Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
underbird

underbird

Medlem
  • Plats Öckerö
  • Registrerad 2005-06-29
  • Senast aktiv 2007-07-23
  • Antal inlägg 61

Foruminlägg

De senaste inläggen underbird har skrivit i forumet.

Tack för hjälpen... här kommer dock en till kanske mindre begåvad fråga: Hur ändrar man ikonerna för "hårddisken" och andra saker på skrivbordet som många gjort i den här tråden.
Jag har tankat nya ikoner men vet inte var jag ska lägga dem....

Hur gör man så att det står information om diskarna på skrivbordet?? sådär med (si och så många GB ledigt av totalt....)

Jag har nu provat Cocktail programmet men utan framgång... .Trash mappen var tom...

Jag provade också FileSalvage, den fick fram alla filer jag tagit bort sedan jag köpt datorn (även sådana innan jag formaterade för ett tag sedan) men det programmet kostar runt 80 dollar (runda slängar 500kr) och det tänker jag inte betala, i Demo versionen kunde man se vilka filer man kunde rädda men man kunde inte återskapa dem.... informationen är tyvärr borta..

Tack för all hjälp!

Ursprungligen av Bodhisattva:

Jag löste det genom att installera Cocktail och valde där att visa dolda filer. I mappen som heter ".Trash" hittade jag de förlorade filerna. Rätta mig om jag har fel, men skrivs inte ändringarna till disken först när datorn startats om och/eller man gjort en "säker tömmning"?!

Vilken tur att jag inte stängt av den ännu då...

Men nu är problemet att datorn vägrar gå ut på internet... den får hela tiden någon konstig ip adress av routern... och den vägrar ändra... *suck*

Ursprungligen av klas:

Rent generellt går det visst. Det enda som tas bort när man tömmer papperskorgen är pekaren till var filen ligger, såvida man inte använder Säker papperskorgstömning.

Jag har för mig att det var ett program uppe för diskussion här för några dagar sedan som var bra på att återskapa raderade filer. Någon som minns vad det hette?

Det som hände var att jag satt och rensade datorn från filer jag inte behövde... blev klar och stängde av skärmen och lämnade datorn, antagligen har jag kommit när musen och råkat dragit denna mappen (på skrivbordet) till papperskorgen, och eftersom jag satt och ränsade förut så trodde jag naturligtvis att jag glömt tömma papperskorgen och vipps så var allt borta... kanske lite klantigt...

EDIT: Finns det inga gratis program som klarar av det här? (har hittat Data Rescue X och ett som heter FileSalvage men båda kostar en del pengar)

Tja...

Har ett akut problem... jag råkade tömma papperskorgen utan att titta vad som låg i.. tyvärr så låg det en mapp med 8GB saker som jag MÅSTE ha tillbaka...

Hur !?!?!

Jag har inte lagt ny data på platsen där mappen låg... så det kanske går?

Ursprungligen av palb:

Borde inte vara något konstigt. Låter som router-problem. Har du gjort en korrekt port-hänvisning?

Jo allting stämmer i routern men den vill inte släppa igenom någon trafik utifrån som vill åt min mac...
Och ja, jag har testat med en dator som inte finns i mitt nätverk.

Men är det ingen som vet hur man kör Proxy server på OS X ?? det borde ju bli ett väldigt säkert nätverk eftersom OSX är så säkert i sig.

Ursprungligen av Niklas Brunberg:

Antagligen är det så att du kommer åt din mini med hjälp av datorns IP-adress i ditt egna interna nätverk, men din router har en annan IP-adress (den adressen som syns mot internet). Testa att ansluta dit.

Jo det är min externa ip adress (till modemet) som jag ansluter till, men den avvisar försöket hela tiden, det går inte att komm åt mitt interna nätverk utifrån (?)
jag vet att routern har en inbyggd brandvägg och NAT men det går inte att stänga av, men eftersom jag har riktat om portarna för webb och ftp så border det inte spela någon roll... helskumt

Tjena...

Jag tänkte sätta min MacMini till nytta och köra ftp, webb och proxy server på den... frågan är ju bara hur

Jag har aktiverat FTP och Webb-delning i "Fildelning", jag har routat om port 80 och 20,21 till datorns IP (i routern) men det vill inte fungera utifrån mitt nätverk inne i nätverket fungerar det ganska bra, kommer åt filer, hemsidor mm utan problem. Vad kan vara fel ?

Hur sätter jag upp en proxy server i Mac OSX ?? så att alla internet trafik går igenom macminin så border ju nätverket bli säkert som ett kassaskåp

Någon som kan hjälpa mig med detta kanske?

//underbird

Tja..

Jag satt här idag och försökte få igång FTP servern i OSX 10.4, utan lycka så försökte jag ändra på användarna och deras rättigheter i programmet Sharepoints, men vad jag ej visste var att när jag ändrade där så ändrade jag oxå i användarna för HELA OSX.

Nu har jag fått lite problem, även om jag är Administratör och den enda användaren så har jag inte behörighet att komma åt alla mappar :@ något måste ha slagit fel när jag provade mig fram där i Sharepoints. Jag har försökt återställa inställningarna så gått det går men fortfarande så ser den mig (admin) som en begränsad användare.

Hur kan jag göra för att åtgärda detta??

Senast redigerat 2005-11-10 21:12

Jag har delvis upplevt att bilden på min TFT blir lite dålig och kornig emellanåt... men framförallt så är det extremt irriterande när ljudet höjer och sänker sig självt !! vet inte vad detta beror på, Någon som upplevt samma sak??

Hej...

Jag satt och jobbade i Fireworks 8 alldeles nyss och skulle kopiera in ett långt stycke text i en textruta när plötsligt det kom upp en varningsruta som sa att programmet hade slut på minne, och eftersom jag har 1gb ramminne så tyckte jag det var konstigt men jag kollade så var det de Virtuella Minnet som var slut. Endat 15mb var ledigt när jag hade igång en del program + Fireworks 8.

Min aktuella storlek på det virtuella minnet är lite över 4gb men kan jag höja den så man kan jobba med fler program igång utan problem ???

//underbird

Vad är Pivot ??

Själv kan jag rekommendera skärmar från Benq, speciellt Benq FP937+s 19" TFT med bara 8ms... utan tvekan den bästa skärm jag haft eller använt... använder den både till min PC och min MacMini samtidigt (DVI till Macen och VGA till PC'n) fungerar utmärkt

Hej...

Nu i dagarna så dammade jag av min gammla Logitech webbkamera och skulle koppla in den i min Mini, men eftersom jag använde de 2 usb portarna på baksidan så fick jag ta en av de i tangentbordet. Men, det fungerade mindre bra.... iChat hittade inte kameran och inte jag heller.

Så nu undrar jag om usb hubben i tangentbordet Endast tar USB2 (jag är säker på att kameran är äldre och har antagligen 1 eller 1.1) i så fall: vad kan jag göra?

//underbird

Inte så mycket program, men de jag behöver iaf