Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ackiboa

ackiboa

Medlem
  • Registrerad 2001-12-27
  • Senast aktiv 2005-12-25
  • Antal inlägg 250

Foruminlägg

De senaste inläggen ackiboa har skrivit i forumet.

Ursprungligen av PJW:

En alldeles utmärkt krönika! De första generationernas ipod var riktiga skitprodukter, vad beträffar batteriets hållbarhet. Apple och Mac bör inte vara en livsstil, det bör vara arbetsredskap. När varumärken blir en livsstil är vi köpta om vi köper s.a.s. No logo!

När transformeras ett arbetsredskap till en livsstil och tvärtom, jag skulle inte våga mig på att göra den distinktionen.

En bra krönika tycker jag. Förutom detta med ljudkortet så förstår jag allt och inser att nu när Apple återigen växer så är företaget inte längre lika aktsam om varje enskild kund.

Apple har många styrkor men en usel kundvård, den blir inte bättre om vi förnekar det.
Apple utnyttjar kundernas exeptionella lojalitet, men den varar inte för evigt, alla har en gräns.

Ursprungligen av Rayden:

Jag tycker att det är helt fantastiskt! Om man sätter på developer funktionen blir det ännu bättre (man får möjligheten att kunna lägga widgetserna på skrivbordet)

Hur sätter man på developer-funktionen?

(Jag använder Amnesty tillsvidare, som gör ungefär samma sak.)

Jag flyttade min iMac 20" till ett annat arbetsbord idag, där fanns inget jordat uttag. Den lät garanterat mer än då jag har den på sitt ordinarie skrivbord, där det finns jordade uttag.

Kan detta vara något?

En uppdatering till senaste VLC kan kräva att tidigare plist-filer för programmet kastas, för att det ska fungera som förväntat.

En röd här med. (iMac G5 20")

Är informationen kvar om du kopierar över bilden till ett nytt dokument?
Annars, om dina bilder inte är för stora kan du ju ta en skärmbild av dem.

Medlemsnummer-börsen har öppnat, jag säljer mitt nummer för 640 riksdaler och blir då utan men kan i ett senare skede tänka mig att dela medlemsnummer med maco...

Samma sak hände mig på min iMac G4, trodde att FireWire gett upp för gott, tog kontakt med servicen. Men provade sedan mina två externa FW-diskar med en iBook, sedan tillbaka till iMacen, då fungerade det. Någon kommunikation verkar ha legat kvar i FW-portarna.

Du kan lugnt använda en skärmdump för tryck, särskilt om du kan tänka dig att halvera bredden och därmed öka upplösningen. Jag har tagit en dump av ett webfönster som var 800 breddpixlar, ungefär 28 cm och halverade bredden.

Lås bredd, höjd och upplösning i Image-size-dialogrutan i Photoshop och skriv in 14 cm i breddrutan. Då får du en upplösning på 144 pixlar/inch.

Jag tycker att omslagen blivit genomvidrigt fula.

Jag tycker att MacWorld är en hyfsad tidning, men jag bläddrar igenom den ganska snabbt. Den är lite tunn i min smak, och då avser jag inte antal sidor.

Jag kan inte säkert avgöra om den tappat kvalitet sedan Holmlöv lämnade skeppet, men jag är helt säker på att omslagen efterhand helt ändrat karaktär.
Jag får leta länge för att hitta fulare tidningsomslag. Hysteriska färgkaskader med tivolistuk andas inte kvalitet och har absolut inget att göra med Apple och Mac.

Bingolottostudion framstår i sammanhanget som lugn och harmonisk estetik.

Det går inte att göra en rip-off av PC för alla och tro att man kan tilltala fler Macanvändare. Apple säljer med hjälp av design, men vilken väg väljer MacWorld?

Gillar du MacWorlds omslag? Blir du sugen på att köpa ett lösnummer i tidningshyllan? Eller spelar omslagets utseende ingen roll för dig?

Jag är på jakt efter typsnittet Maiandra, någon som känner igen det, och som vet leverantören?
Adressen www.galapagosdesigngroup.com verkar nedlagd.

Tips mottages tacksamt.