Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Lothar Gbg

Lothar Gbg

Medlem
  • Plats Kungsbacka
  • Sysselsättning Anser att Quake 3 Team Arena är det bästa fps-spel som någonsin gjorts. Fragga loss på min Team Arena-server som heter Lothar's Team Arena. Den är öppen för allmänheten och IP är lothar.homelinux.net
  • Registrerad 2004-12-26
  • Senast aktiv 2009-11-11
  • Antal inlägg 28

Foruminlägg

De senaste inläggen Lothar Gbg har skrivit i forumet.

Ursprungligen av elinge:

hur installerar man om man ej har DVD?
jag har bara extern DVD men där går det ej att boota från...
Provade boota men det funkar ej för mej

Jag har inte ens det, varför jag ligger ganska risigt till, milt talat. Det jag har är en gammal iMac G3 utan vare sig DVD-läsare eller firewire samt en iMac G4 utan DVD-läsare. Äger ingen extern hårddisk.

Ser ut som om jag fick bli kvar vid Panther så länge jag envisas med att inte köpa nya, dyra burkar om det inte vore för Apples osedvanligt smidiga och generösa specialerbjudande:

Kunder som köper Mac OS X »Tiger» 10.4 (M9639, M9640) men inte har en DVD-enhet i sin dator kan ansöka om en CD-uppsättning av Mac OS X Tiger 10.4 via medieutbytesprogrammet mot en administrations- och fraktavgift på 175 kronor.

För att dra fördel av erbjudandet fyller du i beställningsformuläret. Skriv under med namn och datum och lägg med en inköpsbeviskupong i original för Mac OS X 10.4 Tiger och skicka dem tillsammans med installations-DVDn i original – Mac OS X v10.4 Tiger Install DVD – och betalningen till:

Apple Media Exchange programme
Apple Fulfilment
PO Box 33
Cork
Irland

Obs att erbjudandet generöst nog gäller ända fram till 22 juli 2005. Din försändelse måste dock vara poststämplad senast 9 juli 2005. Obs även den välvilligt ödmjuka formuleringen "ansöka om".

Tyvärr verkar det som om ET är sisådär dubbelt så hårdvarukrävande som RtCW. Jag har varit en inbiten RtCW-spelare i över ett års tid (jag lade av för ett år sen, nu är det Team Arena som gäller). Med RtCW brukar jag erhålla runt 20-60 fps, i ET låg det på 10-30 när jag testade härom dan med min iMac G4/700 - dvs tämligen ospelbart. Kan nämna att Team Arena håller sig omkring 80 fps för mig.

Testat GameRanger? Obs, endast för Mac

http://www.gameranger.com

Ursprungligen av hgus:

Okej, förslag: Om någon har intresse av att spela ikväll, så kom förbi Lothars server klockan 8. Det är alltså en Team Arena server, men kanske kan vi bli några stycken?

Bra förslag! Jag är också med. Tänk på att PunkBuster måste vara aktiverad. Har man en gammal version uppdateras den normalt automatiskt i spectator-läge, annars kan man hämta PBWeb för MacOS X som snabbt och smidigt gör jobbet. Håll även koll på att du använder senaste versionen av Quake 3 (1.32).

Hitta "Team Arena Sweden" i TA:s serverlista efter att du tryckt "Get new list" eller använd "taswe.ath.cx" som IP. Idag måndag 3 jan kl 20.00 alltså. Fullt ös!

Tänkte berätta att jag sparkat igång en offentlig, dedicerad server för Quake 3 Team Arena. Den heter Team Arena Sweden och som IP fungerar taswe.ath.cx om man nu inte hittar den i sin browser. Alla hugade spelare är välkomna att fragga loss.

Team Arena är ett spel som funkar sällsynt bra på Mac. Tyvärr fick det inte riktigt den popularitet det förtjänade när det släpptes. Det är egentligen konstigt (men en ofta använd förklaring är att id software tog alltför duktigt betalt för expansionspaketet - numera ingår det i Quake 3 Gold), för det är enormt välgjort och snyggt med en otrolig spelkänsla och fart. I förhållande till Quake 3 har det tre nya vapen, en massa snygga TA-kartor, nya innovativa speltyper för lagspel, förbättrad grafik och ett vansinnigt mycket snyggare och bättre användargränssnitt. Så passa nu på, när det går, att upptäcka ett spel som bara blir roligare ju mer man spelar det!

Mitt iChat/AIM är lotharswe för den som undrar om något/behöver hjälp.

Kolla in den här länken varför du ska testa Team Arena: http://www.planetquake.com/features/articles/topten_ta_a.shtml

Och här har du en utförlig spelguide: http://www.planetquake.com/quake3/teamarena/guide

Väl mött!

Senast redigerat 2004-12-29 00:24
Ursprungligen av hgus:

Själv gillar jag Team Arena bättre egentligen - någon som inte har expansionen? Det tråkiga är bara att det finns inte en server tillgänglig när man tittar efter.

Visst sjutton gör det det! Numera finns förträffliga Team Arena Sweden. Jag har sparkat igång en offentlig, dedicerad server på min gamla iMac, så det är bara att hoppa in och spela. Som IP fungerar taswe.ath.cx om man nu inte hittar den i sin browser. Mitt iChat/AIM är lotharswe för den som undrar över någonting/behöver hjälp.

Väl mött!

Har nu haft MacIntosh i ca 5 år efter att ha haft en massa PC-datorer som jag monterat själv. Jag har en iMac G3/350 samt en iMac G4/700 med platt skärm, vilka jag kör i nätverk. Den förstnämnda använder jag numera som spelserver för Quake 3 Team Arena. OS X har jag kört sedan det släpptes, på bägge datorerna. Det är verkligen oerhört mycket behagligare och lättare att använda än OS 9 och Windows. Har alltid fungerat perfekt för mig, vilket iofs samtliga nämnda operativsystem gjort.

Bor i Göteborg, jobbar i musikbranschen och är bl a intresserad av datorspel. Return to Castle Wolfenstein, pop-pop, Quake 3 och Team Arena tillhör mina favoriter. Just nu har jag lagt upp en offentlig, dedicerad Team Arena-server som jag kallar Team Arena Sweden. Är det någon som är intresserad är det bara att hoppa in och spela. Som IP fungerar taswe.ath.cx, om man nu inte hittar den i sin browser.