Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Här är de bästa poddarna just nu

Förra året tipsade vi om ett gäng bra poddar, och listan har bara vuxit sedan dess. Här är klockrena tips för resten av semestern, eller på väg in till jobbet på bussen.

Lyssna med IOS-enhet

Den engelska termen podcast är en sammanslagning av orden pod, som syftar på Apples Ipod, och termen broadcast. I Sverige används termen poddradio flitigt, och poddsändning är ett annat förslag på lämplig översättning.

Du kan välja mellan att strömma avsnitt av någon podd, eller prenumerera på en viss poddradio. Gör du det senare laddas nya avsnitt automatiskt ned till din enhet och du kan lyssna när du har tid och oavsett om du har uppkoppling eller inte.

Lyssnar du i mobilen kommer spelaren ihåg var du är i avsnittet om du behöver ta en paus och fortsätta att lyssna vid ett senare tillfälle. Flera av spelarna har funktioner för att spela upp avsnittet något snabbare, eller kan automatiskt klippa bort tystnader så det går lite fortare att lyssna. De flesta appar för poddradiolyssning har topplistor och lyssnare kan lämna betyg på de olika poddarna.

Lyssna på Android

Google har nyligen släppt en egen podd-app med namnet Google Podcasts, men det finns också flera alternativ att välja på i Google Play. Podcast Addict och Pocket Casts är två populära alternativ där den första är gratis med reklam (går att betala för att slippa den) och den andra kostar några guldtior direkt.

Så här gör du:

 • Öppna Podcast Addict eller liknande.

 • Första gången du öppnar appen ligger en länk till deras sökmotor som första alternativ.

 • Sök på exempelvis 99podden eller Nittinio för att hitta vår poddradio.

 • Först får du upp en beskrivning av podden och du kan klicka dig vidare till en lista med avsnitt. Genom att välja ett avsnitt kan du börja spela det.

 • Det går också att ladda ned enskilda avsnitt för att lyssna även när du inte har uppkoppling (på en flygresa exempelvis).

 • Tryck på prenumerera för att automatiskt få det senaste avsnittet nedladdat i din enhet.

Via menyn kan du i Podcast Addict hitta topplistor över poddar som går att sortera efter olika kategorier. Det är bara att börja botanisera och leta upp egna favoriter.

Lyssna på IOS

Apple har en egen app för att lyssna på poddar, den heter Podcaster och om du inte redan har den i din mobil kan du ladda ned den gratis från App Store. Förutom den appen finns det några andra appar som det kan vara värt att prova. Ett populärt alternativ är appen Overcast.

För att hitta något att lyssna på kan du använda Itunes i datorn för att bläddra runt bland alla poddar som finns, men det går så klart också att leta direkt i mobilen med exempelvis Podcaster.

Så här gör du:

 • Öppna Podcaster (eller annan spelare).

 • I menyn längst ned hittar du Sök.

 • Sök på exempelvis 99podden eller Nittinio för att hitta vår poddradio.

 • För att strömma ett avsnitt direkt klickar du på ett som verkar intressant.

 • Det går också att ladda ned enskilda avsnitt för att lyssna även när du inte har uppkoppling (på en flygresa exempelvis).

 • Tryck på prenumerera för att automatiskt få det senaste avsnittet nedladdat i din enhet.

Appen Podcaster bjuder också på topplistor där du kan få tips på poddar att lyssna på. Varje podd beskrivs med en kort text från skaparna och lyssnare kan lämna betyg så du kan läsa vad andra tycker.

Kommentarer
21 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.