Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
fredrikolsson

fredrikolsson

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-08-16
  • Senast aktiv 2009-03-11
  • Antal inlägg 89

Foruminlägg

De senaste inläggen fredrikolsson har skrivit i forumet.

Finns förstås en anledning till att bra objektiv inte är 1x2cm stora. Små kameror används för snapshots, de som använder dem för det gör rätt och de som tror att de kan få systemkamerakvalitet i ett mindre och billigare format gör fel. Bra optik är inte bara större, utan också dyrare för tillverkarna samtidigt som det är svårare att marknadsföra än megapixlar. Finns en del alternativ dock, antingen digitala systemkameror eller "semiproffs"-kamerorna med större men icke-utbytbar optik. Måste säga att till just snapshots eller foton som inte ska skrivas ut stort är små kameror kanon. Använder min analoga eos enbart när jag måste ha total kontroll över inställningar, särskild optik eller till viktigare bilder. Liten digitalkamera och photoshop funkar bra i väldigt många situationer om man använder rätt inställningar och är försiktig i ps.

Kalabalik: Problemet är betydligt mer omfattande än att gälla bara vissa kombinationer av hårdvara. Jag har haft 12" och den låter helt oacceptabelt mycket jämfört med 15" även utan tillbehör. Sedan har Rodin rätt både i att Apple ska se till att hårdvaran som helhet fungerar i en ny dator, och i att den ska fungera med andra tillbehör, särskilt om han frågat sig för först. När konsumentärenden liknande detta bedöms utgår man från vad man med fog kan förvänta sig. Som jag sagt tidigare, att kunna jobba med en bärbar dator i bibliotek och vid möten är självklart, därmed finns reklamationsgrund för 12"pb.

Läste en artikel om s k "mac-defenders", Applefans som försvarar produkterna oavsett faktiska omständigheter. Det börjar bli lite tröttsamt när man försöker lösa problem man stött på att det alltid dyker upp helt felaktiga påståenden i forumen. Tror dessutom att det skadar macanvändarna själva i slutändan, utan kritik och protest finns det inget incitament för Apple att anstränga sig för att hålla högre kvalitetskontroll och servicenivå.

Ursprungligen av rodin:

Det grafikkortet bör inte ha nåt problem med 20-23 tum får vi hoppas, kan ju t om driva 30".

Fläktljudet menade jag...

Ta inte det för givet bara...

Jag skulle nog säga att som den beter sig faller det under fel i varan (konsumentköplagen) och du har rätt att åtgärda, byta eller häva. När sådant bedöms jämför man med vad som kan förväntas inom rimliga gränser, och med tanke på att det finns tystare och snabbare datorer för ca halva priset av en 12"pb borde det inte vara någon tvekan.

Fick ny 12", orkade inte ha att göra med apple till slut, sålde och köpte en beg. 15". Du kan reklamera, men lär få välja mellan en ny 12" eller att häva köpet (pengarna tillbaka). Det är mycket som inte håller vid jämförelse, men för mina behov funkar pb perfekt. Behöver du grafikkort för något särskilt? Om inte annat skulle det väl vara ytterligare en anledning att titta på 15", de har väl mer minne i grafikkorten?

Skärmen är bara en sak som gör att fläkten går igång, hade lika gärna kunnat vara ett annat tillbehör, flera program igång samtidigt etc. Oavsett så är modellen konstruerad så att fläkten går igång extremt ofta och låter mycket när den gör det. Vet inte om de missat problemet helt eller bara låtsas som det, men Apples support och service suger rätt hårt överlag. Jag skulle reklamera med hänvisning till att datorn inte kan användas på normalt sätt (tex i möten eller i bibliotek). Jag gjorde det och fick en ny som lät likadant, har en 15" nu.

Seriöst, det handlar om en vanlig speedbump, händer med jämna mellanrum. I det här fallet skulle jag räkna med ett ton hårdvaru- och mjukvaruproblem med de nya modellerna.

Det är inte någon process eller annat, 12"-modellen är sådan (sök och läs mina övriga trådar). Håller med om att det är helt oacceptabelt, byt om du kan. Jag bytte till 15", den är tyst(are). Apple är usla på kvalitetskontroll och service, man måste veta exakt vad man gör när man köper. Jag har därför köpt en beprövad och fungerande modell (15" 1.25ghz).

Kan det vara en idé att starta en tråd som samlar upp problem med intelmaskinerna? Jag skulle inte ha något emot en sammanställning av problem som visat sig och vilka av dem som lösts om något år när det kan bli intressant att köpa en. Tänkbara sådana är väl bl a batteritid, skärm, fläktljud och mjukvarukompabilitet.

Inte så dumt, systembussen i den bärbara måste vara det bästa som hänt mac på länge. Fixar de kvalitetskontrollen också kanske de har en bärbar värd att köpa.

Tycker också det är ganska underhållande med macfolk och ppc... G4 har känts stenålder länge, nu kan man tydligen erkänna det också. Jag köpte en så sent som igår, men inte för processorns skull.

Den var riktigt tyst först, nu lyckades jag få igång fläktarna på något sätt. Finns det kända program som drar processorkraft i bakgrunden fast de inte är igång? Misstänker Stuffit, alternativt Limewire. Det är inte så att det stör nämnvärt, men temperaturen ligger konstant lite högre än förut.

Har köpt en 15" PB, 1.25ghz. Den låter som den ska. Rappare än 12" PB 1,5ghz också av någon anledning.

Det är allmänt accepterat att språkbruket i epost och på forum skiljer sig från den mer formellt skrivna svenskan. Om du inte förstår "mfl" eller bara känner för att dela ut pekpinnar har du antingen väldigt lite eller väldigt mycket att göra på ett forum fullt av talspråk, svengelska och improviserade förkortningar.