Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Henrik Norrman
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2002-01-11
  • Senast aktiv 2018-03-19
  • Antal inlägg 78

Foruminlägg

De senaste inläggen Henrik Norrman har skrivit i forumet.

Chicago och Comic Sans, hämska typsnitt! Men värst är nog Chicago, får rysningar när jag ser det.

Har sett liknande problem med FireWire diskar, då bland annat en pocket LaCie FW/USB HD. Körde programmet "DiskWarrior" som hittade disken och lagade den!
FireWire diskar kan bli korrupta om man hotswapar dem respektlöst, men var din disk trasig redan från början kanske inte DiskWarrior räcker till

När det gäller så här pass billiga scanners är det snarare kvalite man ska titta på och inte vad scannerns specs säger om optisk upplösning. Jag har sett billiga diascanners ge ifrån sig ganska halvkassa bilder.
Jag föreslår en begagnad Agfa DuoScan av bättre modell, de är helt ok.
Det ska tydligen finnas en ny DuoScan (DuoScan F40?) som kostar runt 5000:-, men den har jag inte provat. Värt att gämföra mot Canon scannern.

Jag kör en Logitech Wheel Mouse optical, och inte helt problemfritt. Det käns som om kurvan för mouse acceleration sluttar för mycket, när jag rör musen hyggligt fort sölar den fram, och rör jag bara lite snabbare så går pekaren på i bra hastighet. Detta resulterar i att när jag siktar på en liten knapp eller liknande så missar jag den med en centimeter och får söla fram den sista centimetern (tar halva musmattan), mycket jobbigt. Det är en helt annan känsla med apple möss, de har inte samma problem.

Öppna Apple Systeminformation, ungefär i mitten av fönstret ska det stå "Bildskärmsminne:", där ser du hur mycket minne du har på grafikkortet.

Om du stoppar i ett PCI grafikkort i datorn så används det nya kortets minne och inte de som redan sitter på datorns inbyggda grafikkort.

Måste tipsa om programmet "USB Overdrive". Fungerar mycket bättre än Logitechs musdrivare som alltid har varit buggig.
Se till att det är den nyaste versionen du kör, och är det den nyaste, leta upp en gammal och prova med den. Du kan också radera preferences filen för programmet och se om det hjälper.
Lycka till!

Det är filer och mappar som används av MacOS 9, så kasta inte bort dem om det är OS 9 du vill använda!

Kanske en dum fråga, men du har väl installerat rätt drivrutin till kortet?
Jag har nyligen laddat ner drivisen till ett sådant kort, och Farralons sida var minst sagt stökig. Jag plockade ner fel drivrutin innan jag hittade den rätta.

Jag använder betalversionen av PGP. Den har en funktion som heter "PGP Disk" där man kan skapa en krypterad "disk image" som man kan dubbelklicka på och få upp en lösenords förfrågan. Svarar man rätt dyker den upp som en skiva på skrivbordet. Det är nog det enda bra varianten för att skydda hela mappar i MacOS classic.

Jag har följt diskussionen runt denna bug på Apples forum, och där finns det personer som påstår att Apple har lovat att rätta sig efter Unix standarden i nästa version av OS X som släpps i typ Januari. Men hurvida det är sant eller inte är ju svårt att säga.

Tack för scriptet! Jag har funderat på att lägga in ett sådant, men jag väntar nog tills nästa uppgradering, och uppdateras inte buggarna där så säger jag bye bye OS X!

Nu efter "rättighets" updateringen fungerar OS X Server äntligen bra Med undantag för en liten detalj...statestik "graphs" i Server Status har slutat fungera, de visas helt enkelt inte längre, varken för AFP eller Webserver.
Var hämtas den statestiken från? Kan det vara rättigheterna för någon fil som är fel?

En annan liten fråga. Går det att få mer detalierade loggar? Jag har "Access logg" för AFP påslaget, men det loggas efter användares IP, och det vore väldigt bra att se vilken användare som gör ditt och datt i loggen. Kanske något tredjeparts logg-analys program?

Jag har läst lite på Apples forum och flera verkar ha samma problem med att statesitk grafer slutar fungera, men ingen har en lösning.

Jag kör OS X Server 10.2.3 på en G4 MP450Mhz.

Nu har jag installerat om hela 10.2 Server från grunden, och skapat om alla användare/grupper och sharepoints. Bytte även hårdvaran till en snabbare G4, en dual 450Mhz.
Nu kopplar inte servern ner OS 9 användare längre, men strulet med OS X klienter kvarstår. Tidigare så blev OS 9 användare nedkopplade stup i kvarten, så jag är väldigt glad att det löste sig nu.
Körde en lite äldre version av Etherpeek på nätverket och jag ser inga problem där.
OS X strulet går att leva med, det är bara ett par tre personer som kör OS X klienter. Men jag ska fortsätta leta efter en lösning

Jag har försökt med både nya användare och nya sharepoints. Om jag skapar två mappar och delar ut dem är det inget strul. Byter jag ut andra sharepoints till dem och fyller dem med filer så uppstår problemen igen.
Nu verkar det även som om OS 9 användare blir nedkopplade från servern lite då och då.
Alla OS 9 är 9.2 och alla OS X är Jaguar. Servern är som sagt Jaguar också. Uppdaterade den till 10.2.1 idag men utan några märkbara förbättringar.

Jag ska prova att installera om allt på en ny och snabbare dator. Ska även köra Etherpeek och se om strulet kan ligga utanför servern.
Eller finns det något bättre program för OS X att testa nätverk med?
Den Etherpeek version jag har är något föråldrad.

Ska försöka lösa problemen imorgon, om det inte går då blir det nog tillbaka till AppleShare IP och OS 9 som gäller.

Allt är så vitt jag vet gjort by the book.

•Det är likadant för alla som loggar in med OS X.
•Jag har skapat användarna, men nu när jag uppgraderade till Jaguar importerade jag dem. Men problemet fanns ju även innan Jaguar..
•Hmm, sant, jag har skapat alla användare utan hemkatalog. Och det var ju kanske klantigt anar jag nu.
•Mapparna för sharepoints är skapade på servern. Mycket lite administrering sker från klient.

Tack för snabbt svar!