Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
eskart

eskart

Medlem
  • Plats Sunne
  • Registrerad 2005-03-20
  • Senast aktiv 2009-07-02
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen eskart har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • Sunne
  • 2009-07-02 10:56

Åh, perfekt!!

Åskvädret idag tog död på kubens nätdel, tror jag...

Tack!!

Ursprungligen av Robo-X:

Www.sonnettech.com har uppgraderingskort. Jag köpte mitt kort för 5-6 år sen då kostade den ca 350€.

Nätdelen köpte jag över ebay från en kille som sålde nya Mac reservdelar. Ska kolla om han fortfarande säljer nätdelar för cuben. Axelmacnetic heter han. Han har 2 nätdelar listade på ebay. Kostar 50€.

//Rob

  • Medlem
  • Sunne
  • 2009-07-01 22:58

Helt offtopic kanske, men hur uppgraderar man en cube-processor och vad pratar vi för prisgrupp då?

Fast framförallt, hur får man tag på en ny nätdel till denna guldklimp?

  • Medlem
  • Sunne
  • 2006-12-31 12:03

Säkert ett bra val med en Canon 400d!!

Tänkte utvidga diskussionen lite, trots att den borde vara över nu...
Jag köpte mig en begagnad Nikon D1, med flera år på nacken, nästan samma upplösning som min mobil osv osv, dock naturligtvis med DOF vilket saknas på mobilen... =P
Valet var inte så svårt för mig, jag har en del optik sedan många år, och kameran skulle ersätta en (eller faktiskt två) analog Nikon från övre proffsklassen, så jag ville inte sakna några funktioner på min digitala kamera.
Visst har man funderat lite över om det inte är lite dålig kvalitet, kanske är den färdig för skroten snart... man blir juh lite hispig när man satsat på flera år gammal digital teknik. Men inte bör den skrotas inte!! Den fungerar felfritt, vill man kan man välja att konvertera upp RAW-bilden till typ 11 Mpixel vilket absolut räcker för utskrifter på våran 50" printer på jobbet. Och kameran kan allt, inte minst så kan den överleva ett fall, den är juh byggd som en stridsvagn, inte plastig som en hel del av de andra modellerna (så gott som alla väl?).
Så jag är supernöjd, vi har en D70 på jobbet som också är underbar, kanske fixar den vitbalans osv lite enklare och smidigare än min D1, men rätt exponerade så är bilderna från D1 överlägsna D70n trots en massa pixlars skillnad

Tja!

  • Medlem
  • Sunne
  • 2005-04-18 13:34
Ursprungligen av Anders Täpp:

Jag hade samma typ av problem tidigare i år. Tydligen använder sig MS av en utökad teckentabell för FTP. En vanlig windows-användare ser därför inget problem med att använda svenska tecken. I mitt fall så skippades filerna helt och han som laddade upp fick inget felmeddelande att något gått fel. Jag kör med PureFTPd Manager.

Å ena sidan är det jäkligt irriterande när MS sätter sina egna standards men å andra sidan borde väl FTP-protokollet uppdaterats för länge sen.

Jag har exakt samma fenomen här, lägger man med pc upp en fil med åäö så ser det ut som om det gick bra, filen "ligger" där i fönstret men väljer man "uppdatera" så försvinner filen... Vi är i huvudsak tre användare, två smärtfria med mac OS X samt en chef som kör PC och som inte accepterar att det inte går att använda åäö och beskyller Apple för att MS inte är kompatibla, jag vill med andra ord gärna lösa detta för att knäppa honom på näsan... Han kör naturligtvis ingen ftp-client utan bara Win XPs egen hantering via nätverksplatser.

Men du hade "samma typ av problem tidigare i år" skrev du, vad hände sen, löste Du det eller haltade du PureFTPd för gott?

eskart

  • Medlem
  • Sunne
  • 2005-04-12 22:02

Hej!
Samtidigt som jag "aktiverar" mig själv här på 99mac genom mitt första inlägg, så tänkte jag passa på att fråga efter ett litet snabbkommando, i... faktiskt... Mac OS 9

Jag undrar helt enkelt om det inte finns en tangentkombination på de gamla ADB-borden som ( i Mac OS 9 ) skjuter ut cd-släden, typ som de moderna tangentbordens cd-knapp alltså.

Kanske finns det en annan lösning på mitt problem, så därför drar jag här hela historien. Jag har petat in ett IDE-kort i en av mina äldre burkar och satte då in en cd-brännare som blivit över från min Quicksilver G4. Men, "eject" knappen på själva spelaren (som ju då faktiskt syns numera, eftersom det är en beige burk, utan luckor framför spelaren) den är avaktiverad liksom, händer ingenting när man trycker på den. Så om jag inte har någon cd i den... så får jag inte upp den utan att använda ett utvecklat gem (iofs har jag kommit på att jag kan starta Toast och välja eject, men att göra det bara för att...) så alltså, kanske är det bara en bygel på baksidan som ska sättas dit eller nåt sånt, eller måste jag göra ett program själv som öppnar spelaren?

Nu är jag en av oss!

1