Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
fredrikolsson

fredrikolsson

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-08-16
  • Senast aktiv 2009-03-11
  • Antal inlägg 89

Foruminlägg

De senaste inläggen fredrikolsson har skrivit i forumet.

Det var ju bra. Men varför är inte sånt här en självklarhet?

Man kan diskutera orsaker fram och tillbaka hur mycket som helst, men det är inte svårare än att betalar man 15-25000kr för en bärbar dator har man rätt att ställa krav. Problem ska inte åtgärdas, de ska vara lösta innan produkten når marknaden eller så ska produkten inte släppas. Sådant kan man möjligen acceptera när det gäller noname-pc för 5000kr. Någon nämnde IBM ovan, och det är väl ett bra exempel på kvalitet som motiverar prislappen.

Senast redigerat 2006-05-12 10:29

Trist nog ser trådarna ut såhär vid i stort sett varje nytt datorsläpp från apple. Jag har hittat en modell som fungerar genom en längre tids letande, men mitt bestående intryck är att apple inte kan tillverka datorer. De har världens bästa os, sedan får man fundera över om det överväger nackdelarna med hårdvaran den körs på.

Inte för att säga "vad var det jag sade", men jag avstod från mbp när den kom och köpte en beg 15" pb g4 som jag visste var en fungerande modell utan värme/ljudproblem. Jag var klart intresserad av mbp men utgick efter tidigare erfarenheter från att sådana här problem skulle dyka upp. Egentligen helt absurt att det ska visa sig stämma.

12"pb var en katastrof, den är nu borta från sortimentet, och det lär krävas att de kan få in tillräckliga prestanda utan problem i ett litet format innan det kommer en ersättare. Problemen med 12" var dålig batteritid, dålig skärm och framför allt oacceptabelt fläktljud.

Skulle säga att macanvändare är *mindre* känsliga än andra, min erfarenhet är att de ofta är förvånansvärt förlåtande mot fel och brister i Apple-produkter.

Jag skulle insistera så långt det går, de ljuger rakt upp och ner om de säger att 17" och 12" beter sig likadant. Du kan ju kontakta ARN och konsumentombud etc. Hur fel de än har är det dock frustrerande och tidsödande att driva ärenden. Du kan ju överväga att sälja den beg som jag gjorde, kanske är enklare hur fel det än känns.

Örjan: Det är precis sånt här trams jag är trött på att läsa. 1) PC-laptops låter i regel betydligt mindre än pb12". Hur kan du ens påstå något annat? 2) Om det är svårt att kyla konstruktionen ska man lösa det, informera om det eller låta bli att tillverka den (vilket man nu också gör).

Om det är pga fläkten kommer det inte hjälpa, jag har testat.

12" låter för mkt, punkt. Det finns inget att göra åt det annat än att vänja sig eller byta dator.

Ingen helskärmsfunktion eller bläddring utan tumnaglar? Varför?

Där har du en poäng... det vore en fördel om det fanns fler alternativ med fast optik och färre med "15x zoom". Väljer man rätt brännvidd kan det bli riktigt bra utan att priset går upp, tänker tex på mitt canon ef 50mm 1,8 som är ruskigt bra, kostar heller ingentig eftersom det är en enkel konstruktion och brännvidd. I övrigt är det nog som så att man får vad man betalar för, ska det bli riktigt bra stannar priset förmodligen inte på 2-3000kr.

Måste dock ta småkamerorna i försvar. Min Fujifilm F10 tar ok bilder men inte mer, det räcker dock till det mesta utom väldigt specifika situationer. Fördelarna väger upp: bra byggd (till skillnad från många "semipro"-modeller), tillräckligt lågt pris för att man inte oroar sig när man har den med sig, extremt snabb, mkt bra vitbalans, lång batteritid, kompakt. Jag hade fullkomligt kastat mig över en F10 med fast optik och manuella inställningar.

Bra inlägg Rickard & Jogin

Men om man jämför med analoga kompaktkameror är det en annan sak, det sitter väl inte mycket bättre optik i dem? Minns att olympus myII tog rätt bra bilder, men absolut inte i närheten av en systemkamera. Jag tror att ska man göra en bra digitalkamera måste storleken upp en bit från ixus-varianterna. Mer som canon pro-1 eller Lumix z5, det går helt enkelt inte att tillverka liten och ljusstark optik. Jag vet inte sådana kameror står sig, men de ska väl vara bättre än de minsta? Lumixen eller liknande skulle jag kunna tänka mig att bära runt om den var avsevärt bättre än småkamerorna.