Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
fredrikolsson

fredrikolsson

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-08-16
  • Senast aktiv 2009-03-11
  • Antal inlägg 89

Foruminlägg

De senaste inläggen fredrikolsson har skrivit i forumet.

Powerbooken är en bättre produkt, det handlar inte bara om siffror. Den du funderat på är den sista som gjordes, de flesta barnsjukdomarna som fanns i de tidigare versionerna är borta, något man inte kan säga om mb/mbp. 15" pb g4 var en lyckad produkt, särskilt de senare. Mig veterligen har de inte de värme/fläktproblem som i stort sett alla bärbara macar har. Det gäller i vart fall min gamla 1.25ghz pb. G4 var och är en stenåldersplattform, men är du i behov av drag är det hur som helst inte en billig bärbar du ska titta på, snarare en dyr stationär.

En sak att tänka på, skärmarna i g4orna är skit i jämförelse med de flesta skärmar som sitter i bärbara datorer idag.

"Med andra ord finns det många som använder Windows utan att alls ha gjort ett val."

lol

När folk överväger mac hamnar de här, och intrycket de får är att det inte finns några problem med apples hårdvara. Sedan blir de förvånade och besvikna för att de har för högt ställda förväntningar. Det behövs definitivt synpunkter som ligger närmre verkligheten så att folk kan väga för och mot med realistiska förväntningar, det är trots allt inga små investeringar det handlar om.

Som detta exempel: har jag fel när jag säger att datorn har värmeproblem, när majoriteten av dagens notebooks kan användas i knät? Det är konstruktivt att ta saker för vad de är, det är mindre konstruktivt att föreslå att undvika flash när man surfar. Imo.

"Går du direkt till Apple, tex en AppleStore (vilket inte går i Sverige ) får du en helt annan service som inte går att jämföra med den katastrofen man får stå ut med hos en certified reseller. "

Nej.

Det är idiotistkt, tror inte det finns så mkt mer att säga om det.

Eller köp en dator som inte har värmeproblem.

Jag byter från mac till pc för att kunna hantera bilderna från min systemkamera. Skärmarna i macarna räcker inte för mig, och framför allt inte prestandan i lightroom + photoshop. Jag är inte proffs, men investeringen i kameran och framförallt objektiven vore bortkastad utan en tillräckligt bra dator.

Fujitsu Lifebook, och kanske även Vaio och vissa Asus, kan användas till detta utan extern skärm.

Om försäljningssiffror är en indikation på kvalitet borde windows vara väldigt bra?

Apples bärbara fungerar inte för mig, skärmarna räcker inte och prestandan räcker inte för aperture/lightroom och mitt bildbibliotek. Jag har kört en rad olika bärbara macar under ett par år. Alla exemplar jag har haft har krånglat - högljudd fläkt, ojämnt belyst skärm, flagande finish, pipljud osv. I vissa fall, som i mbp och gamla 12" pb, är det inga "fel" enligt apple, utan en del av designen. För vissa funkar det, för andra inte, men jag byter alltså tillbaka efter att ha försökt ordentligt. Jag har aldrig sagt att någon är "dum i huvudet" som köper mac, men anser inte att jag själv är dum i huvudet heller som byter tillbaka.

på vissa datorer är det permanent, och inte under 10 sek eller 7 min, dvs konstruktionsfel.

Mina sådana problem löstes någorlunda när jag ändrade skärmens gamma till 5200. Kunde inte hitta något sätt att genom profiler få bilderna att se likadana ut i photoshop + lightroom + safari + firefox. Olika i varje program, men det fungerar hjälpligt om man först ändrar skärmens inställningar, och sedan samma srgb-profil i alla program. Safari har ingen sådan inställning, du är utlämnad till browserns hantering och måste låta resten av dina program härma Safari om du vill att bilderna ska se likadana ut. Det är med största sannolikhet inte Crimsons fel.

Apple kan inte bärbara datorer.

Apple kan inte bärbara datorer. Det kan sägas hur många gånger som helst, men folk köper fortfarande varje ny modell som kommer ut och blir förvånade när de inte funkar.

Ja, haft samma problem. Det är ett av många vanliga problem med pb/mbp. Orkar inte sammanfatta allt, men slutsatsen för min del är: Apple kan inte göra bärbara datorer. Förutom en lång rad hårdvaruproblem är de prestandamässigt odugliga till bildredigering nu när bilder är mellan 1-8mb stora , lightroom/aperture går för långsamt under osx och pb/mbp, och skärmarna är för dåliga. Jag köper därför en pc. OSX är fortfarande väldigt bra, men kör det under en snabb stationär.

"Skillnaden mellan EF 50/1.8 II och EF 50/1.4 USM är inte så stor optisk"

Det är en enorm skillnad mellan dem, optiskt sett.