Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
parvenu

parvenu

Medlem
  • Registrerad 2002-05-19
  • Antal inlägg 31

Foruminlägg

De senaste inläggen parvenu har skrivit i forumet.

ou jag älskar skivomslag!

Pink Floyd "Wish You Were Here" 1975, Troligtvis det snyggaste någonsin tycker jag. CD versionen är inte lika stilren men OK.

Sparks "Propaganda" 1974, mindre känd och kan inte besluta mig om den är snygg eller inte, mustachen är lite ute.

David Bowie "Hunky Dury" 1971, en av mina favorit skivor. Kanske inte bästa av Bowies omslag, och kanske inte ett av dom bästa men men...

Paul McCartney "McCartney" 1970
Paul & Linda McCartney "Ram" 1971
Gillar starkt "McCartney" omslaget, "Ram" omslaget är mindre bra men har man orginalet, dvs gatefold LPn så är den mycket fin! Också en av dom mest underskattade skivorna någonsin.

Ok, om vi bortser ifrån 70 talet och kollar på nya så tycker jag om...

Jim O´Rourke "Eureka" 1999
Jim O´Rourke "Insignificance" 2001
Den första är givet bäst, men i Insignificance fördral finns en bild på mannen ifrån Eureka som blir påsatt av en bläckfisk bakifrån, guld!

sist men inte minst, otroligt ren och fin:

Kevin Drumm "Comedy" 2000, från ett vykort.

Jaja, nu kommer jag att ångra att jag tog med någon och dra mig i håret för att jag glömde någon annan, men men, sånt är det!

Tja men i detta fall så är det ju i Quicktime 6 Pro som jag sätter biraten, och inte iTunes eller hur?

hmmm, ja nu han jag aldrig lyssna igenom det och det kan ha blivit något fel, får kolla när jag kommer hem...

Det borde inte vara så svårt för Apple att uppdatera iPod mjukvaran så att den kan spela AAC. Faktiskt har jag inte än provat vad som händer ifall jag försöker uppdatera min iPod (1.1) när jag har AAC kodade låtar i mitt bibliotek, skall göras när jag kommer hem. Men jag rippade en skiva igår kväll, och där en låt som med iTunes i 192kbs MP3 blev 42mb (ja en lång jäkel) blev endast 21mb (!) i samma birate. Inte bara är den halva storleken imponerande utan vad jag har läst ska 160kbs AAC motsvara 192kbs MP3, vilket skulle innebära att 192kbs borde vara närmare 224kbs... imponerade!

Ja, just det. Jag har suttit och funderat på detta på jobb idag, hittade en guide som visade hur man rippar audio CD till mpeg-4/aac och tydligen (ja jag har inte provat än) så ska iTunes 3 spela aac, tror/vet ni om detta också kommer att gå iPod med den uppdatering av iPod programvaran 1.2 som kommer i Augusti?

Vore kalas tycker jag

annars tycker jag att ipod uppgraderingen känns lite som om dom inte har tänkt så mycket, känns inte så "apple". titta på den nya kontrollen, vad är coolt med den? jag menar ok, det är en bra tanke att lägga till en sådan, men hur simplet tråkig är den inte? den ser ju ut som en till en 5 år gammal md walkman av sharp, fattas lite av apples fantastiska formkänsla. samma sak gäller carry case´n, den är lika tråkig. näe lite besviken är jag, men det är kanske delvis för att jag precis köpt en 5gb och känner att 20 är ganska mycket...

Mmm, kunna plugga in iPoden till stereon och spela av vinyl genom firewire ingången, då kan jag lägga minidiscen på hylan

Mycket teknik med mp3 encoder inbyggd, lite lång sökt men oj så kul det skulle vara.

jo jag uppdaterade programvaran direkt, har dock kommit fram till att det var en låt som inte den ville kopiera... läste någonstans att det kunde vara pga av filnamnet, men denna fil har inte så konstigt namn, (09-susie_ibarra_trio--passing_clouds.mp3) - men det kan kanske vara att det är fel på filen, brukar ipoden klaga då eller?

jo jag har köpt en ipod idag, super glad över den är jag, eller var jag tills jag pluggade i den och börja uppdatera lite... då sa det stop... detta error medelande kommer upp direkt den försöker uppdatera ipoden - alltså är den ganska död och oanvänbar...

error medelandet:
http://www.hoobalaboobala.com/ipodsjuk.gif

har jag missat något eller har macoteket skickat mig en sunk ipod? vem ska jag kontakta? buu!

(om min dator: dual 1ghz, os 10.1.5)

lite utanför huvudämnet men vet någon om det är .m3u som är ´playlist´ formatet till ipoden?

håller med mattan, apple har aldrig hoppat mer än 200mhz per uppgradering av deras chip. max 1.2, tror dock mer på 1.133 eller något i den stilen. tror mer på andra saker, typ ev ny låda och då ddr minne som xserve har om jag inte har fel för mig.

[ 19 Maj 2002, 17:22: Meddelandet ändrat av: parvenu ]

mycket ful dator där, och vart är äpplet? tja, nu är jag glad att jag inte väntade att köpa pm

tack för hjälpen pågar!

tack för svaren! enligt vilka uppgifter jens? har du hört något som provat? jag har kollat runt på xlr8yourmac.com och där diskuteras det mycket om firmwaren till denna drive, är det något man behöver oroa sig för tro?

o ja just det, hittar massa guider till hur man byter drive till dom äldre g4orna med inga till quicksilver versionerna på xlr8yourmac, något tips?

[ 23 Juli 2002, 21:38: Meddelandet ändrat av: parvenu ]

Macoteket om den model dom har:

"Den som vi säljer funkar dock inte med iDVD, det är enbart Apples modell som gör det"

Är detta riktigt?