Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mr Gillespie

Mr Gillespie

Medlem
  • Plats Huddinge
  • Registrerad 2005-01-19
  • Senast aktiv 2012-12-29
  • Antal inlägg 37

Foruminlägg

De senaste inläggen Mr Gillespie har skrivit i forumet.

Jag måste missa någon rad eller möjlighet i låsfunktionerna. Var kan man ändra låstiderna till längre än 5 minuter?

Mvh
Jens

Batteri 52%. Användning 4 timmar 37 min, vänteläge 20 timmar, 25 min.
Blandad användning mest samtal, lite sms, något spel, och lite surf, väckarklocka snoozad ett par gånger
Stängde inte av något över natten utan bara lade ifrån mig luren.

Då verkar ju telefonens radera allt innehåll och inställningar vara det tyngsta artilleriet enligt BlackSmps utdrag.

Tack
Jens

En stilla undran. Vilken av återställningsmanövrarna skall användas om man vill rensa helt?
I iTunes har man ju en återställning kort och gott. I telefonen finns det andra alternativ, återställ alla inställningar eller radera allt innehåll och inställningar.

Det senaste alternativet låter ju mest rensande i mina öron. Är det någon skillnad på den och kommandot återställ i iTunes? Eller är första telefonkommandot samma som iTunesvarianten?

Mvh
Jens

Det här är ju spännande!

I dag så upptäckte jag ytterligare en lustig sak medans jag pulade med nätverket. Jag har en express ansluten som förlängare i mitt nätverk som pendlar mellan 86-115 Mbit/s som ansluter på 2,4 kanalen till TC. Jag lämnade telefonen i närheten av den så telefonen anslöt till den istället, kollade hastigheten och hepp 72 Mbit/s och dessutom så ändrar den hastighet beroende på avstånd och så precis som man kan förvänta sig. Så nu verkar det ju snarare vara TCn som bråkar med just telefonen, men varför? Eftersom expressen får bra hastighet på 2,4 bandet så borde ju telefonen också kunna få det.

Ett litet test, jag plockar bort expressen.... Nix ingen skillnad på anslutningen till TC, 39 Mbit/s

Ursprungligen av keptang:

Testade att ställa om routern till bara N, fick då 58 Mbps, iPhone 4.

Kollade igen om det gjorde någon skillnad, men icke. 39 Mbit/s är den hastighet som jag får.

Tack för mätningarna
Då har vi fyra iPhone som alla har 39 Mbit/s i hastighet. Börjar onekligen verka som om det faktiskt ligger en strypning i telefonen. Vad är vitsen med detta? Uppgradera telefonen med n och sen strypa den så det går långsammare än g.

Jag tycker det är lite udda att två olika telefoner i två olika nätverk och i två olika hem har exakt samma beteende och hastighet, det är inte direkt sannolikt helt enkelt. Men enda sättet att få mer fakta är fler mätningar, det verkar ju dock helt omöjligt att få någon att kolla sin hastighet.

Nu hade ju iofs ungarna två andra gamla surdatorer som var anslutna på g-nätet samtidigt, och jag har provat att bara köra n på 2,4 GHz med endast iPhone ansluten där så det håller inte riktigt. Som det är sagt tidigare och som jag fått bekräftat i mina undersökningar på annat håll så borde man rimligtvis komma upp i en 70-80 Mbit/s med iPhonen. Dock kanske det ligger något i din energisparteori och det är ju den enda teori som finns än så länge, men om fler hade lust att kolla om deras telefoner beter sig likadant så skulle vi kunna se om det är så eller om det är något som är fel på just dessa två telefoner.

Nya frågetecken dök upp nyss. Jag provade att fimpa n helt och hållet på 2,4-bandet. Då rapporteras 54 Mbit/s i hastighet för Iphone 4:an. Finns det någon begåvad människa som kan ge ett vettigt svar på detta?

Tack, men det här låter som en siffra för vilken hastighet som din internetleverantör levererar och inte den interna maximala hastigheten mellan router och iPhone. Jag gissar att du fått fram den via BBK (bredbandskollen) eller liknande. Om du har möjlighet att kika på trafiken mellan router och iPhone istället så är det mer intressant. Du hittar den troligtvis om du använder din routers inställningsverktyg och under en lista på anslutna enheter, så ser det ut med timecapsule iallafall.

Är det verkligen ingen som har en uppmätt wifi-siffra på sin 4:a?
Jag tycker det är märkligt att man inte uppnår högre hastigheter. Skulle gärna se andras fart i nätverk, två telefoner är ju lite skralt underlag att dra några slutsatser på.

Skulle man kunna flytta tillbaka denna diskussion till iPhoneforumet då detta gäller specifikt iPhone 4:ans wifi. Om man nu inte vill det så kanske det går att justera rubriken till typ "Förväntad/uppmätt maxhastighet iPhone 4 wifi-n"

Tack

Har en Time Capsule som jag kört med både blandat b/g/n samt enbart n på 2,4 bandet. Ingen skillnad på resultatet alls, och det är samma med den andra killens 4:a. Det som gör att det känns lite märkligt är ju just det att hastigheten aldrig ändrar sig oavsett förhållanden, det känns som om den vore strypt till 39 Mbit/s. Signal och brusvärdena ändras men inte hastighet.

Är det någon annan som har lust att kolla hur det ser ut, så man kan få något mer än dessa två 4:or att gå på?

Det är mätt internt i nätverket, och jo det är Mbit/s jag menar så klart