Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Annagunilla

Annagunilla

Medlem
  • Plats Nacka
  • Sysselsättning Jag gör en hel del videofilmer, typ dokumentärer, som jag redigerar i min Mac.
  • Registrerad 2007-02-08
  • Senast aktiv 2009-05-19
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen Annagunilla har skrivit i forumet.

Jag har gjort ett släktalbum av scannade bilder och lagt dem i Iphoto. Därifrån vill jag göra ett bildspel med bilderna i den ordning jag lagt dem och i god bildkvalité. Bildspelet skall också kunna visas i PC utan att förlora i skärpa. Har försökt på olika sätt utan att lyckas fä med skärpan. Bästa resultatet blev att göra en "magic movie" i Imovieprogrammet men bilderna hamnar ändå i hullerombuller-ordning. Vet någon hur man gör för att få bilderna i samma ordning som jag lagt dem?
Annagunilla

Det måste ha blivit fel vid installationen av Iphoto för under "justera" får jag inte upp "visa den här bilden i x sekunder". Jag måste nog ominstallera. Tack i alla fall för tipset!

Jag tycker nog att IPhotos bildspel är rätt bra men jag har problemet att inte kunna ändra visninglängd för enskilda bildrutor. Under knappen "justera" finns inte visningslängd. Jag har IPhoto 8. Någon som vet hur man gör?

Får jag ställa en fråga när det gäller widescreen? Du - apple4ever - skriver: kör ut det i DV widescreen. Hur gör man det? Jag exporterar alltid min film till Ouick time movie innan jag bränner den. Det blir widescreen av filmen men kan man göra på något annat sätt? Jag redigerar i Final cut pro.

Tack för hjälpen Hummel. Det fungerar utmärkt!

Eftersom jag har två skärmar skulle jag gärna vilja se mina klipp i helskärmsformat på sidoskärmen när jag redigerar en film i Final Cut Pro. Hur gör jag?

Jobbar i Final Cut Pro men har problem med att få in rätt format från videokameran. Har filmat i 16:9 format. Hur skall jag ställa in audeo-video settings för att få in samma format i datorn? Någon som vet?

Bra inlägg Johan! Det är viktigt att din sladd med scartkontakt har både out och in och att du kopplar till out på den.

Tack, jag skall kolla!

Jag har också en Sony videokamera och har fört över mina videofilmer till den. För att kunna spela in på kamerans miniDV tryckte jag på menyn FN - page 3 - recctrl - rec start. Är detta till någon hjälp?

Jag måste ha gjort en ändring någonstans iFCP eftersom den första delen av samma film blir i rätt format när jag har bränt den och ser skivan på min TV. Nästa del av samma film blir i fel format. Jag skall testa i en 16:9-TV men felet måste ligga någonstans i överföringen. Vad menar du med "exporterats anamorfiskt". Tack för ditt snabba svar, snällt av dig att du bryr dig!

Jag har filmat i 16:9 format, lagt in i Final Cut Pro, där det ser ut att vara rätt. När jag sedan bränner filmen har formatet ändrat sig till 4:3 och bilden har fått fel proportioner. Vet någon vad jag gjort för fel?

Försöker förgäves att få "tidslinjevisaren" (vet inte vad den heter - den vertikala visaren i timeline i FCP) att stanna på det senaste klippet när jag redigerar. Så fort den har kommit till sista klippets ände startar den från början igen. Hur ställer jag in den rätt - det måste ju vara något med inställningen?
Annagunilla

Varmt tack för hjälpen!
Annagunilla

Om jag låser med hänglåset kan jag inte lägga till nya klipp i det "ordinarie" spåret (framför eller inne i de redan inlagda). Vad jag vill kunna göra är att binda en extrabild eller ett extraljud till ett exakt ställe i filmen. Det finns kanske ingen riktig lösning på problemet?
Annagunilla