Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fangorn

Fangorn

Medlem
  • Plats Solna
  • Registrerad 2007-10-18
  • Senast aktiv 2011-10-17
  • Antal inlägg 47

Foruminlägg

De senaste inläggen Fangorn har skrivit i forumet.

Jag tycker även att de är jäkligt snåla som inte låter oss iPhone4 användare få tillgång till Siri, som ju faktiskt är en mjukvara och inte har något med hårdvaran att göra. Om de nu släpper en iPhone 4S, där de knappt kommer med något nytt (ok då, bättre hårdvara då), så känns det bara jäkligt sniket av dem att de låser funktioner för oss befintliga kunder.. Det är iof ingen nyhet att Apple gör så mycket de kan för att suga ur så mycket pengar de kan ur oss användare.

Någon mer som inte får iCloud-säkerhetskopieringen att fungera?
När jag aktiverar "iCloud-säkerhetskopia" på iPhonen så får jag bara ett felmeddelande.

Gör jag det via iTunes, så fungerar det, men när jag tar "Säkerhetskopiera nu" så får jag:
"Ett problem inträffade när säkerhetskopieringen skulle slutföras. Försök igen senare."

Jag kör både Tele2 och Telenor.. Inget av dem fungerar bättre än det andra på min iPhone.. Tror inte det har något med abonnemanget att göra, tror att basstationerna och handräckningen är problemet.. Tror inte du tjänar något på att byta till Telenor tyvärr..

Ja, det är då ingenting glappt i min telefon. Då skulle jag inte tappa samtal på samma ställe på bergshamraleden på metern nästan.. Jag kan på förhand säga till den jag pratar med att "Nu kommer det brytas" och 3 sek senare gör det det.. Om det vore så väl att det bara var på ett ställe det bryts så vore det ok, men nu är det ju tyvärr inte så..

Just ja: 1.1.4, Telenor

Detta har nog ingenting med nätet att göra.. Jag har Telenor och Tele2 som operatörer och ingen av dem fungerar som de skall i min telefon.. Det verkar vara ett telefonfel och det verkar bara vara på vissa telefoner.

Det finns en länk i denna tråd med ett inlägg av en appleanställd som föreslår lite olika orsaker till problemet. En av orsakerna kan t.ex. vara datat man synkat över till telefonen enligt honom. Jag har "formatterat" min telefon ett antal gånger (lagt på 1.1.2,1.1.3,1.1.4) och sedan synkat över samma data som förut (kontakter och musik). Det kan vara så att det är det som gör det. När nästa firmwareversion kommer (och har blivit hackad) så skall jag testa att köra med telefonen helt tom ett tag och se om det hjälper.. Om någon av er andra har orken att testa detta, eller kanske rent av har testat, så får ni mer än gärna skriva hur det fungerade/fungerar.

Uppdatera till 1.1.3 firmware så kör iPhonen IMAP default till google.

Japp! En sån köpte jag och den fungerar jättefint!

Kenjon, kör en restore till 1.1.3 via iTunes och kör sedan Ziphone 2.4 (http://www.ziphone.org/) för att låsa upp.. Tar c:a 10 minuter (Dock får du se till att spara undan allt du har på telefonen först, eftersom den blir helt ren). Soft upgrade verkade fungera, men vid närmare undersökning verkade den fuska med en hel del. Kör du Ziphone-varianten så gör du ju en riktig upgrade till 1.1.3 och sedan låser du bara upp telefonen. Jag upplever det i varje fall som om min telefon fungerar bättre nu än förut vad gäller tappade samtal.

Borde inte guiden se ut som följer:
1. Sätt telefonen i restore mode och restora med iTunes till 1.1.3
2. Kör Ziphone 2.4 (http://www.ziphone.org/)

Färdigt!

Tror det tog ungefär 10 minuter för mig allt som allt.. Betydligt mycket snabbare än när jag körde Soft Upgrade förut, dessutom uppdaterades BaseBandet till 04.03.13 istället för 04.02.13 som med soft upgrade.

Man behöver inte stänga ner telefonen efter steg 1. Man behöver inte stänga ner iTunes. Man kan göra som man vill med vilket simkort man har i, om man ens vill ha ett simkort i det behövs inte heller.

Se dock till att läsa "Some common mistakes:" på ziphone.org innan ni sätter igång för att undvika problem..

Kan meddela att detta fungerar fint på 1.1.3 också (Om någon skulle vara osäker)

Någon som uppgraderat till 1.1.3 med Ziphone som märkt någon skillnad vad gäller tappade samtal? Vad jag förstår får man ju senaste basebandet med 1.1.3 om man uppdaterar på Ziphone-vis. Jag uppdaterade till 1.1.3 med soft upgrade och tycker inte jag tappar riiiiktigt lika många samtal som förut (fick BB 04.02.13), men det är fortfarande riktigt irriterande då och då.

Ursprungligen av Adrian B:

jag tyckte jag skrev en tydlig förklaring tidigare i tråden, men jag kan ta det igen:

Om du har en gammal telefon (bootloader 3.9) och vill köra senaste firmware (1.1.3) med senaste baseband (04.03.13) så är detta högst intressant.

Att köra baseband från 1.1.2 (dvs baseband 04.02.13) tillsammans med firmware 1.1.3 är något jag i alla fall skulle undvika, för att slippa oväntade problem. Därför har jag väntat med 1.1.3 tills det finns en fungerande upplåsning och det är alltså detta som nya AnySIM kan göra.

Hoppas du fattar vad det ska vara bra för nu.

Jahaaaa så det finns en 04.03.13 ocksåååå.. Läste för snabbt..

Ursprungligen av closetland:

låter underligt då inte dev. team verkar göra något mer än en softupdate heller? inget förändrat basband tex...hmmm....

Jag har då i varje fall 04.02.13_G som baseband, inte det gamla? Det borde väl betyda att de faktiskt gör något med basebandet?

Tappade ett samtal på samma ställe som vanligt (Bergshamraleden precis vid busshållsplatsen "Bergshamra bro"). Pratar jag telefon och kör förbi där så kan jag säga till den jag pratar med att "Nu kommer jag tappa samtalet". Detta borde peka på att det faktiskt är täckningen det beror på, men frågan är bara varför? Det känns som att man borde få "dålig täckning" ett tag och sedan fortsätta prata, men istället tappar man samtalet?

Tappade inte ovanligt många samtal igår, för att svara på din fråga shapic

Jag fattar fortfarande inte vad detta skall vara bra för? Det går väl fortfarande inte att låsa upp 1.1.3 otb? Jag har kört soft upgraden till 1.1.3 och har 04.02.13_G i telefonen? Finns väl ingen anledning för mig att köra Anysim 1.1.3?