Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
underbird

underbird

Medlem
  • Plats Öckerö
  • Registrerad 2005-06-29
  • Senast aktiv 2007-07-23
  • Antal inlägg 61

Foruminlägg

De senaste inläggen underbird har skrivit i forumet.

Varför köper alla en bärbar Mac med 12" skärm ?? jag skulle blivit galen med en så lite skärm... de e ju knappt så docken får plats med de allra nödvändigaste ikonerna... man kan ju knappast ha uppe flera fönster sammtidigt och pilla med..
Eller det kanske bara är en fråga om mobilitet, den är ju liten.

Jag har gjort samma misstag som du... jag har också så hela bakpanelen är någon millimeter inböjd, ändå försökte jag rätta till de i flera timmar men jag fick acceptera det.
Ingenting man ser men man stör sig på att det är där

Någon som vet hur man ska göra för att fixa det?

Ursprungligen av palb:

Håller med. Det blir ju en halv upplevelse med så lite grafikminne. Förstår inte deras strategi ibland.

Jag har haft min MacMini i snart 3 veckor och jag har absolut inte märkt av att det bara finns 32mb grafikminne... jobbar med krävande bildredigeringsprogram och lite film...
Man köper ju inte en MacMini för att spela så man behöver inte bry sig om grafikkortet.

Tackar!! du räddade min kväll

Hej

Visste inte riktigt vart jag skulle lägga denna tråden men så blev det här.

Jag har ett litet problem; jag skulle precis sätta mig och skriva lite CSS i Dreamweaver när jag plötsligt upptäckte på mitt tangentbord att det inte finns några symboler för sådana där "klamrar" man sätte runt koden i CSS... så nu till min fråga: Hur gör man såna?

Tacksam för snabbt svar!

//underbird

Ursprungligen av leonardo:

7200rpm är enligt uppgift endast marginellt varmare än 4500 rpm. Om detta innebär "knappt mätbart" eller +10% vet jag inte, men jag vet inte med mig att ha hört varningar om värmerelaterade störningar.

Har för mig att jag läste någonstans att Minin har 5400rpm diskar :S
Det stod också att skillnaden mellan 4500 och 5400 var väldigt stor men man skulle inte märka så där väldigt mycket om man gick ifrån 5400 till 7200 ?? kanske har fel men så stod de iaf....

Blir de inte värmeproblem med en sån? Med tanke på att 1 av Minin's 2 lufthål blir blockerade ??

Någon som vet om de kommer till Sverige och vad priset blir?

Ursprungligen av Toffelmannen:

Då är det dina prylar det är fel på, grabben. Det funkar utmärkt att köra 75hz utan problem på min PC. Dessutom ger det en klar skillnad vad det gäller bilduppdateringshastighet, muspekaren flyter på bättre, spel flyter bättre osv.

Jag har fortfarande inte fått svar på min fråga, ÄR DET MÖJLIGT att köra 75hz i högsta upplösningen på en ny 12" Powebook?

Enklaste sättet att ta reda på det är väl och ringa eller maila Apple ??
Om inte de vet det så tror jag ingen vet.

Ursprungligen av Tomas Pärlestig:

Jag skulle vänta tills Apple har kommit med en lösning till grafik problemen som minin har...
Sök och läs här på forumet det är många som är drabbade.

Förstår inte riktigt när du säger "grafik problem" och "drabbade"?? Jag visste inte att minin hade problem?
Jag tycker 32mb verkar vara nog för att klara Tiger's grafikeffekter och även bildredigering med Photoshop mfl... Vad jag har märkt på DVI anslutning som någon nämnde så kör jag en Benq FP937s+ med DVI och märker inga defekter.
Om det nu är fel på DVI anslutningen eller grafikkretsen så har man väl garanti på skiten?

Om du är nöjd med den nuvarande hårdvaran och tycker att du klarar dig på den så köp...ingen annan ska ju säga till dig när just du ska köpa.

Ska man bara tänka på att saker och ting uppgraderas så kan man ju aldrig köpa en dator för där händer de ju grejer hela tiden...

jag köpte iaf en mini för nån vecka sedan och jag kommer inte ångra mig om en uppgradering kommer snart för jag är nöjd med den som den är.

Jag kör NeoOffice och det fungerar bra tycker jag... det står i beskrivningen att det ska kunna öppna filer från Word men jag har inte provat. Programmet bygger i grunden på OpenOffice.

Ursprungligen av C-mon:

Testa att skriva "who" i Terminalen så får du nog en klarare bild av det hela. Varje gång du öppnar ett Terminal-fönster räknas det som en ny inloggning till systemet. De två användarna är antagligen "console", som är det login som skapas när du bootar upp OS X, och tty? är din aktuella Terminal-session.

Jag öppnade Terminal och skrev Who... jag fick resultatet console och ttyp1... och det står 2 users.

nu e jag mycket lugnare kan jag säga, tack för hjälpen. Nu är jag på samma tankespår som jag var innan: att osx är stabilt och säkert det vaklade lite förut men det var ju bara min egen dumhet som skapade oro...

Ursprungligen av SirN:

Att du får "2 users" är normalt.

Brandvägg finns inbyggt i OS-X, öppna Systeminställningar > Fildelning, så kan du starta den (om den inte redan är igång).

Är de normalt ?? varför ser ingen logik i de hela....

Tja...

Jag blev lite oroad idag när jag precis satte på skärmen till min Mac, den hade stått med skärmen avstängd runt 1 timma och till min stora förvåning så märkte jag något väldigt konstigt: Jag har på skrivbordet GeekTool som visar "uptime" och den säger även hur många användare det finns (tror jag) för det står "1 user". Men nu när jag tittade så står det "2 users" och Adium hade loggat ur msn... har något kommit in i min dator eller är det något annat som spökar ??

Jag är inte så bra på Mac så undrar jag... är det möjligt att någon utifrån kan ta sig in i datorn? måste man skaffa en brandvägg ??

Jag har visserligen en router (Netgear) som ska ha inbyggd brandvägg men man vet aldrig....

//underbird

Det har löst sig!

Jag gjorde som Rajje sa och installerade X11 från Tiger cdn... Tack för hjälpen !!