Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mullenuh

mullenuh

Medlem
  • Plats Växjö
  • Sysselsättning Pluggar till marknadsförare på Växjö Universitet. Jobbar här ideelt med en tidning som heter Assar (www.ehvs.nu/mu/assar) och sätter den i mac. Innan dess jobbat som originalare på en reklambyrå och då jobbat med mac.
  • Registrerad 2005-03-13
  • Senast aktiv 2011-04-10
  • Antal inlägg 58

Foruminlägg

De senaste inläggen mullenuh har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Chaosstar:

Helvetica kanske?

Helvetica fungerar inte tyvärr. Jag får göra nån annan modifikation helt enkelt. Illustrator är en idé men jag gör hela layouten i Quark. Där finns dock funktioner för att minska bokstäver vertikalt så jag får nog köra på det.

Misstänker att jag får göra så men det vore smidigt med ett typsnitt som har det redan. Om det är någon som vet något så säg till.

Jag håller på att göra en poster som ska se ut som en löpsedel åt en kund och skulle behöva få tag i ett typsnitt som har exakt samma höjd på alla sina versala bokstäver inklusive ÅÄÖ. Jag har letat ett tag nu men har inte hittat något typsnitt ännu som inte prickarna på Ä och Ö samt ringen på Å sticker ut över resten av bokstäverna. Är det nån som har någon rekommendation?

Minnesbytet i sig är lätt som en plätt. Det är bara att skruva av tangentbordet och lossa airport-kortet och sen så ska du bara passa in minnet där. Dock vet jag inte exakt vilket minne du ska ha men när jag satte i mera minne i min ibook g4 så behövde jag inte köpa från apple. Jag köpte något som var billigt (men naturligtvis kompatibelt) och det har funkat kanon!

Håller med, slött! Dessutom kopplar den ner ibland. Oerhört irriterande om man har en fill på närmare 1 GB som tar en evighet att ladda upp och sen när den nästan är klar så kopplar den ner. Då är det bara att börja om...

Tjohoo!

Fick min i förmiddags och jag är grymt nöjd än så länge. Stör mig inte alls på glossy skärm trots att jag sitter på kontoret med tre stora fönster precis bredvid. Är dock inte solsken här men jag tror inte det kommer att vara några problem. Finns ju persienner

Hur går det för alla som har beställt 17-tummaren? Blev ju förseningar. När är beräknat leveransdatum för er? Jag ska beställa i veckan så jag får ju vänta 3-4 veckor som det står på apple store men ni sim beställde tidigt lär väl få den tidigare än så.

Hej!

Jag har gjort ett frågeformulär åt en kund. Kunden ska skicka ut dessa till slumpade hushåll i en kommun. Nu vill han numrera varje formulär så att han kan se vilka som har svarat och vilka som behöver en påminnelse. Jag skulle kunna göra ett 1000 sidor långt dokument i Indesign (CS2) med ett nummer på varje sida men det tar lite tid. Kan man göra det när man skriver ut på nåt sätt? Alltså att skrivaren numrerar varje papper som kommer ut (det första pappret markeras 1/1000 och det sista 1000/1000).

Nån som har en lösning eller någon annan idé hur jag ska göra?

/Markus

Ursprungligen av planB:

Men nya modeller har ju så ofta "barnsjukdomar".

Sant, men jag är inte orolig, det är ju en mac vi pratar om. Om det nu skulle finnas "barnsjukdomar" så kan jag leva med dem med tanke på att jag har haft en pc som stationär dator i över tio år

Ursprungligen av planB:

Vad förlorar du på att köpa nu?

Det är ju inte direkt så att prestanda kommer ta några jättekliv på tre månader.

Fast det var ju i våras nån gång den senast uppdaterades så det är ju fler än tre månader så ett litet hopp kommer den att göra och sen kanske det kommer ett bättre grafikkort. Men främsta anledningen till att jag inte köper nu är att jag inte har någon större brådska med att uppdatera. Min PC fungerar bra även om den låter mycket och trots allt är en pc och vill jag ha en liten macdos är det bara att gå till jobbet eller ta fram min ibook. Så därför känner jag att jag gärna väntar in en uppdatering så att jag får nyaste nytt när jag köper.

Det var ju himla tråkigt. Hade sett fram emot att få köpa en Imac innan jul. Nu får jag vänta ett tag till med mitt oväsen till pc därhemma. Men den som väntar på något gott...

HP har ju kommit med en touchscreendator nu. Den är även Imac-inspirerad får jag säga. Fast hur bra den är är ju en annan fråga. Se själv på:

HPs designfilosofi - vackert formgivna produkter

HP TouchSmart IQ500 stationär PC-serie översikt - HP Hem och hemmakontoretprodukter

Enligt macrumors köpguide så rekommenderar dem att bara köpa en Imac om man verkligen behöver den:

iMac Buyer's Guide - Mac Guides

Visst börjar det bli dags att vi får se lite bättre hårdvara i Imacen. Väntar ivrigt på att den ska uppdateras så att jag kan trycka på köpknappen. MaxiMac spekulerar i att en uppdatering kan ske i november:

MaxiMac | Nästa Mac till rakning - iMac i november

Har ni andra rykten?

Vad skulle ni dessutom vilja se i en uppdaterad Imac?