Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mr Gillespie

Mr Gillespie

Medlem
  • Plats Huddinge
  • Registrerad 2005-01-19
  • Senast aktiv 2012-12-29
  • Antal inlägg 37

Foruminlägg

De senaste inläggen Mr Gillespie har skrivit i forumet.

Någon som har lite bättre koll än jag kanske kan bekräfta eller dementera om det här betyder att det borde gå. Min slutsats blir att 4 HD-klienter inte borde vara några problem för en 413j enligt detta lilla test.

Can Your NAS Do Two Things At Once? - SmallNetBuilder

Tack för försöket men jag har plöjt den sidan ett par ggr men blir tyvärr inte klokare direkt :).

Plex kan installeras men stödjer inte transcoding på 413j och bara i lättare form på 713+ (upp till 576p). Så då känns det ändå som om man behöver skräddarsy biblioteket en del för att det skall fungera smärtfritt.

Videostation kan köras med externa texter på 413j om det skulle behövas men smidigaste är väl att bränna in det från början. Frågan är ju då om den orkar serva 3-4 klienter samtidigt bara?

Jag har inga direkta preferenser men tittat på både Plex och Synologys egna Video Station med tillhörande iOS-appar.

Jag köper resonemanget vilket alltid leder till dyra men förvisso fungerande lösningar. Jag gillar ju utrymmet i 413j och om jag klarar mig på den så vore det ju toppen.

Hej, tänkte ge mig på en NAS och har en fråga som jag inte riktigt lyckats få ett svar på än. Mitt främsta behov kommer vara att tillfredställa ett antal filmtittande barn och undrar därför om prestandabehov för det. Har siktat på en budget mellan 3-4000 kr och fastnat för en Synology 413j som ett alternativ eller en 713+ ifall högre prestanda krävs.

Tanken är att i värsta fall kunna använda den till att strömma till en PS3 samt en pc och 1-2 iPads samtidigt. Jag har fördelen att inte ha lagt in biblioteket än och kan ju därför skräddarsy formatet på film så det inte skall behövas transcoding. Givetvis vill jag ha så hög kvalitet på film som möjligt till PS3 då den sitter i hemmabion

Funkar det här eller är jag helt ute och cyklar med mitt önskemål? Klarar jag mig då med 413j som har en 1,6 Ghz ARM processor, 512 MB minne eller ska man gå upp på 713+ med en ATOM 2,13 Ghz dual core samt 1GB minne?

Mvh
Jens

Jag gjorde just den operationen i min iMac 2008 och passade på att fixa fusiondrive i den samtidigt. Använde följande dockalänk

Satte en 2.5" HDD i dockan och en SSD på HD-platsen med SATA

Mvh
Jens

Jag bidrar väl också med lite surfstatistik. Jag har ju en lur som funkar ganska bra tycker jag. Har 44% efter drygt sex timmars användning och dryga dygnet i standby. Mycket samtal och en del musiklyssnande ca 1 timme. Skriver detta via 3G och har surfat lite under tio minuter, tappat ca 4 % på tio min.

Jag genomförde operationen på min iMac 8,1 i helgen. Allt funkar fint och har en markant kvickare och tystare dator nu
Satte en 1TB hdd i "IDE optibay" och SSD i SATA-porten. Inga som helst bekymmer faktiskt, jag var rädd att det skulle strula med 2,5" HDD med SATA standarden och IDE -porten men det verkar fungera bra.

Mvh
Jens

Har en imac 8,1 (tidig 2008) som jag tänkte gör en sådan installation för att skapa en egen fusion drive. Mycket riktigt så är det inte SATA till superdriven så tricket är att lägga ssd på gamla hd-platsen med SATA och flytta hd till superdrive platsen för att inte förlora hastigheten på ssd. Det verkar fungera utmärkt men kräver att man köper en ny 2,5" hd för att få in i Optibay eller liknande.

Det finns en del gamla trådar på macrumors om att operera in en ssd i gamla imac om man söker lite.

Finns även en nyare tråd om fusion drive i gamla macar om man är nyfiken.
Apple's New Fusion Drive Works on Older Macs - MacRumors Forums

Jag har som sagt inte genomfört operationen än men vad jag kan läsa mig till så borde det fungera.

Superdriven har vad jag förstår PATA på gamla imacs, finns dock Optibays för det.

Mvh
Jens

Ja det är ju lite svårt att dra för stora slutsatser med så lågt deltagande. Det verkar ju dock ganska jämnt fördelat över operatörerna och även totalfördelningen på samtliga röster gällande förhållandet mellan kass batteritid kontra god visar samma siffror. Ca 1/3 har kass batteritid oavsett operatör.

Ligger på mellan -86 och -93, Tele2.

Bra batteritid

Jag kan tyvärr inte heller klaga på min batteritid men uppger gärna uppgifterna om det kan hjälpa att bringa klarhet i något.

MD300KS
Tele2

Jag slarvade lite i mitt läsande där och du har helt rätt så klart. Raderade Exchangekontot och vips dök de andra tiderna upp.

Tack för hjälpen!

Googlat lite, det finns tydligen de som bara sitter med alternativet direkt också

Tyvärr har jag inte hittat någon lösning än. Gjorde en soft reset vilket ledde till flimrande skärm. Rättade tack och lov till sig efter en omstart, puh. Den var inte skoj att titta på.

Det är en 5:a med iOS 6.

Jag har bara alternativen direkt, 1 min och 5 min i lösenkodinställningarna