Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Modularer

Tråden skapades och har fått 86 svar. Det senaste inlägget skrevs .

När fogden knackar på dörren så avfyrar man de 256 oscillatorerna. De kommer ge utslag på seismografen i Uppsala. Fogden kommer... att upplösas. Men då kommer väl Bush och lägger en bombmatta eftersom han tror att man har ett massförstörelsevapen...

Eller som "the tower of doom" (kaknäs tornet). Det måste ju vara ett skämt

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2004-02-15 16:48

Undrar om en analogsynt med 256 oscillatorer skulle få latency? Typ, flera millisekunder i fördröjning mellan oscillator 1 och oscillator 256. Hur fasen man nu skulle mäta det. Med otroligt korta ljud förstås iofs.

  • Medlem
  • Eskilstuna
  • 2004-02-15 16:52

Om man lirar tillräckligt högt så lär man ju få whiplashskador av de snabba enveloperna!!

I framtiden blir det en Ms20 det verkar vara lite lagom med en semimodular, eventuellt ett Doepfer, men blir nog i en så avlägsen framtid så inte ens Saida kan ge besked.

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2004-02-15 17:09

Hennes sändningstid tog tyvärr slut för några år sedan. Mycket synd, för hon kunde ha hjälpt mig hitta diverse borttappade saker.

T ex den där kassetten med några asgrymma låtar på...

Om man lirar tillräckligt högt så lär man ju få whiplashskador av de snabba enveloperna!!

Hahaha, bästa kommentaren enapa och e det bara jag som får en bild på en ung Michael J. Fox i Tillbaka till Framtiden 1, när han kopplat in en elgitarr i en _extremt_ stor förstärkare och ska leka rockstjärna och blåser bort allting?

Fast det jag får även en skön bild på en väldigt nervös person som knappt vågar trycka ner tangenterna på keyboardet pga utav rädslan att få whiplash-skador när 256 oscillatorer drar igång ett fettigt analogt sweep som mullrar som Tor stod precis bakom dig och slog med sin åskhammare

Det blir ingen latency oavsett hur många oscillatorer man har så länge VCA'erna som släpper ut deras ljud får sin gate exakt samtidigt (vilket de får om de är kopplade till samma keyboard). Men jag tror iaf att det låter skit med 256 oscillatorer

Och jag blev så inne i min Xpander att jag inte han med några .com-demojlud idag, ska försöka hinna imorgon istället!

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2004-02-15 18:37

Xpandern är förvisso också en modular...

Kul att du fyller på med dina erfarenheter SynthX!

  • Medlem
  • International user
  • 2004-02-17 11:02

Trevligt inlägg SynthX! Jag har lite frågor och kommentarer.

Jag kan hålla med dig i kritiken mot Doepfer. Jag har inte rattat mycket Doepfermoduler, men jag har använt en del av deras andra produkter. Användargränssnitt är de inte bra på, och de verkar synnerligen dåliga på att programmera mjukvara. T ex deras sequencers fungerar ju och är stabila och trevliga och så, men de har en del knäppa lösningar och skulle kunna vara så enormt mycket bättre. Storleken och utseendet håller jag med dig om, och jag är också lite skeptisk mot byggkvalitén. Det är sällan jag hör talas om ett Doepfersystem där alla moduler fungerar som de skall. Dessutom är deras hemsida lite halvdum och innehåller en hel del felaktigheter, en del är rena faktafel. Men de har trots allt ett enormt modulutbud med många intressanta moduler och dessutom oslagbara priser. Därför känner mig lite kluven till Dieter och hans prylar. :rolleyes:

Nu till lite frågor:

1. Hur gör du när du väljer vilken tillverkare du skall köpa en viss modul ifrån? Det finns ju oftast ljuddemos, men dem kan man inte ta alltför allvarligt på. Sedan kan man lyssna på vad andra har att säga, men man måste trots allt ha i åtanke att väldigt få personer är helt objektiva och inte många har verkligen testat flera olika system och gett alla en likvärdig chans. Och individuell smak spelar också roll. För mig känns det lite som om man måste köpa i blindo, i alla fall ljudmässigt. Därför måste det på något sätt vara enklare att hålla sig till ett och samma system.

2. Varför satsar du mest på nyare modulsystem? Jag tycker själv det är en viss känsla över vintagegrejerna, och alla kostar inte så jättemycket. Moogsystem, System 700, Arp 2500 etc kanske är lite väl att ta i men Roland System 100m klarar sig väldigt bra i konkurrensen. Det låter trevligt och har goda patchmöjligheter. En enkel Böhm Soundlab-konfiguration har jag också sneglat på någon gång. En mer eller mindre komplett MS-uppsättning är också väldigt kapabel. Och Sergepanelerna verkar sannerligen också ha en hel del intressanta patchmöjligheter också. De nytillverkas dessutom, men kostar också rätt så mycket båda nya och gamla.

3. Vad tycker du om Cwejman? Har du rattat en? Jag vet att den kostar en hel del, men den har nästan patchjack som en riktig modulsynth och det skulle kosta betydligt mer att sätta ihop något liknande med lösa moduler av bra kvalitet. Detsamma gäller ju delvis också Arp 2600. Jag vet inte vad du gör för musik, men oftast vill man ha lite vanliga ljud också och då är det trots allt enklare och snabbare med någonting förpatchat. T o m ickemodulärt kanske? Det kan alltså vara praktiskt fastän det inte är polyfoniskt.

4. Vilka kontakter tycker du är bäst att patcha med? Minijack är ju inte de bästa så de går bort, även om de är väldigt vanliga. Banankontakter har ju sina klara fördelar i och med att man kan stacka dem, men man saknar jorden. Och visst har jag sett stackningsbara kvarttums telekontakter någonstans?

Patcha hårt!

  • Medlem
  • Eskilstuna
  • 2004-02-17 17:19

modulär synthar.

Hej Amino,

>Nu till lite frågor:
>1. Hur gör du när du väljer vilken tillverkare du skall köpa en viss modul >ifrån? Det finns ju oftast ljuddemos, men dem kan man inte ta alltför >allvarligt på. Sedan kan man lyssna på vad andra har att säga, men man >måste trots allt ha i åtanke att väldigt få personer är helt objektiva och inte >många har verkligen testat flera olika system och gett alla en likvärdig >chans. Och individuell smak spelar också roll. För mig känns det lite som om >man måste köpa i blindo, i alla fall ljudmässigt. Därför måste det på något >sätt vara enklare att hålla sig till ett och samma system.

Det beror på .. När jag först började med modularer, så blev det en Doepfer
basic system någongång 1996~97. Tyckte den lät sådär, va lite besviken på
att vco:erna inte ville vara med på noterna riktigt, så jag använde den för det
mesta till effekter a la JM-Jarre enbart. Sedan sålde jag alla synthar som jag hade just då .. Men som du kanske vet är det riktigt jäkla svårt att hålla sig borta från musiken .. Så Ehum, jag började lite smått att införskaffa diverse prylar för att påbörja en ny studio. Jag råkade hitta en massa fynd som gjorde att jag hade pengar att satsa på ett nytt modulär system, inköpte ett mindre parti Doepfer, men liksom första gången kände jag att detta system var svår hanterat om man skulle göra seriösa ljud för att spelas på.

Hur som helst jag sökte på internet på ordet "modular" och kom över en hel
del tillverkare, bland annat Modcan. Det tog ett bra tag innan jag bestämde mig, de faktorer som vägde in var framför allt Pris, Rykten, Valet av patch jack
Tele/Minitele/Banankontakter samt Demos av systemen och till viss del utsendet av systemet. Modcan lät Organiskt och fet, det som avgjorde köpet för min del var nog Wavetable mp3 filen som låter helt sagolikt enligt min mening. Priset var ju något lägre än MOTM och Serge. Modcan hade desutom en hel del exotiska moduler som andra tillverkare inte hade vid det tillfället.

Efter en del sömnlösa nätter kom så min första leverans av moduler (och jag
ångrar inte idag att jag riskerade en del pengar, för man vet ju aldrig om tillverkaren ens finns i verkligheten när man handlar via nätet så som jag gjorde).

Den första leveransen innehöll :

1st 01A VCO.
1st 10A 12db Multimode VCF.
1st 09A Quad VCA/Mixer (Tillverkas inte mer).
1st 04A ENV.

Jag gjorde test med mitt gamla Doepfer system och blev inte besviken av Modcan (Spelade tyvärr inte in det hela). Men för att jämföra kan man väll
säga att det lät som att spela på en Mono/poly (Modcan) jämsides med en
SH-101 (Doepfer). Modcan lät helt enkelt större och fetare av de två.

>2. Varför satsar du mest på nyare modulsystem? Jag tycker själv det är en >viss känsla över vintagegrejerna, och alla kostar inte så jättemycket. >Moogsystem, System 700, Arp 2500 etc kanske är lite väl att ta i men >Roland System 100m klarar sig väldigt bra i konkurrensen. Det låter trevligt >och har goda patchmöjligheter. En enkel Böhm Soundlab-konfiguration har >jag också sneglat på någon gång. En mer eller mindre komplett MS->uppsättning är också väldigt kapabel. Och Sergepanelerna verkar >sannerligen också ha en hel del intressanta patchmöjligheter också. De >nytillverkas dessutom, men kostar också rätt så mycket båda nya och >gamla.

Jag har valt att stödja de tillverkare som finns idag i stället för pengar drivna
Vintage återförsäljare. Jag har hittat en del affärer i england som specialiserat
sig på Vintage, men de är ju för jäkla dyra. Eller vad tycker du om en ARP2600
som går lös på 35 000 SEK, och som dessutom är en helvetisk maskin att laga
med all Epoxy inkapsling? Fast det är klart Roland system100m kanske är ett
vettigt Vintage alternativ ? Det är ju det här med att man ska leta efter dom
och hitta dom till en vettig penning som är lite trist.

Du nämner Serge, och visst de ryktas att vara bra, i synerhet deras vco:er
som tydligen är väldans bra. Men det är det här med att köpa en hel panel
åt gången som är lite problematiskt för min del iaf och serge har konstigt nog
ingen "Online" shop heller, så då ska man antingen skriva snailmail eller ringa
och prata med Rex Probe .. Uh det lät väldans omständigt ..

>3. Vad tycker du om Cwejman? Har du rattat en? Jag vet att den kostar en >hel del, men den har nästan patchjack som en riktig modulsynth och det >skulle kosta betydligt mer att sätta ihop något liknande med lösa moduler av >bra kvalitet. Detsamma gäller ju delvis också Arp 2600. Jag vet inte vad du >gör för musik, men oftast vill man ha lite vanliga ljud också och då är det >trots allt enklare och snabbare med någonting förpatchat. T o m >ickemodulärt kanske? Det kan alltså vara praktiskt fastän det inte är >polyfoniskt.

Cwejman har jag haft en del tankar på att köpa en gång i tiden, men så
började jag se på modlär synthar som "Funktioner" istället för hur de låter
och såg ganska snabbt att jag redan hadde de flesta av de funktioner som
den hadde. Så Cwejman föll liksom naturligt bort ur min inköpslista. Jag har ännu inte testat Cwejmans s1 (Hette den så?) .. Fördelen med lösa moduler
är ju att man kan expandera i all evighet om man har råd och villjan att göra detta, och även valbarheten av mer unika funktioner. Jag har t.ex. en Buchla quad lowpass gate i mitt Modcan system, som jag är glad av att ha

>4. Vilka kontakter tycker du är bäst att patcha med? Minijack är ju inte de >bästa så de går bort, även om de är väldigt vanliga. Banankontakter har ju >sina klara fördelar i och med att man kan stacka dem, men man saknar >jorden. Och visst har jag sett stackningsbara kvarttums telekontakter >någonstans?

Banan kontakter är jätte bra tycker jag, stackbara, glappar inte, håller hela livet och lite till. Det här med jord på patch kabeln är lite onödigt, det finns dom som säger att man kan få in radion på sin synth om den inte vore jordad, och vist har jag rattat in P3 på min Doepfer när jag utav misstag hade jordat fel (dubbel jordat på något konstigt sätt). Men som på Serge/Buchla/Modcan har man löst detta på ett annat sätt, systemet är jordat men endast internt på själva PCB:en. Om man ska ha en till chassi med moduler får man helt enkelt borra hål på baksidan och sätta dit en banan kontakt (Om systemet i fråga inte redan har extra jord för expansions chassin dvs). Jag har byggt trä lådor för mina moduler, eftersom jag vill ha den där klassiska looken, en del säger att man ska ha en rämsa av metall bakom modulerna så att de alla får kontakt med varandra för att frontpanelerna ska vara jordade, men det har jag inte ännu hunnit med att instalera. O andra sidan har jag inga problems med P3 på min Modcan, så jag ser inte direkt vitsen med det.

Föresten jag har byggt om mina Doepfer moduler för Banan kontakter, och än så länge har jag inte erfarit några problems, så även de går att använda utan jord på själva patch kabeln.

Jag ska försöka få upp en hemsida med mina synthar så småning om, jag slänger en notis här så får du se hur allt ser ut ..

Det känns som jag hoppat över några tillverkare, och för att jämna ut allt prat om Modcan kan jag väll nämna att det finns en hel del andra tillverkare
som man behöver ta sig en titt på innan man ger sig ut på modular köp.
Och dessa system är (Enligt min mening):

1. MOTM (Ryktas vara mycket bra).
2. Wiard (En hel del skumma moduler med multifunktioner dessutom).
3. CMS (Dyrt som F*N, men ryktas också vara "High-end").
4. Serge (Ok, hel paneler och dyrt. Men vad jag hört av dem är det bra stuff)
5. A-sol/Systems (bättre än Doepfer ur vissa aspekter, minijack problems återstår dock).

6. Cyndustries (Bra tilläggs alternativ till befintligt system).
7. Blacet (Också bra tillägg till befintligt system).

Sen har det ju krypit upp en del nya, som t.ex. Moon modular (Vet inte om det här är seriöst dock, namnet påminner ju en del om moog). Och Club of the Knobs, båda ser ut som gammla moog grejer ..

Och .Com känner väll alla till, moog look till billig penning, Jag hittar dock inget att bli upphetsad över i deras produkter. Doepfer billigt och mycket olika moduler, men vissa skavanker får man tydligen stå ut med om man köper dem.
Sounded är det dock inga större fel på, faktum är att doepfer komplementerar ett fetare system ganska bra, eftersom doepfer låter nassalare på någe vis.

Ha de bra, och fråga på bara om du har fler funderingar.

Hejsan!

Ny här i forumet, men det här var ju kul!

Tänkte bara tipsa om hur jag fick ihop min modular, jag byggde den själv.

Jag har som alla andra varit riktigt sugen på en modular länge, men det är ju dyrt, men hittade till slut www.oakleysound.co.uk som säljer kretskort till modularer.

Jag valde oakley eftersom de har ännu bättre rykte än MOTM, och bygger jag en modular en gång i mitt liv så skall det väl vara den bästa? MOTM är jävligt bra, men jag har hört kommentarer om småfel/småfusk som inte dyker upp i oakley moduler (dessa småfel är nog ingenting att tänka på om man är van vid doepfler som verkar vara överfulla av sådant).

Ibland kommer jag in på frågan: Behöver jag verkligen det bästa? Nej, antagligen skulle en doepfler duga fint, men faaan vad kul det är att ha kvalitet...

Tillbaka till byggandet:

Utan att någonsin ha lödit något mer komplicerat än en sladd satte jag mig in i ett Filtrex fristående filter för att se om jag klarar av det. Och ja visst, den funkade så fort jag kopplade in strömmen.

Nu har jag byggt drygt 20 oakley moduler till och inte haft ett enda problem (och jag vet faktiskt knappt vad jag håller på med), det går mao ord att bygga själv utan att kunna läsa scheman!

Så vad är nackdelen?
1. Det tar tid, för att det skall fungera måste du ha tålamod och inte stressa.
2. Leta reda på komponenterna... Jag bor i england och har fått köplistor från andra byggare vilket underlättar. MOTM har fördelen med att man köper färdiga paket med allt från paneler, komponenter och rattar, tom lödtenn. Bara att sätta ihop och plugga in!
3. Dyrt att komma igång. Köpa en resistor är dyrt, köpa 100 kostar ungefär som att köpa 5 lösa. Att bygga upp sitt förråd med komponenter är dyrt, men nu när jag har en bra grund så förvånas jag alltid över hur billigt det blir med en ny modul i slutändan... med komponenterna alltså.

Fördelar?
1. Du lär dig! Jag kunde ingening, nu kan jag pilla ihop enklare moduler själv (hmmm MYCKET enkla...).
2. Välj hårdvara, och mao ord pris. Hårdvaran är det dyraste. Rattar, paneler och kontakter kostar en förmögenhet. Välj att borra egna metallplattor och dekorera med häftlappar... det låter ju likadant... Du kanske inte behöver switchcraft kontakter för 25 spänn styck när det finns alternativ för 5. SNart kommer oakley's Orbital ut, ingen modular, men mer högkvalitets analogt för pengarna finns nog inte.
3. Det är billigare att bygga själv!

Detta var mitt första inlägg i detta forum, hoppas att mina erfarenheter kan vara till ngn hjälp!

Robert

  • Medlem
  • International user
  • 2004-02-19 08:08
Ursprungligen av robomatique:

...Detta var mitt första inlägg i detta forum, hoppas att mina erfarenheter kan vara till ngn hjälp!

robomatique,

Vilket första inlägg!!! Välkommen hit!

Har du inga bilder på ditt modular-projekt? Skulle vara väldgt intressant och se vad du har för moduler

  • Medlem
  • International user
  • 2004-02-19 10:39
Ursprungligen av robomatique:

Tänkte bara tipsa om hur jag fick ihop min modular, jag byggde den själv...

Ahh, mycket trevlig läsning. Och kul att du har fått ihop allting enkelt och så. Många börjar ju med Paia när de bygger, men även om det säkert är ett lagom svårt kit så har jag hört från flera hålla att det är dåligt dokumenterat, och på sina håll även feldokumenterat. Kvaliteten överlag skall också vara lite taskig.

Som jag ser det är det ett antal trösklar man måste kliva över, och skall man göra som du och välja Oakley så är det flest trösklar. Själv har jag tittat på en del på MOTM och jämfört priserna för byggsatserna och de färdigbyggda. De billigare modulerna blir ju väldigt prisvärda i byggsats, men de dyrare (de som man helst vill ha) tjänar man ju mindre på och dessutom borde man känna sig för innan man väljer en som har svårighetsgrad 5/5. Men en MOTM ADSR för 650 spänn plus frakt och sådant är ju inget som avskräcker precis.

Själva byggbiten är inget som avskräcker mig, den tröskeln har jag passerat. Vad som däremot drar mig från Oakley är panelerna och rattarna och sådant. Jag brukar gång på gång poängtera att jag inte bryr mig så mycket om hur synthar ser ut, men jag vill väl alltid att det skall se proffsigt ut. Och kraven blir nog ännu högre om jag själv gör någonting. Jag tycker inte om när saker och ting ser ut som hemmabyggen. Skulle jag fixat dem själv hade jag lagt ner väldigt mycket jobb på att lära mig att få det att se ordentligt ut, och det är en tröskel som jag inte har tid att gå över just nu. Samma sak gäller sequencern du rekommenderade i en annan tråd. Hade jag haft erfarenhet av att bygga ihop rejält fina lådor så hade jag gärna byggt en sådan. Men jag är den typen som inte blandade Legoklossar av olika färger när jag var liten.

Det hade varit jätteintressant att se bilder på dina moduler och även ljuddemos förstås. Vilka modulsystem har du att jämföra med och så? Kul inställning att vilja ha det bästa. :kaaaka!:

Tyvärr har jag inga bilder, men kan nog låna en digikamera och lägga upp någonstans, ha tålamod! Tyvärr hade jag inte så stor fantasi när jag började med min så den är väldigt lik den på oakley sidan, önskar att jag hade gjort en krämvit synth istället...

Visst vill man att det skall se proffsigt ut, men börjar man googla på t ex "synth diy panels" och liknande så finns det en hög sidor av folk som gör egna paneler med att printa på olika papper. Jag har sett nästan perfekta resultat med vita "gnugg bolstäver" på svart åanel och sedan lite lack på. Billigt och nästan perfekt resultat.

Här finns ju lite tips:
http://monopole.ph.qmw.ac.uk/~thomas/synthdiy/frontpanel.htm

Själv får jag mina paneler av samma snubbe här i London som även har byggt sin egen graveringsmaskin. Inte Schaeffer kvalitet, men står man en meter ifrån ser man absolut ingen skillnad, och dessutom halva priset:
http://monopole.ph.qmul.ac.uk/~thomas/synthdiy/cnc.htm

Robert

Tack för all info om Modcan/Cynthia och hur du har planerat ditt system SynthX! Mycket intressant faktiskt. Själv har jag ju som sagt fallit för .com, mycket tack vare priset och looken men naturligtvis också soundet, jag tycker verkligen att systemet låter asbra. Som du säger har ju .com inte så många exotiska moduler och det kan ju vara en brist, samtidigt kan ju många exotiska moduler "tillverkas" av flera enklare, t.ex. är det ju inga problem att bygga en Vector Fade av 4 VCA'er, ett pedalinterface samt en joystick (som allt finns att handla från .com) och samtidigt ha möjligheten att använda allt till nåt annat också om man vill. Däremot är det ju svårt att tillverka en Lo Pass gate till exempel och Steiner Parker filtret finns ju ingen chans osv. Just Modcan har jag varit intresserad av i omgångar själv, egentligen har jag bara avskräckts av priset, och nu har du fått upp mitt intresse igen! Jag tänkte från början skaffa en till låda med .com men nu är jag sugen på att ta en låda Modcan/Cynthia istället, just för att få ett lite mer exotiskt inslag. De går ju bägge systemen på +/- 15V och har ungefär samma spänningsnivåer så det borde ju inte vara omöjligt. Mitt .com-system har redan ett kraftigt powersupply så det borde man kunna koppla in på nåt sätt, har du koll på hur?

För min del är det det här ljudet http://www.modcan.com/MP3/Bounce.MP3 som i princip definierar ett skönt lågpassljud, det är lite av kvintessensen av analogt för mig

Känns som en rätt bra idé att kombinera de billigare .com-modulerna för smör och brödfunktionerna med de lite dyrare Modcan/Cynthia för de där funktionerna som man helt enkelt inte får med .com. Till exempel snorlångsamma LFO'er, lite logikmoduler och allt Cynthia's knas.

Hur upplever du att det är att handla från Cynthia/Modcan? Tycker det funkar skitsmidigt att handla från .com så det kan jag bara rekommendera transaktionsmässigt.

Tack igen för infon!

  • Medlem
  • Eskilstuna
  • 2004-02-17 21:34

Hallå där,

>Jag tänkte från början skaffa en till låda med .com men nu är jag sugen på
>att ta en låda Modcan/Cynthia istället, just för att få ett lite mer exotiskt
>inslag. De går ju bägge systemen på +/- 15V och har ungefär samma
>spänningsnivåer så det borde ju inte vara omöjligt. Mitt .com-system har
>redan ett kraftigt powersupply så det borde man kunna koppla in på nåt
>sätt, har du koll på hur?

Jeps, jag har lite koll på hur du skulle kunna lösa det. Köp ett Combodistro
card från Cyndustries. Den har både MOTM kontakter och Modcan. Om du
inte vill ha banan kontakter för jorden på backsidan av systemet går det att
köpa ett st Interface 25A och köra jord genom vanlig tele anslutning från
en dylik modul i ditt befintliga .com

>För min del är det det här ljudet >http://www.modcan.com/MP3/Bounce.MP3 som i princip definierar ett >skönt lågpassljud, det är lite av kvintessensen av analogt för mig

Yes, mycket fint är detta ljud. Vad tycker du om Wavetable mp3 filen.
Själv tycker jag den är magisk, nästan som att höra Oxygene 2 av Jarre
för första gången.

>Hur upplever du att det är att handla från Cynthia/Modcan? Tycker det
>funkar skitsmidigt att handla från .com så det kan jag bara rekommendera
>transaktionsmässigt.

Modcan = Inga problems. sakerna väl packade och smidigt att maila
till Bruce, oftast svarar han inom 24timmar. Du har oftast sakerna här
i sverige efter 7 arbetsdagar. Se bara till att Bruce skickar med ett kvitto
på din leverans med paketet för att slippa strul med tullen.

Cyndustries = Inga problem där heller, men du kan få vänta ett tag på
moduler eftersom Cyndustries är fortfarande i start gropen, och enligt
Cynthia, så gör hon modulerna i grupper om ett par moduler så hon tar upp ett antal beställningar innan hon tillverkar dom. Jag antar att det kostar en hel del pengar att ha 20st frontpaneler för moduler på hyllan. Så jag förstår att hon har en slags kö system för produktionen.

Mvh,

SynthX: du har möjligen inte en Super Delay 30a att recensera/demonstrera? Jag har funderat på en sån ett tag och skulle vilja höra mer än det som finns på Modcans hemsida.

  • Medlem
  • Trollbäcken
  • 2004-02-17 20:29

Dumma SynthX...nu blir jag bara ännu sugnare...

  • Medlem
  • Eskilstuna
  • 2004-02-17 21:39
Ursprungligen av lasselu:

Dumma SynthX...nu blir jag bara ännu sugnare...

Det var ju det som var meningen :kaaaka!:

  • Medlem
  • Eskilstuna
  • 2004-02-17 21:38
Ursprungligen av Bionik:

SynthX: du har möjligen inte en Super Delay 30a att recensera/demonstrera? Jag har funderat på en sån ett tag och skulle vilja höra mer än det som finns på Modcans hemsida.

Tyvärr, inte. Jag har liksom skjutit upp dom där dyra modulerna ett bra tag
det finns ju en hel del andra moduler som är jätteintressanta men som kostar
mindre pengar. Men jag har planerat att köpa åtminstone en av varje modul
så det kommer så småning om.

Just nu är jag mest intresserad utav att skapa lite rörelse i mitt system, så jag
funderar starkt på att införskaffa ett stycke Sequencer 17A.

Mvh,

Wavetableljudet, ja det har jag hört men det var längesen så jag friskar upp minnet. Jo den är klart kul, wavetables är intressanta, men samtidigt är det lite tråkigt att det bara går att köra de förbrända vågformerna och inte peta i egna som man kan på Doepfers. Hade den till mitt system och var helnöjd. Men det är ju aldrig fel med lite ytterligare ljudkällor att peta in för variation, sen går den ju att använda till en hel del annat också!

Combodistrocard säger du, men den MOTM-konvertern du nämner är från MOTM till .com, inte tvärtom... Och det verkar inte gå att köra den baklänges... Jag får titta på nån annan lösning. Sen jorden -får de inte samma jord om de har samma powersupply? Kommer i vilket fall som helst att bygga egna såna interface som du nämner så då kan jag ju koppla ihop jorden den vägen om det skulle krisa sig.

Bra att det är smidigt att shoppa -de kommer bägge få en ny kund i år

  • Medlem
  • International user
  • 2004-02-18 02:01

Tack för alla intressanta synpunkter!

Det verkar trots allt som om man måste chansa en del när man handlar. Det är synd när det rör sig om så mycket pengar. De olika tillverkarna borde ha ett demosystem uppstället i Sverige i alla fall. "Bra" är ett väldigt subjektivt begrepp, och man kan ju tänkas vilja ett filter som i första hand inte är det "bästa" utan helt enkelt ett som kompletterar den befintliga arsenalen bäst.

Jag plockade hem demos på Modcanmoduler och en del imponerande väldigt mycket måste jag säga. Wavetablemodulen lät också trevligt, men när det gäller wavetables är jag extremt förtjust i Microwave I:an. CEM-filterna i den är extremt välljudande och låter i mitt tycke betydligt bättre än vanligare CEM3320. En wavetablemodul ger dock helt andra möjligheter naturligtvis. Intressant också att skapa en filtermodul på CEM3328, Miragefiltret. Det hör väl knappast till vanligheterna?

När det gäller äldre system så går det att få tag på saker till helt andra priset om man handlar privat utomlands. Jag har själv bara goda erfarenheter av det. Några 35.000 för en Arp 2600 behöver man inte betala, och det är väl bara de första modellerna som innehåller en massa epoxyskit? Nej, de modulära alternativen är nog rätt många ändå.
När jag tog upp semimodulära synthar så menade jag att de också skulle kunna vara ett vettigt sätt att expandera sitt "modulsystem". En Cwejman är säkert jätterolig, men tänk dig en Cwejman kompletterat med en några lämpliga Modcanmoduler. :kaaaka!:
En Cwejman som är väldigt dyr när man betraktar den som en monosynth kan te sig betydligt billigare om man ser den som ett litet modulsystem...

Några ytterligare frågor.

Jag är tokig i bandpassfilter. Vilka moduler med bandpassfilter har du och vilka har du provat? Vilket är bäst?

Du tog upp sequencer lite senare. Har du någon sequencer nu? Det är ju där det roliga börjar.
Doepfer är jag lite skeptisk mot, men man skulle ju ändå vilja ha något i stil med dem som finns i System 700 och Moogsystemen.

PPG-sequencern ser inte heller så dum ut.

Vem är bäst på sequencers bland nytillverkarna?

Själv har jag vad jag behöver polyfoniskt...och en del monofoniskt också. Nu börjar det komma in lite halvmodulära saker istället.

  • Medlem
  • Eskilstuna
  • 2004-02-18 12:39
Ursprungligen av amino:

Några ytterligare frågor.

Jag är tokig i bandpassfilter. Vilka moduler med bandpassfilter har du och vilka har du provat? Vilket är bäst?

Du tog upp sequencer lite senare. Har du någon sequencer nu? Det är ju där det roliga börjar.

Bandpass, jag har 10A från Modcan som sagt. Tycker det låter nice. Och så har jag A121 vcf2 från Doepfer, vilket även det låter snyggt. Jo va fan jag har ju RS-110 från AS, och det låter riktigt jäkla bra faktiskt. Låt mig se, jo och sen har jag Erwiks Matrix12 filter som låter mycket schyst det med.

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilket utav bandpassen som låter "bäst". Men RS-110 är en favorit, liksom 10A. Jag har även 14A och 15A från Modcan men de är ju låg och högpassfilter .. Man kanske skulle kombinera dem lite och leka MS20 idag? Hehee.

Just nu har jag ingen sequencer i mitt system. Men jag hadde dom där clock divider sakerna på mitt tidiga Doepfer system, som var ganska lika en Gatesequencer, och yes jag vet hur kul det var att lajja med dem. Prophet VS fick agera clocka genom arpeggiatorn och samtidigt skicka ut midi signaler till en philipres midi cv converter som synchade A-100:an .. Det var kul, inge cubase och inge HD inspelning .. Bara rakt ner till Dat:en ..

  • Medlem
  • Eskilstuna
  • 2004-02-18 12:51
Ursprungligen av stryph:

men samtidigt är det lite tråkigt att det bara går att köra de förbrända vågformerna och inte peta i egna som man kan på Doepfers. Hade den till mitt system och var helnöjd.

Combodistrocard säger du, men den MOTM-konvertern du nämner är från MOTM till .com, inte tvärtom... Och det verkar inte gå att köra den baklänges... Jag får titta på nån annan lösning. Sen jorden -får de inte samma jord om de har samma powersupply? Kommer i vilket fall som helst att bygga egna såna interface som du nämner så då kan jag ju koppla ihop jorden den vägen om det skulle krisa sig.

Bra att det är smidigt att shoppa -de kommer bägge få en ny kund i år

Modcan gör ju inte 19A längre som var beroende av vad Bruce stoppade in för vågformer i den. Men Miniwave eller vad den nu heter, lär vara lättare att få egna vågformer till .. Om man har en brännare för chippen dvs ..

Combodistron, sorry jag tänkte på kopplingarna mellan moduler och strömförsörjande pcb .. Eller var det det vi pratade om kanske? .. Uh .. Hur som helst Combodistrokorten använder "raw ends" för att försörja själva combodistrokortet med strömming. MOTM modulerna har väll samma kontakt som .com mellan strömförsörjande PCB till själva modulen så att säga.. eller är jag ute och cycklar ?

äh va fan, jag ska försöka att ta lite bilder på mitt combodistro. så får du se hur det ser ut. återkommer ...

  • Medlem
  • Eskilstuna
  • 2004-02-18 22:55
Ursprungligen av SynthX:

äh va fan, jag ska försöka att ta lite bilder på mitt combodistro. så får du se hur det ser ut. återkommer ...

Så där ja .. Nu har jag ett par porriga bilder på nätet på min studio.
Hip hop gorbatjof : http://hem.bredband.net/riklat/

Här följer en bild på combo distron i fall ni inte vill surfa till min hem-ska sida.

  • Medlem
  • International user
  • 2004-02-18 23:26

Ahh....verkligen härliga bilder där. Lite speciella skulle jag vilja säga. Inga Svenssonsynthar utan de värsta i sin sort. Överlag väldigt moderna prylar också måste jag säga. Snittåldern på dina synthar är väl 20 år lägre än på min.

Men var i h-ete finns effekterna? Hur kan du spela Jarremusik utan phaser?
Jag ser inte effekter som något man lägger på ljuden, utan som en direkt del av dem. En phaser blir en typ av filter, ett reverb blir ett intressant "releasetillägg" till en envelope etc. Eller du har kanske lite moduler som sköter om det?

  • Medlem
  • Eskilstuna
  • 2004-02-19 00:13
Ursprungligen av amino:

Ahh....verkligen härliga bilder där. Lite speciella skulle jag vilja säga. Inga Svenssonsynthar utan de värsta i sin sort. Överlag väldigt moderna prylar också måste jag säga. Snittåldern på dina synthar är väl 20 år lägre än på min.

Men var i h-ete finns effekterna? Hur kan du spela Jarremusik utan phaser?
Jag ser inte effekter som något man lägger på ljuden, utan som en direkt del av dem. En phaser blir en typ av filter, ett reverb blir ett intressant "releasetillägg" till en envelope etc. Eller du har kanske lite moduler som sköter om det?

Jag har en del moduler, typ phaser .. eller jaa .. Jag har bara två phasers i min modulära sak. Men för övrigt kör jag stenhårt med mitt Pulsar2, den har det mesta man behöver, dessutom har alla delay effekter möjligheten att switchas om till BPM läge i stället för millisekund läge. I BPM läget matar du bara in vilken BPM låten går i och bestämmer om ekona ska vara åttåndels noter eller vad du nu vill ha ... Mycket enkelt att få bra resultat ..

Men visst har jag tänkt en del på lite schysta effekter, typ Lexicon PCM80, Vortex och T.C. Electronic Fireworks skulle va kul. Jag har alltid varit lite dålig på att köpa effekter faktiskt, har nog bara ägt ett Alesis Midiverb och en Boss SE-50 vad jag kan komma ihåg.

Synthar kostar ju så mycket och är dessutom roligare att köpa ..

Ska ladda upp lite mp3 filer på sidan senare. Om jag hinner eventuellt
lite synth demo mp3:or också. Så checka tillbaka lite då och då.

Go Natt,
Skulle vilja ha en Electroharmonix Talkingpedal också.

  • Medlem
  • International user
  • 2004-02-19 10:22
Ursprungligen av SynthX:

Jag har en del moduler, typ phaser .. eller jaa .. Jag har bara två phasers i min modulära sak...

När det gäller delay så är det sista jag vill ha strikt BPM-styrda delayer. Det finns inget som är så statiskt, tråkigt och överanvänt. Flyttar man däremot delayet bara några ms så kan det genast låta mer levande. Det bästa är dock att ratta in det för hittar man ofta intressanta inställningar på vägen. Att tappa delay är ju också kul förstås.

När jag snackar effekter så menar jag förstås inte nyare digitala varianter. Det är precis som med synthar, man skulle kunna kalla de flesta effekter som är gjorda de senaste 20 åren för VA-effekter. Ett av mina favoritställen på nätet är mode zero. Där finns otroligt mycket godsaker. Det nytillverkas också en del avancerade analoga effekter, men Moogerfoogers är trevliga och rejält patchbara, Vermonas Retroverb ser otroligt intressant ut osv.

Det har också automatiskt blivit någon slags mur mellan gitarreffekter och andra effekter. Jag vet inte om det beror på pedalformatet, men alla pedaler är precis lika roliga att använda på synthar, och vissa är extremt välljudande. Chorus, flanger, phaser, BBD-baserat delay, fjäderreverb, bandeko osv är effekter som borde vara obligatoriska i en analogstudio. En del modultillverkare tycks hålla med mig eftersom de också tillverkar sådana moduler.

Att det sedan i grunden är roligare att köpa synthar, kan jag kanske hålla med om. Bra analoga effekter varierar kraftigt i pris men är generellt sett mycket billigare och dessutom kan man fynda ordentligt ibland. Ser man sedan dessutom som jag effekter som en del av syntharna så är det ju fortfarande synthar man köper.

Sequencerval beror ju väldigt mycket på vad man är ute efter iom att de kan vara väldigt olika. Modcan länkar ju t.ex. till en MIDI-kapabel grunka som är extremt sofistikerad men kanske lite svårtillgänglig, Cynthia har ju Milton som väl kanske får anses som den mest avancerade analogsequencern idag.

.com's sequencer är nog den mest prisvärda om jag får sticka ut hakan lite och säga så. Dessutom kan man ju göra som i Moog-exemplet ovan och peta in två i ett portabelt kabinett tillsammans med lite annat smått och gott.

I vilket fall som helst är en sequencer oslagbar att ha i sitt modulsystem och jag skulle aldrig vilja vara utan min! Skaffar jag ett Modcan/Cynthia-kabinett att ha ovanpå kommer jag nog att stoppa in nån liten sequencer där också -man kan aldrig ha för många!

Bevaka tråden