Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Henrik Norrman
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2002-01-11
  • Senast aktiv 2018-03-19
  • Antal inlägg 78

Foruminlägg

De senaste inläggen Henrik Norrman har skrivit i forumet.

Fronten på min Pioneer DVD brännare satt fast med två fjädrar som jag lätt pillade bort, och sedan går det att lirka av fronten utan att göra sönder något. Det går att återställa den igen om jag skulle vilja sälja brännaren. Men alla Pioneer DVD brännare kanske inte har en sån front?

Yttligare ett program som klarar md5 checksums...för de som föredrar gui.

http://homepage.mac.com/julifos/soft/checksum/index.html

Jag har iBook G4 933Mhz med 60GB HD. Hårddisken är knäpptyst, likaså resten av datorn. Jag suttit med datorn i knät i timmatal och spelat Ghost Recon, dator blev väldigt varm, men jag har inte hört någon fläkt än!

Det enda som låter lite är CD spelaren, när man sätter in skivor så klickar det till oroväckande högt! Som ThunderMac säger låter den som en gammal diskettstation! Men det är nog ok. Har aldrig förut varit så nöjd med ett datorinköp!

Jag väljer PAL 50Hz på min iBook G4, men det blir bara svart vitt ändå. Har en S-Video+3,5mm tele till SCART kabel.

Någon som stött på detta problem och fått det att funka?

Min orderstatus sida på AppleStore fungerar inte ens, ordern står fortfarande som "Being Reviewed". Men går man till den där alternativa Apple package tracking sidan så ser jag att den har skickats, senast i Luxemburg. Jag gjorde min beställning den 12:e.

Jag har också fastnat på 10:an, fattar ingenting.
Har no clue när det gäller java...är förvånad att jag kommit så här pass långt! Men man lär sig vart efter.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Ronny Isaksson
Kanske ska förtydliga att det är fronten på släden du ska ta av, inte fronten/luckan på datorn.

haha, ja det förstod jag också
Det jag menade med att Apple har designat taskigt är att det förmodligen är standardmått på CD slädar, man kan tycka att Apple bör följa dem. Det känns som ett litet väl stort ingrepp att pilla bort fjädrarna och sedan försöka lirka loss fronten (på DVD brännaren ), men jag blir väl tvungen.

Hmmm, fronten på min DVR-104 sitter fast med två fjädrar, jag ryckte loss dem men fick ändå inte av fronten. Verkligen taskigt designat av Apple.

Men ni hade fjädrar som höll fast fronten på era DVD brännare också, eller? Kanske jag ska prova igen...använda lite mer våld

LaCie BlueEye fungerar utmärkt med LaCies skärmar. Enligt LaCie ska det också gå att kalibrera andra skärmar, men det har jag inte provat.
MEN, det funkar bara riktigt bra i OS X. I OS 9 är det rätt struligt, specielt med lite äldre LaCie skärmar.

Jag har också provat "ColorVision Spyder" och den gav mycket sämre resultat.

>>Schuckert

Känslighet för infallande ljus? Kan du förklara det närmre?

Jag har nyligen köpt det dubbla 3,5" kabinettet från InWarehouse. Jag har två Seagate Barracuda 5 diskar på 120GB i den, och det fungerar utmärkt
FireWire chipet som är av märket Oxford 911 ska klara upp till 250GB per disk enligt den sidan som länkas ovan, så det finns utrymme för expansion också!

Lådan är en gammal SCSI låda de satt FireWire kort i, och fläkten är inte direkt modellen tystare...men lämnar man lådan öppen borde det inte finnas så stort behov av en fläkt, ut-luften är inte så varm.

Nu har jag kompilerat och installerat Pure-ftpd, och det fungerar utmärkt!
Chroot fungerar och byta port fungerar, så nu kommer utomstående personer in även fast jag har UPC/Chellos snåla uppkoppling.
Instruktioner för hur man gör finns på sidan jag länkade i förra posten!

Wu-FTP rekommenderar port 4020 och 4021 om man inte kan använda 20 eller 21 eftersom de inte är upptagna av någon standard service.

Jag har kanske hittat svaret på mig egen fråga. Med Pure-FTP fungerar "ftpchroot". Ska prova ikväll:

http://forums.osxfaq.com/viewtopic.php?t=3610&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=7ba210da81e301a1ee6b8491c99b9c9e

Vilka portar FTP servern ska använda kan du ändra i filen "/etc/services" (newbie varning, jag är inte 100% säker på detta).

Men finns det något trick att få ftpchroot att fungera? Jag förstår att Apple vill snåla på OS X klientens ftp server funktioner, så jag laddade ner Wu-FTP källkod, men autoconfigure fungerar inte och jag har inte en aning om hur man kompilerar då...
Ska prova att byta till LukemFTP, den har jag lyckats kompilera tidigare...hoppas det fungerar.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Nissen:
Största problemet är nog Arbetsförmedlingen som försöker tvinga arbetslösa att ta praktikplats med A-kassa som betalning

På vilket sätt skulle det vara ett problem? Det är ju utmärkt om man lyckas hitta en bra arbetsplats! Chansen att bli anställd då är ändå rätt hygglig. Mindre bra är det när den arbetssökande inte själv tar del i praktikplats sökandet. Då placeras man på någon statlig arbetsplats, ofta i vården, det är rätt värdelöst.