Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
fredrikolsson

fredrikolsson

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-08-16
  • Senast aktiv 2009-03-11
  • Antal inlägg 89

Foruminlägg

De senaste inläggen fredrikolsson har skrivit i forumet.

Du menar som i mitt första inlägg innan jag förtydligade med versaler för det skulle gå fram att Fujitsu är ett märke av flera Apple använder?

Förkortningen MFL betyder med flera.

Apple använder Fujitsu MFL som jag skrev. I de allra flesta fallen är det budgetdiskar. Om jag inte minns fel är Seagatedisken i 15" tillval (100gb 7200 rpm?). Jag antar att vad jag försöker säga mellan raderna är att jag efterlyser en genuin premiumserie/modell. Jag skulle inte ha något emot att betala för en bärbar med de absolut bästa komponenterna på marknaden och grundlig kvalitetssäkring av varje individuellt exemplar innan försäljning.

Mattias: Jag vet, tänkte inte på 12". Deras 15" är i alla fall tyst under enklare användning som surf/word etc, till skillnad från min pb.

Snooze: Grattis i så fall. Jag har haft 2 st och de låter som dammsugare hela tiden.

Rickard: Fujitsu mfl som Apple använder är billiga, och det märks vid användning. Hitachis/Seagates diskar med samma rpm är snabbare och så gott som helt tysta. Min nuvarande är högljudd och långsam. För min del är det helt självklart att man ersätter den, och kommer också göra det när jag skaffar en 15" PB.

Intressant läsning. En del har kanske tröttnat på att jag skrivit om fläktproblem och annat rörande min 12" 1,5ghz vid det här laget. Hur som helst, jag har sålt min nyköpta PB och står nu i valet mellan 15" PB, 12"IB och att gå tillbaka till PC. OSX är fint, men jag tycker Apples hårdvara är väldigt tveksam när det gäller bärbara datorer. 12" IB är i princip uteslutet med tanke på att den knappast är snabbare än 12" PB som hackar påtagligt under osx Tiger (med 1,25gb ram). Är väldigt nära att köpa en Vaio, men är 15" PB så tyst som det påstås här kanske det blir en sådan till slut ändå. Jag vill ha: Bra skärm, bra batteritid, bra respons i os och applikationer, bra hårddisk (byter ut skräpet som kommer med pb), tyst fläkt och hellre osx än windows. Ville förut ha en liten dator men har nu accepterat att det inte finns några tillräckligt bra sådana.

12": Ibook
15": Powerbook

Såg att några ställt frågor efter mitt inlägg. Jag hatar min PB därför att wifi-mottagningen suger, batteritiden suger, skärmen suger, hårddisken suger, fläktljudet är ett skämt och processorkraften är diskutabel i förhållande till pris och motsvarande bärbara pc. Ville verkligen gå över till mac men så mycket nackdelar sammantaget med högt pris gör att det överväger fördelarna med mac osx. Det är inte ett måndagsex, PB12" låter och fungerar såhär under osx Tiger. Som tur är säljs min de närmsta dagarna utan att jag tappar alltför mycket pengar, ska bli oerhört skönt att bli av med den. Osx är bra, men Apples hårdvara känns extremt ointressant. Vet inte om jag ska köpa en 15" PB eller en Vaio.

Senaste 12" PB, kör alltid trådlöst nätverk, får kanske ut 2,5 tim, max 3 även om det är lågintensivt arbete.

Va? Jag har en microsoft hemma, den funkar inte utan microsofts adapter. I butiken sa de att det var ovanligt och att de skulle kolla upp det. Jag har inte världens bästa koll själv, men det låter konstgt det du säger.

Någon som har en uppfattning om vad man ska ta för 12" PB (den senaste alltså)? Jag tänker sälja den och köpa en 12" Ibook eftersom jag vill ha en tyst dator med bra batteritid och bra wifimottagning.

Finns det någon hyfsat billig bluetoothmus som fungerar direkt med powerbookens inbyggda bluetooth, utan att behöva någon usb-adapter?

Verkligen inte förvånad över att de tar bort 12" PB, den borde försvunnit för länge sedan. Jag hatar min och kommer garanterat köpa en liten ibook om de släpper en ny, helst med superdrive, mindre chassi och lite "nyare" design.

Min dator har usel batteritid, usel wifimottagning, extremt högljudd fläkt, nonameminne och kass hårddisk. Vet inte om jag är ensam om det, hur funkar din?

Jag har fått min, och den är som jag skrivit i andra trådar en stor besvikelse. Ska ta reda på om det går att göra den tystare, annars blir det ibook med hitachi/seagate-hårddisk.

Vilka skivor fungerar till den superdrive som sitter i nya (okt 2005) Powerbook 12"? Traxdata fungerar inte. Helst inte alltför dyra. Hur är det tex med Verbatim DVD-R?