Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ciryon

Ciryon

Medlem
  • Registrerad 2002-01-10
  • Senast aktiv 2012-12-05
  • Antal inlägg 2846

Foruminlägg

De senaste inläggen Ciryon har skrivit i forumet.

Ursprungligen av elgenper:

"Hej, FRA! Här kommer lite extra servertugg om bomber, al-Quaida, fortkörning, sprängdeg, skäggväxt och annat samhällsfarligt......"

Hahaha, funderar på att ha den där som .sig.

Tydligen är det Web Galleries som är att satsa på eftersom de kan visas i iPhone, på Apple TV, och får coola features i MobileMe. Därför tänkte jag konvertera mina gamla fotoalbum som ligger i iWeb.

Finns det något smidigt sätt att konvertera om fotoalbumen till galleries? Jag har kvar alla bilder i iPhoto, men de är inte lagrade i album. Kanske med Automator eller liknande?

(i allra värsta fall kanske det går att hacka ihop nåt perl-skript eller liknande, men helst inte )

Jag byter gladeligen till Telia och pröjsar 499kr (eller vad det blir) i månaden för att få riktig iPhone med riktigt abonnemang. Nu är det ju inga detaljer släppta, men det är en absolut förutsättning, egentligen den enda förutsättningen, att det är fri datatrafik över 3G.

Heh, UPS till kuben vore nog lite overkill.

Jag är på jakt efter ett högst portabelt grafikbibliotek i C. Jag tänker utveckla en grafisk applikation på Mac'en, men det måste enkelt kompilera på Windows (helst i Parallels ). Jag har redan tittat på SDL, vilket är ungefär vad jag är ute efter men får inte det att fungera smärtfritt och det verkar inte vara så uppdaterat på Mac'en. Någon som känner till fler alternativ? Det bör vara gratis och helst open source. Jag är ute efter att rita grafik, alltså inte fönsterbibliotek (?) typ QT. GLUT är på lite för låg nivå.

Tack för tipsen. Mingle var jäkligt nice.

Jag är på jakt efter ett projekthanteringsverktyg som ska vara plattformsoberoende, och gärna ha stöd för Scrum och gärna webbaserat. Det behöver inte vara gratis/open source.

Någon som har erfarenheter av något som funkar bra i mjukvaruutvecklingsprojekt?

Detta vore intressant att diskutera när det är Mac-användare som faktiskt förlorat data på grund av ett virus eller en trojan.

Det kommer säkerligen hända, speciellt med diverse shareware-program som vi är vana vid ska vara fullt harmlösa, men vi är inte där ännu.

Kan det vara så att folk ändå inte läser böcker i PDF-form?

Ursprungligen av henkebarn:

http://henkeblomqvist.se

Min privata sida med recept, lite blogg och sånt.

Jäkligt snygg med fina bilder!

Hade följande problem:

Boot Camp assistant vägrar partitionera om disken, även om det finns ledigt utrymme. Vid ett tillfälle blev det t.o.m en Kernel Panic (total krasch av hela datorn).

Lösning:

Jag använde iDefrag för att defragmentera disken. I normala fall behövs inte detta eftersom filsystemet automatiskt defragmenterar, men tydligen funkar det inte helt okej. iDefrag har fin funktion som bränner en bootbar CD-skiva där programmet kan köras ifrån. Funkade helt okej, även om det tog två och en halv timme för min 300 GB disk.

Sen klagade Boot Camp Assistant igen. Denna gång att disken behövde repareras. Det går inte göras om operativsystemet körs, så jag startade upp från en OS X installations-DVD och körde reparation från Disk Utility. Detta hjälpte inte heller. Problemet var att jag hade 10.4.x DVD (följde med datorn) och den vill tydligen inte helt reparera diskar med 10.5 installerat. Jag körde då Disk Utility från en annan dator med hårddisken monterad via firewire Target Disk mode (starta upp med T-knappen intryckt). Det hade säkert gått med riktig 10.5 DVD också, men hittade ingen.

Efter allt detta (defragmentering med iDefrag och reparation med Disk Utility) klarade Boot Camp Assistant att partitionera om disken.

Min högst personliga åsikt är att det just nu inte finns någon annan mobil på marknaden som kommer i närheten av iPhone vad gäller nytta, användarglädje och enkelhet.

Det borde fungera att

* Skapa en ny temporär användare på nya macen (med admin-rättigheter)
* Logga in denna användare
* Flytta hela din gamla hemma-katalog från wirewire-disken till /Home på din nya dator (skriv över mappen).

Samma sak här. Helt sjukt. Det verkar ju uppenbarligen vara något form av policy-beslut att inte längre "tillåta" användare registrerade med en @mac.com mail address att använda MSN Messenger.

Bra info, Bollman!

En sak jag funderade på direkt när jag såg Air'en - hur "ömtålig" känns den? Det verkar ju nästan som om den kan brytas sönder av att bara lägga datorn i väskan.