Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
creability

creability

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-04-12
  • Senast aktiv 2015-02-02
  • Antal inlägg 53

Foruminlägg

De senaste inläggen creability har skrivit i forumet.

PeeMan har ju hittat helt rätt modell. Jag ska nu sponsra min mammas prenumeration på papperstidningen så att jag, var jag än är kan läsa Pad-versionen, naturligtvis! Det är ju så det ska vara. Då slipper jag ju, som jag normalt gör, åka från södra Europa varje morgon, låna min mammas tidning och sen åka hem igen. Bara flygtiden gör att det är värt det. Sen vill mamma dessutom ha tillbaka korsordet ibland...

"Sand" för hela slanten!!! ))))

Sand - Desktop font « MyFonts

Skämt åsido så tycker jag det ser perfekt ut som det är. Webben är ju inte precis typsnittsvänlig.

Ursprungligen av ;:

Runt 1a oktober skulle jag tippa. Ska vi starta en ny tråd för vadslagningen?

Det spelar ingen roll om det är PIRAT- eller PRIVAT. Det är alltså både moraliskt ok och lagenligt korrekt att kopiera sina egna grejer. Varför i hela friden ska jag då betala en extra avgift!? Om jag köper en film och sedan gör en kopia på den och lägger på landet, då har jag enligt "CopySwede" (och vem gav egentligen DEM mandat att bestämma något alls?) då har jag sett till att generera mindre inkomst för några stackars artister? Tuff lycka. Dessutom betalas dessa pengar alltid på ett högst godtyckligt sätt enligt ett system av halvdubiösa individer som inte borde få sitta och ha en åsikt ö h t.

Jag har varit vinmarinerad för länge (och bott utomlands tydligen, så "brand" blev "märke"). Sorry. Min NAS står inte i närheten av min dator, I en annan del av huset. Sen tar jag kvartalsvis och bränner vitala delar och lägger på kontoret. NASen i ett brandskåp är dock ingen dum ide.

Brand på NAS? Tja, följ länken... till QNAP!

Fexxe, väx upp.

Att man sedan drar alla över en kam och därmed också hävdar att min 75-åriga mamma sitter och piratkopierar musik och filmer är ju helt befängt. Vi börjar i Sverige hamna i en situation lik den i USA - där politikerna går företagens ärenden efter påtryckningar av lobbyister. Skulle inte falla mig in att köpa en hårddisk i Sverige om det här idiotförslaget går igenom. Har det redan det? Jag är helt chockad!?!?!?

Jag har en QNAP NAS med en RAID 6 (6x 1,5Tb), jag fick burken gratis av en mycket GOD vän Köpte till HDs. Den har stöd för TimeMachine, iTunes (dock ej filmer), torrent klient och massa annat lull-lull. 1.6 Ghz intel processor etc.

QNAP Systems, Inc. ( TS-639 Pro Turbo NAS ) - Quality Network Appliance Provider

Men det är ju helt klart "overkill" för de flesta, jag ville bara påpeka att en NAS stående i en garderob kan avlasta alla MBPs och Mac Minisar. Den behöver ju inte ha 6 hårddiskar men det är skönt om den i alla fall har 2. Lägg alla filmer på en NAS och strömma till iPhonen, iPaden, spela upp det massiva iTunes biblioteket utan att behöva ha det på dator OCH inte minst, backa upp så fort du kommer hem, går automatiskt. Nu är jag inte rädd att mina 47K bilder ska försvinna längre.

Förresten strömmar den till TVn också om man har en PS3a eller annat som stöder DLNA/TWONKY etc. Mycket smidigt.

Senast redigerat 2011-01-11 12:29

Det har ju bara med tilldelningen till TimeMachine att göra, alltså hur mycket hårddisk du har OCH hur stora filer du ändrar varje dag. Om du redigerar video för CNN på en MBP och har en TimeMachine med HD så lär du inte hitta några filer som är 6 mån gamla

Sorry- det var svar på en post en bit upp.

Känns knappast som att folk behöver leta längre nu:

iPhone Savior: My New iPhone Case Is A Beer Bottle Opener Too

Hela "form-over-function" grejen har de lagt en massa R&D pengar på och verkligen fattat vad folk vill ha.

Jag tycker gigantiskt illa om One.com som alltid lyckas få mig att missa betalningen (skickar fakturan sent) och direkt tar förseningsavgift. One.com är inte så billigt som man tror jag kör med namecheap.com för domänköp och hosting istället. One.com är på gränsen till falsk marknadsföring.

Måste väl finnas en uppsjö konverterare för att snabbt få film från 30 fps till 25?

När min släkting kollade i fredags fanns det inga "vanliga" 16 eller 32 vare sig i stan eller i Marin. Jag blir naturligtvis glad om du säger att det finns nu. Ska skicka ovan nämnda släkting till Union Square igen och hota med piskrapp om hon inte kommer tillbaka med en iPad. Jag hänvisar till dig om det går fel

kollat 3 i San Francisco med omnejd (Union plus 2 norr om bron) finns inga än...

Har alltid fått ström i mig av MBP med reseadaptrar, de har ingen jord. Kan tänka mig att du jordar dig själv till elementet. Jag får en känsla av att det handlar om USB ström som far fram efter ytan och således inte är farligt men riktigt irriterande ibland.