mangepetersson
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-03-03
  • Senast aktiv 2020-12-03
  • Antal inlägg 87

Foruminlägg

De senaste inläggen mangepetersson har skrivit i forumet.

Hade gärna haft en Wacomliknande iMac som går att vinkla ner. Retuschera med en sådan skulle vara grymt! Har/ hade inte microsoft en sådan maskin? Sjukt avis på den och lite sorjsen att den inte är en mac. Tycker inte att innovationerna är på topp.
Fast de nya datorerna verkar nice ändå.

Har du en gammal dator med äldre OS som du kan installera en fungerande Quark på? Kan du sedan spara ner filen till quark 4.x så borde du kunna öppna filerna i indesign sedan. ID är ju en prenumeration numer så det går ju att avsluta närproblemet är löst. Inte så många hundralappar.

Jag är ett fan av att kunna starta upp i windows. Gör det aldrig men gillar att jag kan.

Älskar att hyra min musik. Eftersom vi kör familjekonto är styckkostnaden löjligt låg för tillgång till all världens musik (nåja). Gillar Spotify mer än Apple Music och ogillar att Apple stänger ute 3:e parts appar från tex carplay. Känns oschysst.

När det mest innovativa är en större styrplatta är vi illa ute. En dålig release kan jag förlåta om den har visioner. Jag gråter stilla och flyttar mig en centimeter mot microsuckit. Tack för den här tiden. Det har varit fint och lärorikt.
#Notsomagicbar

Ursprungligen av carlsson:

Fast de ÄR ju inte så snygga att de förtjänar en Apple-logga. Snygg skärm, men resten ser ju ut som nåt Dell-hittepå.

Tycker jag.

Sant. Fast vik ner din imac och ha en stor wacom-skärm istället är en funktion apple skulle må bra av att vara först med.

Grym dator. Önskar att det var ett äpple på baksidan. Spännande att se vad kontringen blir ikväll. Har tyvärr en känsla av att mitt lag fick stryk i detta mötet.

För mig som ofta tittar på film på paddan så förstår jag inte varför det är gamla tjock-tv 4:3 formatet på ipad. Bilden blir pyttepytte. 16:9/10 format skulle bota mina sneglingar mot diverse konkurrenter.

SD-porten är på datorn Den är inte relevant här. Jag menade mer att det lätt samlas damm och smuts. Och när min iphone inte var ren så fastnade den gärna i en loop av kontakt-inte kontakt osv. Men det låter ju som att det leveras för lite ström ur usbporten. Är felet på båda portarna?

Kan det ha samlats damm odyl i portarna?
Jag var på väg att byta min iphone för att den var så lynnig med att ta laddning. Fick tipset att rengöra laddportarna med t ex tandpetare av trä (ingen vätska). Jag blev mycket överraskad över mängden »fickludd« som fick plats i porten. Var även tvungen att dammsuga SD-porten för mer stabil funktion. Kanske samma på usb-porten?
Stäng av utrustningen innan.

Du behöver en annan typ av anslutning. Jag använder mini displayport till displayport.

https://support.apple.com/sv-se/HT204149

Script och dess tillkomst kan jag för lite om. Listor låter helt perfekt. Stort tack.

Hej.
Jag gör en katalog med flera olika språkeditioner och svartplåtsbyte. En av dessa editioner kommer att ha färre sidor så jag skulle vilja att pagineringen skiljer sig. Dvs ett språk skulle jag vilja numreras PAGINA minus 4 sidor. Är det bara manuellt som gäller eller kan man lägga in en formel i den automatiska paginan? Den är på 128 sidor slå det går att numrera manuellt men eftersom sidor forfarande flyttas om något skulle det var skönt med automatisk pagninering.