Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
HerrEkberg

HerrEkberg

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2007-01-08
  • Senast aktiv 2008-06-18
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen HerrEkberg har skrivit i forumet.

Jag bränner nästan aldrig skivor på min Mac, men drutil verkar vara smidigare än cdrecord när det gäller bränning via terminalen i OS X.

Rocks n' Diamonds är ett PPC-program, alla processorinstruktioner måste översättas till x86-instruktioner medan det körs, så det är därför som det är segt.

1. I din hemma-mapp. Det är möjligt att den inte finns från början, i vilket fall du får skapa den själv. Kommandot touch .profile skapar filen om den inte finns.

2. Med valfri texteditor, det finns editorer som du kör i terminalen, men det går lika bra med en grafisk. Exempel på texteditorer som körs terminalen är vi och nano. Starta dem med vi .profile eller nano .profile (om du gör det så behöver du inte skapa filen först med touch). Du kan även använda kommandot open för att öppna en fil med samma program som skulle ha körts om du dubbelklickat på den, open .profile öppnar därför troligtvis filen i TextEdit.

Ursprungligen av studiox:

collqui?

beccu menar nog Colloquy.

Det finns ju bibliotek som wxWidgets som gör portning onödigt.

Jag fick bort de gula fläckarna från min MacBook med hjälp av ett vanligt vitt radergummi. Var lite försiktig så att du inte får ner smulor i alla springor bara, de är lite jobbiga att få bort.

För mig så påstår coconutBattery att jag har 5378 av 5200 mAh kvar av kapaciteten efter 3 månader och 80 laddningscykler. Det är lite underligt, men det kanske beror på att batteriet är felkalibrerat.

Jag vet inte om det finns något inbyggt, men det går att skapa med Burn.

Det händer mig också, det är lite otrevligt. Jag använder inga jordade kontakter hemma, så det kanske kan ha något med saken att göra, men det inträffar aldrig med andra apparater.

Battle for Wesnoth, ett turbaserat strategispel i fantasy-tappning.

Det är en H.264-film, så DivX borde inte hjälpa. Jag vet tyvärr inte hur man får det att fungera i QuickTime då jag bara använder VLC och mplayer själv.

Min kan bli varm, men inte alls så att man bränner sig.

Det finns några praktiska OS X-program som kan lista vad som tar plats på din hårddisk. Personligen så gillar jag WhatSize.

Ah, Adrian B verkar tolka din fråga bättre. IP-adresserna för DNS-servrarna finns listade i /etc/resolv.conf.

Du menar inte IP-nummer? Du kan se det och en del annan information bland annat genom "Network Utility" i Utilities-katalogen.