Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99 testar Iphone X: prestanda och skärm

Nu har det blivit dags för en ny del i vår testserie om Iphone X. Dags att ta tag i prestandamätningarna, batteritiden och skärmen.

Prestanda och batteri

Batteridagbok

Jag hör till dem som ständigt har telefonen inom räckhåll och som lite oftare än vad som är hälsosamt kollar in om det hänt något nytt i någon av mina appar. Det första jag gör när jag vaknar är att ta upp mobilen och att kolla runt lite i mobilen är också det sista jag gör innan jag somnar.

Jag gör inte några särskilt betungande saker, jag kollar mejl, sociala medier och surfar lite. Jag fotar en hel del med en gullig ettåring där hemma. Jag lyssnar på poddar, eller strömmar video till och från jobbet. Det händer att jag fastnar i något mobilspel.

I diagrammet har jag använt mobilen och loggat batteriprocenten vid några olika tillfällen under dagen. Dag 1 och tre är ganska typiska dagar för mig med flera men korta avstamp i sociala medier. Jag har vanligtvis mellan 10-30 procent batteri kvar när klockan är runt 22 och jag går och lägger mig.

Dag 2 avslutade jag med att spela Super Mario Run innan läggdags. Vid sextiden på kvällen hade jag gott om batteri kvar, men efter lite intensivt spelande i soffan tappade jag ned till 12 procent när det var dags att gå och lägga sig.

Dag 4 var en lugn dag då jag satt i ett långt möte större delen av dagen och rörde mobilen mycket lite. Därför behövde jag inte ladda mobilen på kvällen och batteriet räckte en stor del av dagen efter också.

Jag är kort och gott nöjd med batteritiden, om jag behöver kan jag sträcka ut batteritiden till att räcka över två dagar. I normalfallet klarar jag enkelt en dag och för specialdagarna har jag batteripack med mig.

Prestanda

Min kollega Amanda har redan prestandatestat Apples A11 Bionic i Iphone 8 Plus-testet. Jag har kört igenom samma tester med Iphone X och bjuds inte på några överraskningar alls.

Som vi konstaterat tidigare är A11 Bionic ett prestandamonster med sex kärnor, varav fyra energieffektiva kärnor och två högpresterande. Kretsen har en smart processhanterare som gör att Iphone X vid behov kan använda sig av alla kärnor samtidigt.

Här på 99 kör vi prestandatesterna Geekbench 4, 3D Mark Slingshot Extreme och Antutu. Testerna utförs tre gånger vardera och resultaten räknas sedan ihop till ett snittvärde. Jag jämför här Iphone X med Iphone 8 Plus, Iphone 7 Plus, Samsung Galaxy Note 8 och Oneplus 5.

I nästan alla tester springer A11 Bionic om konkurrensen med rejäl marginal förutom i grafiktestet 3D Mark där Oneplus 5 briljerar. I benchmark-tester brukar Iphone historiskt klara sig väldigt bra i de enkärniga testerna men kämpa betydligt mer i de flertrådade testerna. A11 Bionic sopar banan med de andra telefonerna både i det en- och flertrådade testet där Note 8 får nöja sig med en tredjeplats.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.