Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
martin.k

martin.k

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2005-10-03
  • Senast aktiv 2015-08-09
  • Antal inlägg 36

Foruminlägg

De senaste inläggen martin.k har skrivit i forumet.

Händer mig med ibland, antagligen diffar någon information om skivan i taggen. Ex. ett extra mellanslag efter albumtitel eller dyl. Kan också vara utgivningsår eller att skivan innehåller olika många spår angivet i olika titlar.
Markera alla spåren och se till att all info förutom låttitel är identiskt genom att skriva in dem igen, är det enda tips jag kan ge.

Ursprungligen av Jameson:

512 MB RAM är att föredra, om inte 1 GB... Det kan du byta ut själv, står i manualen hur (lyft tangentbordet). Dock ska du passa dig för Apples priser på minnen, och försöka hitta ett hos någon annan.

Några små frågor:
- Hur lätt är det att själv komplettera med ett extra minne i PB/iBook? Snarare, är det genomförbart för en hyfsat teknisk ung man som jag själv?
- En ny PB är på väg, gissar att det är därför alla kränger sina "gamla" här på köp & sälj gissar jag, är någon ny iBook på väg?
- Var hittar jag minnen (512/1024) till rimligare priser än apples 1300:- för att lägga till 512?

Tacksam för svar.

ok, synd, för det är en grym funktion annars.
men shit, vad pinsamt. nätverkskabel har jag inte ägnat en tanke, trodde det var tvunget att gå via ett nät om det var mac/pc. Tack för tipset.

Tack för länktipset! Det löser första delen av frågan.
Är det någon som har erfarenheter av att testa det mot PC, borde det inte funka som en plug and play hårddisk i XP bara? även om det står spec Os 8.6 eller senare?
Gissar att jag ställer rätt impopulära frågor i och med PC-kopplingen, men vafan, FireWire är väl FireWire, borde det inte funka på alla system?

Skall precis tjacka en ny iBook efter några exilår i PCmiljö och drar mig till minnes att man med de första firewireibookarna kunde hålla nere T eller något under uppstart för att få datorn att endast agera extern hårddisk. Funkar detta fortfarande, och skulle det i så fall funka som extern mot en PC? Det skulle absolut underlätta mitt överförande av filer, har alldeles för mycket för att bränna känns det som.