, det skall bli skoj att lyssna på.

Ursprungligen av Gurkläsk:

Tycker att 26 P verkar väldigt intressanta, har innan kört med ett par Koss Porta Pro och är nu så jäkla förbannad på servicen från inet.se samt ljudman.se så jag ska önska mig ett par 26 P när jag fyller i november. Synd att du inte testade 26 P men vad är AKG för märke, har aldrig hört talas om dem tidigare

Du kan nog inte vara sur på servicen från Ljudman, där fick jag för några år sedan lurarna servade samma dag jag lämnade in dem.
De slutade dock att serva Koss för ca 1,5 år sedan när Koss fabriken beslutade sig för att låta diverse olika företag imortera dem så de skulle få större markad. Därav är det säkert ditt skäl att Inet inte fått bra service. Tura, www.tura.se har fått mkt skit för att de servar så dåligt.

Tur att Kossart iPro har kommit, de verkar inte behöva servas, inte ens kuddarna har blivit slitna efter 5 månaders hårt användande. Porta Pro kuddarna slits ju ut på 1-2 månader.

Nu är jag rätt ny på MP3 då jag varit motståndare till denna kvalitetssänkning från CD ljudet.
Jag har provat lite olika program för att rippa, men då de flesta inte fungerar fullt ut utan att man betalar för dem så har jag ingen möjlighet att prova särskilt många.
Jag provade idag Creative media source 3.20 med ett katastrofalt resultat.
Jag rippade med 320 kbps och det låter skit på de flesta låtar.

Är det stor kvalitetsskillnad på ljudet genom rippning i olika program?

Vilket program tycker ni gör jobbet bäst?

Det verkar som att det är lättare att få ett bra resultat om man rippar typ City 107 musik, jämfört med en välljudande skiva med bra dynamik.
Är det så att rippningen inte klarar av högkvalitativa välproducerade musikstycken?

Självklart så hör man ju skillnaden avsevärt lättare om man rippar en välproducerad musikalisk skapelse jämfört med att rippa en platt och tillintetsägande musikproduktion a´la city 107. (Utan att nämna varken musiker eller producenter)

Jag köpte ett par Kossart iPro direkt efter att ha läst Hifi & Musiks test.
Dom låter avsevärt bättre än mina gamla Porta Pro trots att de är inspelade och iPro inte blivit spelade alls.
Hifi & Musik är duktiga på tester, det är bara att hålla med, vilken skillnad i upplösning och detaljrikedom. De låter så bra så nu klarar man inte av att lyssna med komprimerat ljud längre.

1