Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
willstedt

willstedt

Medlem
  • Plats Kungsbacka
  • Registrerad 2007-09-22
  • Senast aktiv 2011-08-03
  • Antal inlägg 34

Foruminlägg

De senaste inläggen willstedt har skrivit i forumet.

Hmmm... Jag får felmeddelande "Unable to join network"...
Varför kommer detta? Har testat att köra reset network och det där men det hjälper inte
Vad kan jag testa med?

Jag vill nog gå in och säga min mening här. Alla är nog ganska överens om att Apple ALDRIG skulle gått in och blockerat "hacken" om inte AT&T skulle vara inblandade. Precis som ni säger så har vi betalt för en produkt och vill såklart använda den. Apple har fått sina stålar och alla är nöjda. Utom AT&T. Därför anser jag nog att det är jävligt farligt när ett företag som Apple, som har en så trogen kundkrets, går in i samarbeten med så äckligt pengarkåta företag som just mobiloperatörer.

Kortfattat tror jag följande: All djävulskap och allt ni inte gillar med iPhone. Hack, mobilräkning, buggar eller vad som helst, så är det för att en ytterligare part är inblandade i leken. Apple älskar alla sina kunder. Oavsett om du använder deras mobil för att chatta på msn eller fjärrstyra din dator från Polen. Så tänker dock inte AT&T. Speciellt inte när dom inte får några pengar.

Instämmer i den frågande kören. Vad händer? Hur ligger läget? Åker hem i övermorgon. Skall jag köpa med mig?

Tjenare!

Japp, intressant det där med AT&T. Det fanns en AT&T som var öppen på det köpcentrat vi var på men p.g.a tråden här så vågade jag inte riktigt gå in. heh.
Tar det på Apple istället Kan dessutom meddela att efter det JÄVLA trycket av kunder på Applestore så finns det inte skuggan av en chans att dem ens rent tekniskt skulle klara av det. Köerna var långa och det var tre kassor. Alla som kom fram frågade: "Do u got iPhones yet?". Ganska sinnessjuk hysteri här faktiskt. Alla känner till det.

Kul att ni hänger med Absolut! Ja precis, det är grymt varmt här, det är extremt bra. Min flickvän "glömde" säga att det är varmare än svensk sommar just nu. Jag hade fått för mig att NYC var ungefär som svenskt klimat?! Det är riktigt skitvarmt!

Har nu anlänt till NYC och har varit och kollat hur läget är. Var på Garden State Plaza i New Jersey igår och skulle köpt. Dock var alla iPhones slut men jag snackade med en kille från Apple och sa att det var lugnt att köpa. Man aktiverar fortfarande sin telefon själv via iTunes.

Återkommer när lurarna är köpta!

Ja, vad är det egentligen som vi med hackade mobiler kommer att missa? Troligtvis kommer Apple att packa in nån extrafunktion kopplad till näntet. Om man lanserar på tre så kanske man kör på deras gratis tv eller gratis msn eller dyligt. Nåt sånt borde det ju vara. Finns det andra grejjer som vi riskerar att missa helt eller som iaf kommer bli omöjligt att hacka?

Måste hålla med någon av ovanstående talare här. Det är otroligt häftigt att se sådan entusiasm och ett sånt starkt engagemang från er sida. Och det är helt idéellt! Nä, jag kan inte göra annat än att lyfta på hatten och tacka för det grymma jobb ni gör!

Ursprungligen av Robo-X:

Jag tror det har lite med hackningen att göra utan mer som det stod i början på tråden. Säljarens provision. Om du kan köpa en iPhone hos AT&T och sen går du hem och aktiverar den får säljaren 0 provision. För att få provisionen tvingar dom kunderna att aktivera iPhonen på stället. Går du till en Apple Store butik kan du köpa iPhonen precis som alltid utan aktivering. Om någon nu åker till NY så är väl ett besök i glaskuben ett måste.

//Rob

Aah, det lugnade mig
Känns troligt faktiskt..

Ursprungligen av mjg:

Dom räknade med hack, men tydligen har omfattningen nått brytpunkten när det kan börja påverka god bizniz.
Det kan också vara så att europeiska operatörer - absolut dom svenska - som aldrig någonsin har tänkt sälja en låst lur utan id-kontroll och påskrivna kontrakt över disk - har ställt villkor. Varför ska dom skrämma iväg presumtiva kunder med sina kontrakt till att importera egna iPhone's från länder där man kommer undan aktiveringen?

Det är också mycket möjligt att Apple räknade med omfattande hackning och att denna åtgärd är planerad från start. Att man inte får ta hem oaktiverade lurar var nog tänkt från början, men att börja som dom gjorde gav en explosions-start som kan behövas om man ska ge sig in i mobilcirkusen. Det enorma försäljningsflödet [och goodwill-feelingen] hade nog hämmats markant om aktivering [kontroll/misstroende] på plats praktiserats från start.
Nu är luren etablerad och instansad i konsumenternas medvetande. Nu kan man börja lira tuffare.

Om 18 månader så släpps iPhonen fri. Inga låsningar. 5695 kronor utan abb.

Jag hoppas att du har fel. Fram tills på tisdag. Efter tisdag kan du få har rätt men fasen inte nu. Inte såhär nära målgången. Om det finns en gud så hjälper han mig nu. JAG SKA HA EN IPHONE!

Jo det är sant. Egentligen konstigt att man inte körde så från början. Trodde dom verkligen inte att det skulle hackas?

Nja fast jag menar att hon borde kunna få köpa mobilen kontant. Såklart att du inte får köpa en mobil från Tre för 1 krona (eller vad de nu gör reklam för) men däremot borde man få köpa den för några tusen. Det är väl också återförsäljare av mobiltelefonerna?

Finns det någon IRC-kanal eller annan typ av chatforum där man i realtid kan diskutera iPhone? Hade gärna sett en sådan kanal.

Ursprungligen av Rickard A:

http://www.99.se/1354195-post1.html

Skämt o sido så skulle jag också vilja ha lite mer officiell information. Gäller det i NY borde det gälla över hela USA. Kanske kommer det ut mer info veckan om det nu ligger någon sanning i det?!

Däremot förstår jag inte vad du menar med att "slutat sälja". Det handlar inte om ett försäljningsstopp utan enbart att man måste teckna abonnemang direkt när man köper telefonen. Samma sak skulle kunna gälla på Applestore.

Nä, jag uttryckte mig dåligt. Menade såklart inte att dem stoppar utan bara tvingar till aktivering. Dock uppstår här ett jäävligt intressant scenario.
Min flickvän bor i USA och har för tillfället faktiskt just ett AT&T abbonemang. Hon måste ju kunna få köpa en iPhone om hon vill?! Känns ju superdumt om hon INTE skulle få det.

Då kan man ju dra det hela ett steg längre och bara säga att man har ett abbonemang. Då borde biffen vara löst

Aah va gött. Det känns som att det inte borde stoppas. Iaf inte i första taget. Kanske att ATT stoppar men inte Apple. Det får inte bli så!!! Argh

fan också. kom igen nu gubbar! Leta info! Vart läser ni om detta?! Än så länge är det bara ATT som har slutat sälja va? Applestore måste ju vilja sälja sina produkter.