Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
underbird

underbird

Medlem
  • Plats Öckerö
  • Registrerad 2005-06-29
  • Senast aktiv 2007-07-23
  • Antal inlägg 61

Foruminlägg

De senaste inläggen underbird har skrivit i forumet.

Nu e de ju så att jag började använda Mac och OS X igår så jag är inte så hemma på det ännu, har än så länge bara installerat med DMG filer och tycker de går väldigt smidigt.

Hade varit bra om någon kunde berätta hur jag installerar själva X11 eftersom GIMP redan är installerat.

EDIT: Rajje var snabbare att svara

Hej...

Skulle installera GIMP alldeles nyss och fick instruktionen att ladda ner X11 från Apple för att kunna köra GIMP. Jag gör detta och startar installations programmet för X11, då står det att jag inte kan installera på min hårddisk för jag har en nyare version av programvaran, men GIMP säger att jag saknar X11 ?!?!

//underbird

Så du tycker jag ska formatera disken (ta bort Panther) och lägga in allt på nytt? eller bara uppdatera mitt befintliga system?

Hej

Jag var idag och köpte mig en MacMini 1.4Ghz och kommer hem å sätter igång den, till min stora förvåning så är det Panther som finns i. Jag ringer till MacForum och de säger att jag kan hämta Tiger i butik imorn men till min fråga nu, om jag installerar program och gör inställningar nu i 10.3 kommer dessa finnas kvar när jag uppdaterar till Tiger?

//underbird

Ursprungligen av Rajje:

Två skilda versioner är det alltid. Ett Windows-program kan inte fungera i Mac OS eller tvärtom. Däremot skickar programtillverkare ibland med båda versionerna i samma paket.

Det finns faktiskt sådana saker som fungerar på båda (alltså en skiva som kan installera både PC och MAC)... World Of Warcraft är ett exempel på de, en DVD där både som är både PC och Mac kompitabel, men iofs är de ju ett spel. Kanske inte är lika enkelt med program.

Men tack för informationen, nu vet jag hur det ligger till med Adobes produkter. Tack!

Ursprungligen av oqvist:

De leveras både för Mac o PC. Plattforms-oberoende alltså.

Osäker dock hur det är med Svenska versioner för resp. program. Men istället för att ringa kan man ju kolla hemsidan där allt om diverse versioner står angivet.

Har kollat hemsidan flera gånger men får inte ut något vettigt svar från den. Det står ju att det finns för både Mac och PC men inte om det är två skilda versioner :/

Tja...

Om man har Adobe CS2 som man installerat på sin PC kommer då samma cd-skivor fungera att installera på en Mac (Tiger) eller måste man köpa en ny version till Mac?

//underbird

Har sett många här i forumet som säger att de köpt sitt minne hos http://www.priskrig.com och det var väldigt billigt där. Har dom bara haft tur att de fungerat eller går de med så billiga minnen också?

Hej

Surfade in hos inWarehouse i jakt på mer minne till MacMini idag och fick syn på dessa: http://www.inwarehouse.se/productDetail.aspx?Id=e795252&ReferId=3

Fungerar dessa bra i MacMini, det står ju att de är standard för Mac men har aldrig hört talas om märket förut.

//underbird

Tja allihopa... första inlägget här och är helt "grön" mac användare men det verkar lovande