Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Narcissus

Narcissus

Medlem
  • Registrerad 2002-02-19
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen Narcissus har skrivit i forumet.

1

snackade med en kille från apple danmark och han sa minst 5 döda pixlar innan dom tar tillbaka den, men det beror lite på hur närma varandra dom är också. men sen får man inte glömma att en pixel består av tre färger och en ´död´ färg räknas bara som en 1/3 död pixel, så egentligen kan man ha 15 pixlar med fel färg innan dom tar tillbaka den, yoink! tips från apple själv är egentligen att titta på datorn innan man köper den... men ok, när apple store köpenhamn och apple store stockholm öppnar eller?

lame är nära men fraunhofer är bäst, lame är bara snabbare. egentligen är det ganska olika vad folk tycker, detta är bara min åsikt, fraunhofer sägs oftas ge en bättre bass, men det är ganska uppe i luften om man encodar +192kbs

nah, jag har pengar att köpa mig en stor hd.
streaming av filmer är ett helt annat ämne.

hur har det med pengar att göra? ingeting. för att jag laddar ner dvdrip av mulholland drive eller the man who wasn´t there gör jag det för att dom inte ens har kommit upp på bian i sverige, men när dom väl kommer ut på dvd så köper man dom. låter tufft att kritisera andra människors sätt att göra saker på, gör tuffheten dig smart? det hela handlar om riktiga spelare för vcd, svcd och divx till mac os x och inte om vilket codec är bäst eller om hur mycket pengar jag eller du tjänar. pfft.

[ 26 Februari 2002: Meddelandet ändrat av: slapping pythagoras ]

Citat:

Skapades ursprungligen av: Christopher:
Svante, av den enkla anledningen att jag jobbar med streaming. Därför försvinner DivX fetbort. Om jag vill se en film så ser jag det på bio, DVD, eller på något annat sätt. Om det än är DivX eller Svantes Vantes piratkopierade VHS. Fast jag föredrar fortfarande att se filmen via Bio eller DVD.

hur kommer vhs in i divx referensen?
personligen kör jag hällre med svcd, bara att bränna och sätta i dvd spelaren och avnjuta, men tv-ut kort och en riktigt encodad divx är inte långt bakom.

Citat:

Skapades ursprungligen av: Christopher:
Vad ska du ha det till? Subs? Använder QT Text tracks. Mycket smidigare. Eller dubbningar på ett spår och låter användaren själv via en meny i filmen välja språk och textning. AC3? Well, visst hur många DivX filmer är det som använder AC3? Har inte stött på någon. Men om jag ska streama en film så är inte DivX ett alternativ av den enkla anledningen att den inte klarar av det speciellt bra. Då jag jobbar med just streaming så försvinner DivX fetbort. [ 23 Februari 2002: Meddelandet ändrat av: Christopher ]

varför skulle divx försvinna för att någon kommer med en streamad version? folk vill ha filmerna localt, på cd eller hd. jag kan inte säga en exact hur gånga percent av alla divx filmer som kommer ut kommer med ac3 ljud, men jag skulle tippa på 10-15%. men, vad allt handlar om är utbud, när det kommer 10-15 divx filmer om dagen (http://www.isonews.com/releases.php3?section=...), och när folk kan ladda ner en film på trekvart (i 250kb/s bostream, har man ju), så är streamning av film ganska ointressant. bara situationer som företag ska försöka rädda film branchen med, hah, ja jag slutar med ett skönt quote:

"One of the movies pirated was "Harry Potter And The Sorcercer´s Stone." When Warner Brothers was informed that Potter had been pirated, a spokesmen said, "Oh, that´s why it´s only made 219 million dollars in 3 weeks. We had been worrying."

haha "flera timmar", "subcultur"... ja jag lägger ner mitt fall. du har ju tydligtvis ingen anning om hur divx scenen ser ut.

ac3 i quicktime 6 är intressant och vi får se hur det blir.

*bada bing*

jag snackar då helt och håller om divx scenen som den ser ut idag, där divx 3.11 är den enda accepterade och sbc den enda accepterade tekniken, om du vill så kan jag klistra in tdx reglerna för dig så du kan läsa upp.
http://isonews.com/misc/divx.rules-final.txt

viserligen börjar dom bli gamla och har omgjorts och dom flesta grupper som är med finns inte längre osv, men detta är endå grunden till divx scenen. och när du är så på att mac os x kan spela divx som det ska vara så kan du berätta vilken spelare kör divx med ac3 och vobsub stöd?

sorensen är bättre än divx 3.11, säkert, jag tror dig, men det är ganska obetydligt, vad jag snackar om är program som kan spela upp de riktigt rellarna, inte herr svenssons dvdrip av star wars ep1.

:rolleyes:

hela argumentet om sorensen codec eller 3ivx eller vad som, skulle vara bättre än divx är helt onödigt och ger ingeting. vad det hela handlar om är att mac os x inte kan spela upp de filmer som pirat världen idag pumpar ut. i och med att de utvecklar allt för windows ligger mac os x bakom och pustar i backen som en svensk i os, det går inte bra. personligen tycker jag att en riktigt sbc divx med ac3 ljud och vobsubs är tusen gånger bättre än en sorensen film någonsin skulle kunna bli, oavsett storlek. men tyvärr kan man inte se sådana filmer med mac os x (eller mac os överlag) och det är där det intressanta ligger, i utvecklingen för dom programen till mac os. det skulle vara kung att ha en divx spelare till mac os som klarade av ac3, vobsub, och klarar av att visa sbc divx på riktigt. sen kan vi börja utvecka nandub och resten till mac...

personligen tycker jag att sorensen och 3ivx är bara dåliga ursäkter till att man inte har lyckas utveckla divx programen till mac.

men men, vad vet jag.

finns en risk att ljudet är av ac3 eller oggds, tyvärr finns inget mac codec till dom (än), att man encodar divx i wma är inte direkt vanligt.

har kört flash mx nu i ett vecka och det är ganska annurlunda, tog lite tid att sätta in sig i den ny miljön, först hatade jag nästan uppbyggnaden av det men det börjar smälta in, sakta. nu väntar man bara dreamweaver mx som lär komma i maj, sen är det adjö/bless/bye/ciao/au revoir till classic mode.

1