Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Petrus

Petrus

Medlem
  • Registrerad 2001-05-16
  • Senast aktiv 2010-11-28
  • Antal inlägg 114

Foruminlägg

De senaste inläggen Petrus har skrivit i forumet.

Jag var precis på väg att beställa en ny hårddisk till min Pismo då leverantören (icke-mac) undrade om jag kollat att den modellen funkade till mac (Fijutsi 30 Gb). Hur vet man vilka IDE 2.5" som fungerar, uppenbarligen räcker det inte med att de fysiskt passar????

Förundrad

Citat:

Skapades ursprungligen av: Massebasse:
Köpte en sådan idag. Fy f*n vad bra den var ... Jag ska köpa flera och dela ut till folk ... Tack för tipset!

Säg mig var man kan köpa denna attraktiva vara?

Enligt www.vcdhelper.com

VCD stands for Super Video CD. A SVCD is like a VCD but the video are stored in MPEG-2 Variabel Bitrate(like DVD Movies) and in higher resolution. A SVCD can contain from about 35 to 80 minutes video/CD(740 MB on a 74 min/cd and 800 MB on 80 min/cd) and therefore most movies on 2-3 CDs. The quality is worse than DVD but better than VCD and VHS. SVCD does also supports up to 4 removable subtitles but SVCD subs is only supported by a few standalone DVD Player and no software DVD Player or H+, DXR3, DXR2 supports it.

SVCD, eller Super VCD är nån form av utvecklat VCD format, med bland annat variabel bitrate och högre upplösning tror jag, men jag är ingen expert på detaljerna av formatet.

Discformatet *skall* vara detsamma som för VCD tror jag, men har inte fått det att fungera ens att kopiera filerna till hårddisk, lyckas inte läsa filerna trots att det funkar att öppna mappar etc.

skumt.

Är det någon som har fått/vet varför inte SVCD skivor fungerar på mac?

Har fått VCD att fungera, genom apple´s ISO tillägg, men icke SVCD (märkligt, eftersom jag tror att det är samma diskformat).

Med Juliet tillägg så identifieras skivan och filstrukturen, men om man börjar läsa på den så får man felmeddelande direkt att skivan inte kan läsas.. Har provat ett antal skivor och samma problem.

r3mix har en egen rekommenderad parameteruppsättning till LAME, vilken kan fås direkt i lame med argumenten --r3mix

detta ger VBR kring 160 kbps m.m. Tycker det ger bra resultat. Känns tryggare att köra LAME än apples egna kodare, den borde vara mer testad.

Använder ett plugin till iTunes som funkar finfint, och kodar och lägger till IDtags från CDDB om det finns. Ypperligt. Kanske tar det lite längre tid, men om man kör den i bakgrunden spelar det inte så himmla stor roll tycker jag.

Pluginnen och lame kan nås på:
http://www.versiontracker.com/moreinfo.fcgi?id=13048&db=mac

Hmm, då funderar man ju genast när 10.1.5 släpps, eller är det jaguar man får vänta på innan man får se den featuren?

Hej

Jag funderar på att ta och koda om lite av de beräkningar jag gör till en applikation. Eftersom det är en hel del jobb med både att programmera det och komma in i beräkningarna, skulle jag vija att det går att köra på andra platformar än mac, för att nå en bredare publik.

Project Builder verkar vara en helt ok utvecklingsmiljö, så det skulle jag gärna använda.

Vad rekommenderar ni för utvecklingsmiljö, språk och widget-set (skall bli grafiskt användargränssnitt) för att kunna programmera det på mac, men helst utan några större ändringar även vara körbart på PC, andra unix´ar?

Hej

Försöker skriva en liten coco-app, och försöker koppla piltangenter för att bläddra mellan hittade poster i en sökning. I Interface Builder kan man koppla tangenter till knappar/actions, men verkar bara som om man kan koppla rena tecken, tex kringla-A å sånt.

Skulle vilja koppla kringla-pil, hur bär man sig åt då?

Apple har en PDF man kan tanka hem i ämnet, kolla på deras developersida.

Hej, Med vårens developer-update finns ju även möjligheten att använda GCC 3.

Hur gör man för att använda denna från kommandoprompten, tex när man kompilerar upp opensource program med configure och make? Är det nån inparameter till cc som bestämmer kompilator, eller är den gömd i nån mysko path??

Kompilator-optimering är ju nåt som egentligen borde läggas en himmla massa krut på, och det verkar ju som om apple gör det också.

vad jag förstår så är ju hela operativet kompilerat med gcc, så bara en liten liten optimering, kanske inte på så mycket som 15% men säg 1-5% ger ju bättre prestanda i hela systemet.

Kan tänka mig att intel-koden är mer optimerade i GCC eftersom den har använts så mycket inom Linux?

Tack för alla tips kring byggandet av dynamiska web (och wml) platser. Har nu hittat en lösning som fungerar bra och har lyckats göra ungufär det jag vill.

Min lösning blev den enklaste jag kunde hitta, och det var PHP mot Apache. Även om PHP känn lite quick´n-dirty, så gör den jobbet snabbt och effektivt. Fanns många bra funktioner för att söka i datafiler efter mätvärden och sånt.

Fick JSP att fungera också, men den känndes mer beta och har högre inkörningströskel än PHP, det fanns tex inget färdig template i apples utvecklingsprogram för att göra javabeans (vad jag kunde hitta). Det hade annars varit trevligt att kunna debugga programmen utan att göra kontrollutskrifter via en websida. Det känns mkt primitivt, men kanske finns det nån PHP debugger nånstans.

Tack för hjälpen.

Ja, PHP har jag uppdaterat med den, fattar inte varför apple inte skickar med en full-feature version??

Har i helgen lyckats installera tomcat och fått den att prata med apache. Lutar åt att köra Java för att då skulle man kunna använda DevTools för att debugga (har jag fått för mig).

Att installera tomcat´en var ganska straightforward med hjälp av apple´s internetdeveloper sida. Lite märklig är dock kopplingen till apache. Även om man kör via apache så verkar det som om man måste starta upp den som en service för hand med bin/start_tomcat

kan man inte få detta att göras automatiskt från apache?

Hej,

Jag vill göra en websida som genereras när man accessar den. Det kommer att vara en hel del tjorviga beräkningar, så jag behöver ett vettigt språk/miljö att skriva koden i.

Jag har kikat lite på PHP och JSP, tror att Java borde vara lämpligt för mina beräkningar. PHP som var installerat med OSX klient distron, hade inte alla funktioner jag behövde, och jag har inte fått JSP att fungera, finns det installerat överhuvudtaget i apples distro?

Vad kan rekommenderas för språk, det vore trevligt om man kunde sitta och utveckla på sin mac och slippa köra mot någon extern NT/Linux host. Det skall sen köras på en sådan host.

Har programmerat en hel del tidigare, så språken i sig är inget problem tror jag.

tacksam för alla tips.