Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
HerrEkberg

HerrEkberg

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2007-01-08
  • Senast aktiv 2008-06-18
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen HerrEkberg har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Scumpi:

Nej, de skulle fortfarande, tillsammans, färdas i 160km/h, om de färds i 80 km/h vardera...
80+80=160 åt vilket håll de än far...

Du kan inte godtyckligt addera alla storheter på det sättet.

Vad är det som går långsamt?

Jag störde mig också på kanterna i början, men efter några dagar så försvann problemet och har inte kommit tillbaka. Jag antar att jag undermedvetet har anpassat min arbetsställning till att passa datorn, jag var inte van vid att använda bärbara datorer innan heller.

Jag ser inget speciellt i det där tyvärr. Du kan kolla tidigare i filen för att se om något program har skrivit mycket, kommandot du körde visar bara de sista 30 raderna. Är du säker på att det är den filen som tar all plats?

Annars så tror jag att det inte är någon fara att radera filen, det brukar inte vara det med loggfiler, men jag är ganska ny med Mac OS X och har ingen erfarenhet med just dessa specifika filer. Om det var en engångsföreteelse så löser det ju problemet, men risken finns att loggfilen fylls på igen vid ett senare tillfälle.

Du kan använda fdisk för att skapa de/den partition(er) du vill ha på disken och sedan måste du skapa ext2-filsystem på de partitionerna. Jag har aldrig gjort det på Mac OS X, men i Linux brukar programmen för detta heta mkfs.ext2 eller mke2fs, vad för program installerades med ext2-drivrutinerna?

Det verkar som att något program har knasat sig och konstant skriver meddelanden i loggfilen. Det är så vitt jag vet helt OK att bara ta bort filen, men jag rekommenderar att du tar reda på vad felet är också. Öppna en terminal och skriv:

tail -n 30 /Library/Logs/Console/501/console.log.5

Felmeddelandena i loggen borde ge dig någon ledtråd till vad felet är. Du kan posta de här också om du behöver hjälp.

Kan du inte göra det som root?