Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
micke_nkpg

micke_nkpg

Medlem
  • Plats Norrköping
  • Registrerad 2007-07-27
  • Senast aktiv 2012-02-26
  • Antal inlägg 341

Foruminlägg

De senaste inläggen micke_nkpg har skrivit i forumet.

Denna kombination har jag upplevt:
Vinyl: Thorens TD 2010 (Head: ClearAudio Beta S MkII)
CD-Player: McIntosh MCD7009
Pre-amp: McIntosh C220
Amp: McIntosh MC275
Speakers: Mirage OM-5

Det jämnfördes även i realtid genom att slå om källan mellan cd och vinyl, men en knapp, hur mycket som skilde och vad skildnaden var. Den var oerhört stor kan jag säga. Vinyl slår cd och annat digialt med hästlängder. Men har man inte upplevt det så kan man inte föreställa sig detta.

Här kan ni läsa om en teknik som tagits fram för att göra ljudet från digitala källor mera naturligt. http://www.pioneer.eu/eur/products/45/64/tech/DVDPlayer/Legato_Link_Conversion_PRO.html

Ursprungligen av Mattias H:

Det handlar egentligen inte om hur "bra" det låter, alltså enkelt uttryckt hur hög "upplösning" ljudet utan om ljudets dynamik. De facto trycker komprimering ihop dynamiken, vilket då kompenseras med algoritmer som lurar örat att höra det som inte finns.

Det är alltså inte hur rent det låter som är viktigt utan just fullheten, dynamiken, i vilken det ingår en del skräp som äldre uppspelningsmaskiner spelar upp och nyare skalar bort.

Men algoritmerna gör ett bra jobb att lura oss och kommer nog framgent att tillfredställa även den värsta vinyljunkie genom att smutsa ner och sträcka ut ljudet. Det som kan vara ett problem är om källmaterialet blir för begränsat så att det blir beroende av hyperavancerade algoritmer och mycket processorkraft för att låta bra. Och således tappar kontakten med det faktiska ljud som uppstår av instrumenten och att då kunskap och kompetens att få instrument att låta bra blir en bristvara.

Edit: Att välja bort artister för att deras inspelningar inte låter tillräckligt "bra"är rena dumheter och visar på en mycket konstig inställning till musik. Det är ju faktiskt musiken i sig och inte hur det låter som är det viktiga. Att välja bort musik på rent tekniska grunder är dels att göra sig själv en otjänst och gå miste om konstnärliga upplevelser och dels ett tecken på att man sätter form före innehåll. Och lika gärna kunde hålla på med bilar eller datorer som musik. Nu är varken Celine Dion eller Sugababes min smak, men det beror inte på hur de låter utan att de konstnärligt är lika intressanta som Da Vinci-koden.

Det har gjort lite olika försök med att "lägga till" det som den digitala återgivningen tar bort. Men tyvärr är inget speciellt trovärdigt.

Nu har jag fått sync att fungera. någon som vet hur man gör för att surfa med telefonen som modem?

Ursprungligen av Ingemar Ragnemalm:

Du har alldeles rätt, vinyl låter inget vidare. Det mullrar (om man inte har väldigt bra spelare), det knastrar, och det tappar diskant efter några spelningar. Finare pickup och spelare så blir det så klart bättre, men det är lika förbaskat mekanisk överföring.

Vinyl ger det allra finaste ljudet, men det kostar. vinyl slår cd och mp3 med hästlängder.

Hr fungerar det att använda en mobil som K850i som 3G-modem via usb? behövs det speciella drivrutiner till det? jag har Tre som operatör.

Ursprungligen av joelso:

Jag håller med om att få nöjda kunder är prio 1. En liten utbildning i publicering skulle nog vara på sin plats. Ska kolla in TinyMCE.

kolla in denna kurs:
http://www.liu.se/utbildning/kurs/725G17

Ursprungligen av sajjmon:

Hade underlättat om du skrivit vilken version av imacen du har. Jag har en 24", den vita första versionen av 24-tummaren. Lämnade in den i malmö idag pga att grafik-kortet dött, hade innan dess problem med massa sträck när jag spelade wow, fick även en massa hängningar i kombination med dessa fel. När jag lämnade in datorn sa en i personalen att just min modell har varit väldigt befriad från fel och brister, men på de exemplar som varit felaktiga har det oftast varit grafik-kortet som det varit vajsing med. Vet inte om han talade om just mitt grafikkort (jag har 7600gt 256mb, valde det som uppgradering) eller om det var ett generellt fel som rörde alla grafikkort till min imac.

jag har alu-versionen 24".

Ursprungligen av mjg:

Allt som streamas kan sparas som fil på HDD. Så - om framtiden är streamad musik gratis så kommer snabbt en uppsjö program som plockar vad som händer i ljudkortet och lägger det fint på HDD'n som t.ex. en mp3- eller aac-fil. Det blir som att idag tanka ner ljudfiler piratmässigt - fast enklare och snabbare.

Så - detta kommer aldrig att bli stort. Inga vinstdrivande skivbolag/förläggare kan acceptera denna lösning.

Eller är jag helt ute och cyklar?

troligen är du inte ute o cyklar. Fast du verkar förstå det innan skivbolagen.

Ursprungligen av Esa:

du kan få 50 kb/sek (0,4mbit/sek) med en mobiltelefon, så de e ok eftersom hastigheten över blåtand max är 60 kb/sek

Vad är det som gör att det inte kan bli högre?

Testa med TinyMCE
http://dev.cmsmadesimple.org/projects/tinymce/
Den är lättare, men inte lika "avancerad" som FCKeditor.

Man kan tvist aom vad en webdesigner ska göra och inte göra. Men det bästa är väl att få nöjda kunder?

jag tror detta kommer gå ganskabra då itunes idag är väldigt "låst". Med det menar jag i första hand enbar gjort för ipods. (drm-skit)

Den som lever får se.

ja, du måste boota om för att starta i win då. (hålla ner alt-knappen vid omstart)

Anledningen att jag valde bootcamp efter att ha testat Paralells var att jag har bootcamp för at spela. Paralells drivrutiner för grafik är mycket begränsade. Fick aldrig helskärm på en 24" imac. Det får jag med bootcamp och de drivrutiner som du installerar via mac-cdn.

Ska man bara köra word eller testa saker via win så räcker det att köra virutuellt. Ska man spela på datorn så är troligen bootcamp det bästa.

Bootcamp som jag ser det. men det beror mycket på vad du ska göra.

Ursprungligen av DanneE:

Ja frågan är hur länge man orkar vänta

Men men, är väl bara bita ihop och vänta!

varför vänta på att det hela tiden ska komma uppdateingar? då kan man vänta hela tiden och aldrig byta upp sig liksom.

Går det att använda isync med detta?