Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
essage

essage

Medlem
  • Registrerad 2002-04-04
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen essage har skrivit i forumet.

1

Kör OS X Server 10.2 och har problem med att Netscape inte visar html-sidor som de ska. Netscape (och bl.a. chimera) visar sourcen istället för att "rendera" sidan som en html-sida. I Explorer fungerar det dock utan problem.

Anledningen att det blir så här tror jag är att Apache skickar html-filerna som text/plain istället för text/html. Eftersom filer med php-ändelser och shtml-ändelser, d.v.s. "server parsed", fungerar som de ska.
DefaultType i httpd.conf är satt till text/html, så Apache kanske inte fattar att det är html-filer (trots att de har html som filändelser) och ger dem defaultvärdet text/plain.
Om jag ändrar DefaultType till text/html fungerar inte css-filer.

Nån som vet hur jag ska gå tillväga för att filer med html-ändelser ska tolkas som text/html?
Eller kan det va nåt annat som är fel?

När man uppgraderar till OS X Server 10.2 så sparas den gamla httpd.conf-filen som httpd.conf.applesaved. Så den blir inte uppfuckad, bara omdöpt, och apache använder sig av httpd.conf (som då är "default konfigurerad").

"sudo cp httpd.conf.applesaved httpd.conf" borde få igång servern som den funkade innan. Fast jag vet inte om det är så bra att köra med den gamla httpd.conf-filen eftersom det kanske finns nya funktioner i apache som behöver konfigureras?

Som sista utväg kan du ju testa att nollställa routern till "factory default". För du kunde väl administrera via TP-kabel?

Under "maintenance/file/erase" kan du återställa routern.

Jag brukar koppla min TiBook till min Widescreen TV för att kolla på film (DivX/SVCD). Men eftersom TiBooken skickar över bilden i 4:3 format får jag alltid använda zoom 16:9-läget, vilket medför lite taskigare bild än vad det borde kunna vara. Det blir ju horisontella linjer i bilden.

Vet nån om det finns nåt sätt att få bilden anamophic eller iallafall simulera det på nåt sätt, så man kan använda det riktiga wide-läget?

Jag har en DD/DTS förstärkare med optisk ingång och en TiBook med DVD-spelare. Kan jag få ljudet till recievern så jag får 5.1-ljud i högtalarna?
Jag har en Sony PCLK-U5 Digital to optical(USB till optisk utgång), som man normalt använder för att spela in digitalt till MDn.
Om det inte går med just den här adaptern, finns det nån annan hårdvara som man kan använda för att få det att funka?

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: ill_chrill:
När fsck har körts klart ska man skriva exit väl. När jag gör det händer inget, eller den startar inte ivf, jag måste köra omstart.

Skriv "reboot" istället

Det var för att jag hade valt kopiera i kontextmenyn från "imported IE favourites" och klistrat in bland de andra. Då gick de inte att ta bort. Slängde bookmarks-filen och valde att importera favourites.html istället. Då funkar det.

Jag kan inte ta bort bookmarks! Asjobbit. Och jag kan inte flytta runt dem till den ordningen jag vill ha dem i heller. Bookmarks-hanteringen verkar inte funka så bra, eller är det bara jag som har det problemet?

Tips!

Kör nåt program som uppdaterar prebindings efter att du installerat (dragit över programmappen till hårddisken) Mozilla 1.0. En av nackdelarna med Mozilla tycker jag är att den tar så grymt lång tid att starta upp. Det tog 14 sek, men efter att jag kört Xoptimize (http://www.versiontracker.com/moreinfo.fcgi?i...) startar den på 10 sek.
Inte bra, men bättre. Explorer startar ju på 3 sek...

1