Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
andersgbg

andersgbg

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2005-05-25
  • Senast aktiv 2015-03-28
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen andersgbg har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av AlexAker:

Jag är inte hundra, men tror Jup's har trådlöst också.

Ligger inte så långt ifrån korsvägen mot heden till.
Hoppas ni fattar var jag menar, minns inte vad gatan heter.

Har lagt dom på lista över ställen som jag måste kolla upp.

Ursprungligen av Laleh:

Bra att veta nu när man snart blir Göteborgare.

Gå in på min blogg så hittar du en bra lista på ställen med trådlöst internet.

http://kaffeochwifi.blogspot.com

Ursprungligen av KaRo:

Är det fiket på hörnet med en liten uteservering och utsikt upp mot kyrkan ? Mycket trafik utanför väl, kanske mysigare inne i lokalerna.

Starcups ligger precis på hörnet, vägg i vägg med Café Con Leche. Det är en väldigt fräsch lokal.. brukar dessutom vara mycket lugnare där än på t.ex Condeco.

Ursprungligen av strlng:

Café Teatergatan, på just teatergatan har gratis WIFI

Skall lägg till det på min lista på:

http://kaffeochwifi.blogspot.com

Ursprungligen av Treasuremine:

Cello på Andra Långgatan har uppkoppling,jag skall kolla om den är gratis men jag tror det.

Har lagt till Cello på min lista över ställen som jag skall kolla upp. Har faktiskt aldrig varit där trots att jag går förbi i närheten dagligen.

Ursprungligen av crayzee:

Alla condeco i stan dvs avenyn och kompassen har öppna nätverk även stadsbibban har men det kräver att man har ett lånekort. Sedan finns det lite i brunnsparken, hittade ett nätverk när jag satt på ett fik bredvid Palace. Café Tintin har oxå öppet wifi. Det är dessa ställen jag kommer på nu iaf.

Vad hette fiket vid Palace som hade wlan?

Är ofta ute på Lindholmen och har sett att jag får in Bibliotekets wlan när jag sitter och väntar på Älvsnabben... skall skaffa mig lånekort så jag kan använda det med min iPod Touch.

Skall föra in Ahlströms på listan över Kaféer som inte erbjuder gratis internet.

Om ni kommer på några ställen som jag har missat så lägg gärna en kommenter på min blogg, eller i denna tråden såklart så för jag in det.

Är även intresserad av ställen som ni nyligen konstaterat att dom inte har.. som Ahlströms. När man söker på internet får man mest information som är flera år gammalt.

Kaféer är överlag dåliga på att skylta med att dom har gratis internet trots att intresset av det är nått som absolut ökar.

Hejsan!

Skrev precis en post om detta i en annan tråd:

http://www.99.se/1494401-post8.html

Kolla här:

http://kaffeochwifi.blogspot.com

Senast redigerat 2008-03-30 19:07

Hejsan!

Har upptäckt att det är svårt att hitta en bra och uppdaterad förteckning av kaféer med fria wlan. Sen ett par veckor har jag haft en iPod Touch som jag gått runt med i Göteborg och påbörjat en inventering, till att börja med centrerat runt Haga/Linné där jag bor.

Om ni vill läsa och kommentera så kan titta in på:

http://kaffeochwifi.blogspot.com/

Jag tänkte även "hänga-ut" dom kaféer som inte har trådlöst internet, eftersom det känns som en liten kostnad att erbjuda denna service.

Ursprungligen av stfm:

Sättet man kommer kunna köra OS X på är genom Windows. Allt annat kommer bli omöjligt (omöjligt, som i "jobbigt"). Då måste man ha ett program som sköter emulering av Mac-hårdvara, och det kommer Apple försöka kväva i sin linda. Vi får se vad som händer, men att någon kommer försöka tvivlar jag inte på.

Jag håller med om att det är så den vanlige PC-användaren kommer smaka på MacOS X, men sen när han fått smak för det så kommer han köpa en riktig Macintosh. Jag tror ingen kommer att använda MacOS X lite seriösare under windows. Alltså det kommer inte innebära någon konkurens för Apple, utan bara fördelar.

Men däremot om någon fixar till nått motsvarande Xpostfacto fast för MacOS X för x86, så att det går hyfsat smidigt att installera och patcha OS:et så att det funkar på icke supportad hårdvara, då kan det nog bli lite intressantare.

Å andra sidan kommer Apple:s advokatera göra livet jobbigt för dom som utvecklar sånna produkter.

Ursprungligen av stfm:

Om man kan skriva ett program som får OS X tro att den rullar på en Mac, när det i själva verket rör sig om en emulering, så är det en enkel biff att köra OS X på vilken PC som helst. http://www.pearpc.net

Förmodligen kommer Intel-OS X att ha fler spärrar som kollar att den rullar på en Mac, men nog fan borde det gå att knäcka. Med P2P går det inte att stoppa heller.

Jag tror inte att det här är en bra grej, men de hade helt enkelt inget val. Apple vill släppa nya bärbara, som är lika snabba som G5:orna, något de i dagsläget inte kan göra. Jag tror att det är huvudanledningen, plus att IBM haft problem att leverera G5:an.

PPC-macaran kommer att bli så gott som värdelösa ganska kvickt. De som säger annorlunda var inte med förra gången vi fick använda FAT-binaries. Det levererades sådana ett litet tag, men ganska snabbt var man utanför om man inte hade PPC. Quadran dog en klart ovärdig död, och programmen man kunde köra blev färre och färre. Samma sak med folk som köpte en burk precis innan G3:an introducerades. De störtdök i pris.

Däremot tycker jag nog inte att det är en dålig idé att köpa en Mac nu. Intel-Macen dröjer, och kommer inte kunna köra många program native på ett tag. Förvisso kanske det finns 4,5 Ghz P4 när det väl blir av, så att den extra emuleringen knappt märks...

Eftersom os-kärnan i MacOS X är opensource så bör det i teorin gå att få igång MacOS X på andra maskiner än Apple:s egna, genom att modifera kärnan och eller komplettera med nya drivrutiner för dom komponenter som Apple inte använder själva.

Jag tror att det huvudsakliga skyddet kommer ligga i licensavtalet med Apple, där det kommer stå att man inte får köra OS:et på andra maskiner än Macintosh.

Ursprungligen av Nicklas Högås:

Vad gäller den saken så tror jag inte att det blir några stora bekymmer. Det är nog bara ett fåtal som vill riskera att köra på hårdvara som inte stöds av Apple. Vill man veta att uppdateringar kommer att fungera, och att man kan köra även nästa release av OS X på sin hårdvara, så köper man en Mac. Om det sedan finns en lite skara nördar som lyckas installera OS X på sina hembyggen, så är det nog inget Apple förlorar på - kanske snarare tvärt om?

Man läser överallt om hur folk spekulerar i hurvida MacOS X för x86 kommer att fungera på en "standard PC", men det ingen som nämner darwin för x86. För dom som inte känner til darwin så är det Apple:s opensource unix OS, som också är ett subset av MacOS X.

Darwin finns för både PPC och x86, och x86 version fungerar på vissa vanliga PC moderkort, chipset m.m.. och med BIOS. Tyvärr så är finns det så stor flora av moderkort och chipset m.m. att dom flesta som försöker köra darwin-x86 på sin PC kommer att få nått typ problem med saknade drivrutiner.

Eftersom darwin-x86 innehåller dom centrala delarna (os-kärnan) i vad som kommer blir MacOS X för x86, så kan man ju få ganska goda indikationer på hur x86 baserade Mac:ar kommer att fungera.

En annan anledningen till varför x86 arkitekturen funnits i bakfickan hos Apple under lång tid är ju att MacOS X är urspungligen portat från x86 till PPC. Alltså dom senare versionerna av NextStep/OpenStep fungerade ju på vanliga PC maskiner och dom blev ju grunden till MacOS X.

Man kan ju undra om om Apple vill bli ett mera mjukvaruinriktat företag på samma sätt som skedde med NeXT, där man gick från egna 68k baserade maskinern till att köra OS:et på vanliga PC-maskiner. Steve Jobs sa ju dessutom i sin keynote att själen i en Macintosh finns i OS:et inte i hårdvara:n. Med tanke på att mycket av ledningen på Apple kommer från NeXT, så finns det ju chanser att historien upprepar sig.

Man minns ju fortfararande hur det var när man köpte sin första Macintosh, då pratades det aldrig om att det ens fanns nått som kallade för MacOS. Det var ju rätt och slätt Macintosh, att man skulle kunna köra nått annat än MacOS på sin Macintosh var ju inte ens på tal och att köra MacOS på nått annat än en Macintosh var ju lika otänkbart. För mig är hårdvara och mjukvara i förening själen i en Macintosh.

1