Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Petrus

Petrus

Medlem
  • Registrerad 2001-05-16
  • Senast aktiv 2010-11-28
  • Antal inlägg 114

Foruminlägg

De senaste inläggen Petrus har skrivit i forumet.

Har mailat NE och frågat efter en OSX version av NE2000, och "Svaret är kort och gott, vet ej.". Tycker detta är lite märkligt då svårigheterna i en sådan applikation inte är på interfacet utan att sammla ihop datat. Tanken slog mig om man skulle kunna skriva ett snyggt aqua interface för att läsa dessa filer.

Animationerna ligger som quicktime animationer, så det är inga probs. Resten ligger i datafiler av något format, med ändelserna: .BIG och .M
.BIG filerna är stora och skulle kunna gissa att de innehåller ett "eget filsystem", och kanske med filer med ändelserna .ctx och .cbx

Är detta någon känd filändelse för nån databas eller så? Interfacet i Classic är så eget så jag skulle kunna gissa att det är skrivet i Director eller nåt annat sånt.

Ringer några klockor?

[ 21. mars 2003, 11:03: Meddelandet ändrat av: Petrus ]

Jag har lite funderingar på Darwin och OSX.

Är det darwin, samma som man kan tanka hem opensource som är (omodifierat) kärnan i macosx?

Kan man isåfall, kompilera om en ny kärna till sitt osx system?

Och, isåfall,
kan man konfigurera kärnan för att passa sitt system och användande bättre, och fortfarande köra osx på det?

Vad jag förstår så optimiseras inte den kärna som körs för just min burk, stöd för saker som jag inte har eller kommer att skaffa finns, och borde ligga där och ta kraft och minne??

är det någon som kör darwin från egen kompilation?

Darwinfo har en FAQ med intressant info: http://www.darwinfo.org/faq.shtml#newusr

Mycket skoj man kan göra vid propten!

Efter en hel del fippel, kom jag fram till att det var enklare att installera 9.1 US. Tog ca 3 timmar, och med lite namnbyten på inställningsfiler gick nästan alla inställningar att överföra.

Har, som en del andra, märkt att det inte fungerar längre att köra svenskt OS 9.1 under OSX US efter uppdateringen till 10.0.4.

Fick 9.1 sv att fungera under 10.0.3 genom att gå in i Core Services/Classic Startup/ och dupplicera den English.lproj till Swedish.lproj och ändra resursnamnen i den till de svenska motsvarigheterna.

Är det någon som fått 9.1sv att fungera under osX us 10.0.4, och vilka modifikationer måste man i så fall göra?

Vad är det för uppdateringar i 10.0.4 och gör det någon större skillnad?

Om den är klar borde den väl släppas av apple snarast??

Citat:

Skapades ursprungligen av: Zaphod:
Jag sitter på OSX 10.0.4 nu och det fungerar redigt fint anser jag.

Är 10.0.4 släppt?? Jag lyckas bara få 10.0.3 via apple´s software update? Måste man tanka updaten på annat sätt?

Håller helt med diskussionen om att interfacet i osx är slött, kör själv en PB FW G3, med 384 mb minne. Det är ingen racer, men eftersom man känner sig tryggare när det går segt har det mindre stressfaktor än 9an. Då det gick trögt där var det mer fundersamt om man skulle kallstarta maskinen å hoppas att det inte blev nån hårdiskskada. Kändes inte helt stabilt om man ibland jobbar och har deadlines. (Krashar kommer fler ju närmare man kommer..)

Ser dock fram emot det hack som *helt* stänger av transparensen i interfacet. Vet att apple är stolta över det, men jag spar hellre mina processor cykler till verkligt arbete. Ok, om man kan köra det på grafikkortet som i QE, men annars känns det synnerligen overkill att räkna tranparens på en 1024x768 skärm. Många cykler blir det.

Då det gäller scrolldiskussionen, så är det ju inte bara hur snabbt det scrollar, utan hur mjukt det går. Om texten uppdateras med en jämn förflyttning under varje skärmuppdatering (ca 70 Hz) så kan man klara att läsa betydligt snabbare scrollande text än om den uppdateras var 10-dels sekund. Min scrollning i X är nog tyvärr närmare det senare..

Powerboog G3 Pismo, 400 Mhz, Cache 200 Mhz (via CacheControl), 384 Mb RAM, 30 GB HD.

Periodare mellan OSX och OS9. OS9 Känns som att köra den på 16 kVolt eller nåt, kalassnabbt, efter att suttit med OSX. Har tweakat OSX lite med ShadowKiller, ett icke-transparent theme, och bara tusentals färger. det gjorde lite. Hemskt att man inte kan ta bort transparensen i menyer och sånt, man ser ju inte vad som står åså käkar det massa processorcykler.

Snygga menyer och sånt kan vara najs för hemanvändare, men sitter man dagligen så vill man ha ett effektivt GUI. Tex. tycker jag att fönsterlister och grunks tar på tok för mycket plats på skärmen! Jag behöver bara ett par pixelrader!

Går egentligen lite för slött i OSX, men efter frekventa häng i OS9 kör man nu mer och mer OSX.

Hej,

Är det någon som kommit på hur man ändrar tangentbord under Darwin, dvs innan finder har startat upp. Om man i OSX (US) går till consolen via inloggningsfönstret (>console) så har man nåt standardtangentbord.

Finns det nån fil man kan ändra detta i?

Tackar för informationen, prexis vad jag behövde. Carbon copy funkar finfint.

Halloj igen,

Skulle vilja flytta min systempartition till en annan (OSX) och funtar lite på hur man gör detta bäst för att bevara länkarna och sådant. Länkarna vill man alltså ha till motsvarande fil på den nya partitionen och inte kvar till gamla filen, än mindre vill man att länken skall följas och själva filen skall kopieras dit..

har testat med pax -rw -pe source dest
men det verkar inte bli rätt varesig med -l eller -L

Någon som vet hur detta görs bäst, och sen, går det överhuvudtaget att kopiera en systeminstallation på detta fil-för-fil vis?

Har haft problem att bootningen stannar vid den grå skärmen om min USB-CD-Brännare (ZIP650) är i och igång.. inte alltid, men.. kan vara värt att testa.

Har också grymma stabilitetsproblem med 10.1.5, Powerbook G3 400 Mhz, 30 Gb Fujjutsi drive. Har haft en del diskrelaterade problem, men mest med min externa USB disk som krashade helt. Disken hittades först igen under system 9.1, kunde salva den där med DiskWarrior och DiskAid eller vad apples program heter.

Installerar om OSX nu, hoppas att det ska gå bättre med ett nyinstallerat system.

Tror att apple har gjort detta för att man inte ska in i systemfilerna och joxa, det är så mycket märkliga och osynliga filer där som de inte vill man ska pilla i.

Tanken är att man ska lägga dit sina dokumentmappar i stället, och indexera dessa, så får man bättre precision i sina sökningar.

Synd bara att Sherlocks indexering i X inte är lika bra som i 9´an.. se mitt inlägg om sherlock