Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
egenfirma

egenfirma

Medlem
  • Plats Härryda
  • Registrerad 2005-01-31
  • Senast aktiv 2012-05-23
  • Antal inlägg 107

Foruminlägg

De senaste inläggen egenfirma har skrivit i forumet.

Vi kör fortfarande en (2,8GHz Quad) i skarp produktion. Jag skulle gärna köpa en av de sista maskinerna som gjordes, om jag kom över en. Helst då med fullt minne och diskar. Jag undrar om inte alternativet för vår del är en Mac Pro snarare än en Mac Mini. Men vi hyr serverplats, så det verkar lite dumt.

Tycker det är bra att fråga. De flesta av våra kunder vill ha fysiska fakturor. Däremot vill vi själva gärna ha pdf-fakturor, framförallt från utländska leverantörer, eftersom det kortar ner ledtiden för faktureringen (vi fakturerar våra kunder först när vi fått leverantörsfakturor - med postgång så tappar vi dagar som slår mot vår likviditet).

Noterar att många leverantörer som skickar pdf _även_ skickar per post. Det kan ställa till en del förtret.

Än så länge skrivs fakturorna ut och sätts i bokföringspärmar, men det blir väl snart "1900-tal".

Ursprungligen av Björnström:

Bild på flera generationer Xserve!

Räknat uppifrån:
Xserve G4 (2002)
Xserve Xeon DualCore (2006)
Xserve Xeon QuadCore Nehalem (2010)
Xserve G5 (2004)
Xserve G5 (2004)
Xserve G5 (2004)
Xserve G5 (2004)
Xserve G5 (2004)
Xserve G5 (2004)
Xserve Xeon QuadCore (2008)

Haha, Martin, har du satt min längst ner!

Sen jag installerade Voddler för 11 dagar sen har min dator varit totalbuggig. Notera att jag inte ens har kört programmet. Fick tipset att gå in i systemmeddelanden och där dyker en jä**a massa voddler upp och den där Christoffer Nordvall som också dyker upp som användare (känns ju sådär stabilt...):

"2009-11-17 16.01.32 com.voddler.vnet[51] 2009-11-17T15:01:32 vn_conn ERR (/Users/christoffernordvall/osx/voddler_net_source/vnet/../framework/connection/connection.c,513) v: Failed to send the udp message. size: 20, sentSize: -1, error: No route to host "

Jag försöker bara bli av med skiten nu. Hoppas jag lyckas, annars får jag nog starta om med att formatera hårddisk och lägga på färskt system. Inte så kul. Tack för det, Bredbandsbolaget!

Tydligen är detta en bugg i Apples senaste Java-version. Bara att vänta på nästa buggfix...

Jag har samma problem nu när jag gjort en ny installation på Xserve (intel). Har gjort detta tidigare (på Xserve G5), men nu kör jag fast på samma ställe som Kentaxel. Dvs jag öppnar "FMS 10 start page" via safari direkt på servern via ARD. Den kör inte igång automatiskt utan sparar ner en fil som öppnas i skrivtext. Problemet tycks ju vara att detta skulle öppnas i java, men hur gör jag det? Saknas något?

Ja, självklart. Det känns mer som att "lpadmin" här är något som ligger i Unix-kärnan och som vi Mac-användare aldrig behöver fundera över. Då tror jag att "lpadmin" ≠ user/admin.

Faktum är att jag hittade ett work-around (inte en lösning) igår kväll. Om jag klickar på "ok" utan att fylla i något och sen på "ok" i felmeddelandet och fortsätter göra detta 3-4 gånger så avbryter den, men det lustiga är att den la till skrivaren ändå. Helt klart buggigt. Känns inte så stabilt, om jag tex vill ändra något i skrivarinställningarna, så jag vill fortfarande ha en lösning - alla förslag välkomna.

lpadmin är helt nytt för mig. Det dök upp för någon vecka sen och strular till det när jag vill installera skrivare. Kan det finnas något samband?

http://www.99.se/mac-os-x/265614-krangel-med-att-laegga-till-skrivare.html

Jag har exakt samma problem! Det uppstod med ny MacBookPro och helt nytt (och uppdaterat) system. Jag misstänkte dock att det uppstod när jag försökte föra över gamla användarinställningar från gamla datorn och den kraschade mitt i.

-> någon som har något tips? Jag klarar mig inte utan skrivare...

OK. Tsupa samman med något sött-och-blött-och-kallt-och-starkt i Fjollträsk noteras i almanackan. Ganska hög prio och det är ju godast på sommaren.

Ursprungligen av Taz_1999:

... för siten http://www.egenfirma.se/ skulle jag nog låta siten vara baserad på http://www.joomla.org + ett forum som tex http://www.phpbb.com/ (som du ju redan har) och kanske denna trevliga templateklubb som har templates för både Joomla och PHPBB: http://demo.rockettheme.com/ (demositen) och http://www.rockettheme.com/ (Joomla template club och PHP Template Club).

Sedan skulle jag fundera på vilka extra-tjänster du vill erbjuda dina egna företagare, en del av de tjänsterna bygger säkerligen på att de kan beskriva något om sig själva eller sina produkter/tjänster, ställa frågor som kräver support, ha tillgång till kanske en offert-generator, göra kalkyler på olika alternativ, skapa affärsplaner, skicka in länkar/tips, samla in information, skapa enkäter (marknadsundersökningar) osv osv.

En del av dessa tjänster kan om det är lämpligt gå från webben till MySQL, hämtas från MySQL till FileMaker och sedan förändras/bearbetas/sammanställas och sedan upp på webben igen (till MySQL och därmed Joomla). Från FileMaker kan du även skicka email, skapa Excel-filer, eller PDF-filer osv. Man kan göra mycket roligt.

Jag är hyfsat haj på Filemaker, men har inte jobbat med webbdelningen. Joomla har jag bara tittat på och phpBB har jag ju fuskat igång, men inte utvecklat på länge... En sån lösning du föreslår låter ju bra, men hur mycket jobb är det att få ihop det pusslet?

Gillade speciellt att rockettheme hade syskonteman för phpBB och Joomla. Känns som att det borde vara hyfsat lätt att få ihop en rejäl ansiktslyftning här, även om det inte är gratis.

ps. Är sällan i Hufvudstaden, men det händer.

Den är ny, i betydelse oanvänd och med garanti, om det var så du menade?

Hur stor skillnad är det på vårens Xserve jämfört med höstens? Har fått ett bra pris på fjolårets modell. Är det något som talar emot det?

Underbar term, "IT-arkeologi"!

Jag har ett projekt som möjligen kan vara en utmaning för dig, Taz. Att bygga ett community baserat på Filemaker. Vill ju totalrevidera egenfirma.se och att bygga det från scratch i Filemaker skulle ha många fördelar, bland annat att man skulle slippa alla spamrobotar och ha total koll på innehållet. Vad tror du?