Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
underbird

underbird

Medlem
  • Plats Öckerö
  • Registrerad 2005-06-29
  • Senast aktiv 2007-07-23
  • Antal inlägg 61

Foruminlägg

De senaste inläggen underbird har skrivit i forumet.

Jag har nu reparerat behörigheterna (det fanns en del fel, flest i JavaPluginCocoa nånting) men det verkar som om jag har hittat var problemet uppstår. Jag använde OSX i några timmar nu och kollade film i VLC, kopierade filer osv, men så fort jag öppnade Safari så tog det inte många minuter föräns Kernel Panic uppstod igen.

Så någonting har hänt med Safari men vad?

MVH

Hej!

Har ett stort problem... när jag använder min Mac Mini 1.42Ghz så får jag Kernel Panic (meddelandet om att jag måste starta om datorn med power-knappen) och jag vet inte vad som orsakar detta. Det har oftast hänt när jag har surfat, inga konstigheter med andra ord.

Jag har uppdaterade OS X senast nu i helgen och efter det så händer detta (började igår).

Vad kan orsaka detta?

Tacksam för hjälp!

MVH

Okej, tack, då vet jag vad problemet är iaf...

Det roliga är att det var jag själv som formaterade den som NTFS
men då vet jag vad som måste göras...

Tack för hjälpen!

Hej!

Jag har köpt en Western Digital MyBook Essentials 250GB... problemet är att jag inte kan skriva till den från min Mac Mini, jag kan bara läsa från den.
Jag har kört den med Windows XP och Windows Vista utan problem....

Jag har fösökt ställt in skrivrättigheterna i "Visa Info" panelen men den vill inte, går inte att ändra något där.

Vad är problemet?

MVH

Hej!

Idag köpte jag en ny Viewsonic VX2235wm och jag kan nu inte få någon bild från Minin... jag har provat både DVI och VGA men det bästa jag kan få är en skymt av en ganska dålig bild i högst en sekund. Jag har kopplat minin till en annan skärm och där får jag bild, plus att jag har testat den nya skärmen med två andra datorer och den fungerar felfritt...

Vad kan vara fel??

PS: Testade med ATI´s nyaste drivrutiner men det fungerade inte heller...

EDIT: Det är en PPC G4 (1.42Ghz) Mini jag har med 1GB minne och allt annat standard...

Det enda jag har gjort är att stänga av ljudet i osx innan jag stänger av datorn så låter det inget sedan när jag sätter igång den...men låter jag ljudet vara på så kommer startup-ljudet...

Ursprungligen av daniels:

Sådär, då tänkte jag också bidra med en bild och visa hur mitt skrivbord ser ut.
Gillar en så ren yta som möjligt och dockan är precis lagom. Nu är mina standardprogram igång, annars syns också Adobe CS, Macromedia program i dockan. Goddag!

Den bakgrunden var ju skitsnygg... skulle du kunna skicka eller länka till den ?

Ursprungligen av Tangen:

ja dom ligger kvar i papperskorgen tills man tömmer den, inte alla tror jag men vissa

om du undrar om ett program är kvar kan du söka efter bara det programmet med spotlight eller finder. Sedan trycka på äpple + i för att se sökvägen till där du lagt det, i papperskorgen eller någon annan stans.

/Tangen

Jo jag är inte helt korkad så jag förstår att man måste tömma papperskorgen
Men flera har sagt att program Ändå ligger kvar, att man inte får bort allt genom att endast dra den till papperskorgen.

Men listan som fanns under "Mer info" knappen i info rutan hjälpte en hel del... tack för hjälpen!

Ursprungligen av Konrad:

Och i "Program" kan man se vilka program man har installerat. I bästa fall. I sämsta fall har man gjort fel.

Kan tyvärr inte hitta vissa program jag installerat där... vet inte var de hamnat...

Och anledningen till att jag ville veta var jag kunde se alla program var för att jag hörde från en bekant att vissa program man avinstallerat (dragit till papperskorgen) fortfarande låg kvar på hårddisken...

Hej..

Här kommer en liten "noob" fråga kanske
Finns det någon lista i OSX där man kan se alla installerade program, för jag installerade nyss ett program som konstigt nog inte hamnade i "Program" mappen :S så nu vill jag veta om det installerades alls...

Ursäkta en liten okunnig inom Mac

MVH

Vad jag förstår så installerade du WinXP på din Mini... okej det går, men hur kan du börja klaga på att det sedan inte fungerar så bra? WinXP är inte gjort för att fungera på en mac och en mac är definitivt inte byggd för att köras med WinXP...
Anledningen till att iaf jag köpte Mac var för OSX....

Det du säger om Safari har jag också upplevt på min mini (dock en G4), men det gäller också alla webbläsare jag har kört, (Opera, FireFox, Camino) och alla har samma problem, sega och av någon underlig anledning så börjar fläkten gå upp i högvarv när man är inne på en hemsida med mycket bilder/flash på.
Jag kan ha igång Dreamweaver, Photoshop, Itunes och VLC samtidigt utan problem, den är lugn och tyst men inte när jag surfar... :S

Tja...

Jag har hållt på en del med 3D i Cinema 4D (både mac och PC) och alltid letat upp olika texturer på tex google men jag har aldrig blivit riktigt nöjd för jag hittar aldrig vad jag letar efter.

Så nu undrar jag... Hur gör man egna texturer i tex Photoshop eller Fireworks. Det måste ju gå eftersom andra gör det är det svårt? Finns det något speciellt program för just det ändamålet ??

Tacksam för svar...

//underbird

Ursprungligen av Jörgen U:

Det var väldigt snällt av dig att prova. Det där med material, jag är inte så "inne" ännu i CAD-svängen, är det typ om man vill ha en tegelvägg, keramik golv och liknande i sitt projekt?

Jo det är precis sånt jag menar, typ metall, trä, tegel... nu har jag inte provat Alla material men de som jag använde i fullversion fanns inte med i student versionen.

Annars ett toppenprogram som dessutom är helt gratis för studenter... jag beställde en student version förra sommaren och fick den i brevlådan cirka en månad senare (på grund av semester tider), fick betala porto men det var det helt klart värt...

Jag har provat båda versionerna för att se om det är någon skilnad... själva programmet är detsamma, det som jag har hittat är att studentversionen inte har full uppsättning av material. Jag öppnade ett projekt gjort i fullversionen i student och alla material blev typ gråa och fula.

Förutom material frågan så tror det är i stort sett identiska program.

Jag kan inte svara på skilnaden mellan 512<>1024 men jag har upplevt Tiger med 256mb minne och det var knappt körbart, sedan när jag satte i 1024 så blev allt som en dröm...

Om du upplever att det ligger precis på gränsen så är mitt tips; uppgradera! Du kommer ju absolut känna någon skilnad när du kör många saker sammtidigt eller hanterar stora filer.
(Dessutom är ju inte en 1024 sticka speciellt dyr i dag heller)