Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
zootabletten

zootabletten

Medlem
  • Plats Malmö
  • Sysselsättning Bah
  • Registrerad 2005-10-06
  • Senast aktiv 2012-04-07
  • Antal inlägg 31

Foruminlägg

De senaste inläggen zootabletten har skrivit i forumet.

Nu har jag inte satt mig in i Money helt och hållet men jag hittar dessvärre inte en funktion där jag kan sätta min egna löneperiod istället för just månader som alla förprogrammerade program verkar utgå ifrån. I övrigt va ju programmet klockrent.

Okej, håller tummarna för att någon pallar sätta sig in i detta.

Har noll koll på min ekonomi. Beslutade mig därför för att ta tag i det hela o göra ett excel ark över det tragiska. Excel är inte så pass dynamiskt som jag är ute efter så jag började därför leta efter något bättre. POW Filemaker

Jag är ute efter följande.
Tabeller över Utgifter, Intäkter, Skulder, Utlånat, Sparkonto (inget konstigt med det)
Varje post ska vara kategoriserad ex. Transport, Mat, Aktiviteter, Kläder (inget konstigt med det)

En översikt där jag kan se alla tabeller samtidigt och ha möjlighet att ändra samt lägga till poster i varje tabell som i sin tur givetvis ändrar info i vald tabell och slår igenom överallt.

I översikten ska utgifter och intäkter vara sorterad på löneperiod (inte månad då detta är totalt ointressant i mina ögon). Jag får lön den 22 varje månad, 21 om 22 är en lördag och 23 om 22 är en söndag. Till jul får jag lönen lite innan, dock inget bestämt datum vilket givetvis innebär problem för just den löneperioden (lösning på detta efterfrågas. Man kanske göra en enkel "knapp" där man manuellt skapar nästa löneperiod genom att fylla i datum?). En löneperiod utan problem innebär tex. 22 januari till 21 februari. Uträkning av löneperiod bör givetvis ske automatiskt. De kr som blir över när intäkter minus utgifter varje löneperiod ska givetvis gå över till nästa löneperiod som intäckt före månad motsv.

Exempel på översikt bifogar jag från min excel ark. När jag håller musen över alt klickar på en kategori vill jag se vilka utgifter/intäkter som summerats ihop för att få djupare inblick för den specifika kategorin inom vald löneperiod.

Jag ska givetvis kunna växla mellan löneperiod vy och löneår så att jag kan få en bättre helhetsuppfattning om vart alla pengar tar vägen. I ett senare skede vill jag även använda mig av diagram men i dags läget är detta väldigt sekundärt..
Mycket handlar om att det ska vara motiverande att på ett lätt och snyggt sätt fylla i information kring ekonomin och samtidigt få bättre kontroll.

Många olika del problem här, inte blir det bättre av att min kunskap består av en genomgång av pdf guiden som ligger med programmet. Har även tagit en titt på de mallar som följer med programmet men anser inte att dom uppfyller de önskemål jag har.

Vilka steg börjar jag med för att inte skapa mer jobb för mig själv? Mer ingående hjälp eller en spark i rätt riktigt uppskattas. Jag är givetvis ute efter att lära mig hur Filemaker fungerar, värdelöst att sitta i ett egen snickrat program som man inte förstår.

Sitter idag med OSX 10.6.8 och Filemaker 11.0v1

ok, är helt med på vad du säger. Problemet för mig just nu är att jag sitter på jobb inte får uppdatera då vi använder Filemaker till jobb relaterade prylar som jag inte vill få på huvet för om det "pajar".

Jag har dock svårt att se att detta skulle vara ett specifikt "problem" för den versionen jag har eftersom Taz löste detta redan 2004. Således bör något ändrats i programmet eller så är det jag som gör fel.

Ledsen igen då Blir så insnöad på mitt Filemaker problem att jag inte tänkte.
OS X 10.6.8
Filemaker 11.0v1

Hoppas vi ska vara förbi detta nu så att jag kan komma vidare.

Ledsen för det och tack för påpekandet!
Jag kör mac (men pc vid behov) med filemaker pro 11.

Ursprungligen av Taz_1999:

...För att sedan få ett summa-fält som innehåller endast alla kostnader för tex mat (det kan heta tex "Summa_Mat") så behöver du skapa två fält:

* Ett beräkningsfält "Belopp_Mat" med följande beräkning i sig:

If(Typ="Mat"; Belopp; 0)

* Ett till statistikfält "Summa_Mat" som är ett statistikfält som summerar fältet "Belopp_Mat".

Dags att väcka denna tråden igen eftersom jag behöver hjälp med exakt samma saker. Det verkar dock ha hänt något sedan 2004. När jag ska välja skapar det andra statestikfältet får jag inte välja "Belopp_Mat" utan har bara fälten "Datum" och "Belopp" att välja på. Jag ser de andra fälten men kan helt enkelt inte klicka på dem. Någon som har en lösning på detta?

Den som jag sitter och håller i handen nu köptes i NY i fredags. Den har 1.1.1.
I min värld går det inte att köpa en iPhone ur butik i USA som inte har 1.1.1.
Det skulle vara om det är någon äldre som ligger och skräpar men den chansen lär ju inte vara direkt överhängande..

jag som sitter med en splajans från NY har inte så jävla roligt nu.
Har inte satt mig in i iPhone diskutionen så mycket. Så in i helvete mycket att läsa..

Snälla kan vi köra en kort uppdatering vad jag kan göra med min 1.1.1 iPhone?
Uppenbarligen kan jag inte ringa med den men har hört något om att jag kan fixa allt annat. Finns det någon fungerande guide för detta? Är jävligt oklart vad som funkar och inte på alla de olika forumen.

Någon som kan ge mig en länk utan en massa ointressant information utan just bara ett tillvågagångssätt för att få igång en 1.1.1 iPhone så mycket det går?

Tyvärr fungerade det inte.
Det ända som hände va att apples huvudkontor försvan från adressboken

Får helt enkelt hoppas på att jag har någon gammal säkerhets kopiering som ligger och skräpar.

En arbetskamrat kom och piggade upp mig ännu mer precis.

Vad är värre än att inte ha en iPhone alls??
- Att ha en iPhone med 1.1.1.....

Roligt, härligt...

Nu har jag varken kontakt info eller en iPhone som fungerar. En jävla bra dag

Förhoppningsvis har jag backup på någon lös hd någonstans.. Problemet är att jag inte har någon dator att stoppa in den i längre..

AddressBook.data är 8 k och jag misstänker att det räknas som en liten fil..

De som inte har gjort backup, gör det nu.
Jag jobbar med mac 8 timmar om dagen och jag är inte dum i huvet.. Det kändes som fucking Joe Labero in the house.. Allting bara försvann..
Fan jag som litade 100% på mac...

Dagen fortsätter med b-puckar för min del... Iphonen är en av de senare vilket innebär att den funkar lika bra med mitt tele2 abonemang som min gymnastiksko.. i nu läget då...

Satt och uppdaterade min adressbok eftersom jag hade tänkt synca med min iPhone som kommer till mig idag.

Helt plötsligt hänger sig skiten. kör commando + alt+ esc.
Ser att varken mail, adressbok, safari svarar.. Avslutar safari och mail. Adressboken börjar fungera igen.
När jag tar upp aplikationen ser jag att alla min kontakter är borta...

Misstänker att jag inte har någon vettig backup på detta. Främst eftersom jag aldrig har haft problem med någon mac innan...
Snälla snälla snälla säg att då går att få tillbaka allting på något sjukt sätt..!!?

Detta är katastrof.. över 150 kontakter som jag inte har något sätt att nå.. Min nuvarande mobil är i princip tom..

Verkligen hjälp!!

Men finns det inget man kan göra för att frabriksåterställa den? Då borde man i teorin få den gammla mjukvaran som det finns "hack" till? Eller har jag fel där?

Som jag fattar det säljs alla iphones med abonemang..? Men sålänge man inte aktiverar det via macstore så är det ingen fara??

Jag får min imorgon via en flygvärdina!! Underbart.

Har dock inte riktigt koll på läge.
Som jag fattar det hra det kommit en mjukvaru uppdatering som gör att jag med det nuvarande hacket inte kan ringa med iphonen med valfritt abonemang?
Går det att nergradera iPhonen så att jag kan installera hacket eller måste jag vänta på att den nya uppgraderingen av mjukvaran blir "hackad" ?

Fci kinte skiten att fungera tillsammans med gmail .
Klagar på att den inte kommer åt servern.
Kan det bero på jobbets brandvägg?

Ska prova när jag kommer hem igen..

Det finns ett ännu coolare där isight tar en bild av "rövaren", som försöker sno din dator, och skickar den till din mail.

Därefter skickar den en bild var 5 minut så att du kan lokalisera snubben som sitter och använder din dator. Det hela ska givetvis resultera i att den sista bilden du får till din mail är när du står bakom honom med ett basebollträ!

Vet dock inte vad det heter eller vart du kan hitta det. Försökte leta innan men det fanns inte som freeware.