Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
PetterVitestam
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Hej hej jag är en ung kille som bor i Stockholm. Gillar att hålla på med Flash och Photoshop + lite till.
  • Registrerad 2007-12-24
  • Senast aktiv 2013-11-25
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen PetterVitestam har skrivit i forumet.

Blä skriva egna program, det kan jag ju ej! Får väl fortsätta leta... Hittade ett program, CamGrabber heter det, låter en ta bilder från en DV-kamera och spara direkt som .jpg bilder. Men man behöver dock ett till program sen för att få det till en sekvens. QuickTime funkar väl rätt bra där.

iStopmotion är jag väldigt sugen på... Fast min budget är låg!

Hej 99.se snubbar! Jag har nyss blivit medlem på forumet, verkade som en bra idé eftersom nästan alltid när man googlar efter svar på ett problem så finns svaret här!

Men nu har jag ett problem jag ej lyckats lösa. Jag vill gärna ha ett stopmotionprogram som är gratis.

Det enda som krävs är egentligen att det ska gå att ta bilder direkt i datorn från en inkopplad DV-kamera. Men det vore också bra om man kunde se de föregående bilderna och kanske även spela upp animationen hittills. Onion-skin funktionen skulle också sitta riktigt fint.

Jag tycker inte att detta är så mycket begärt, verkar inte vara så värst komplicerade grejer att göra, men ändå har jag inte lyckats hitta ett enda gratis program som uppfyller dessa krav!

Någon som har några ideér?

Jag behöver också ett sånt här program... Det enda som behövs är att kunna ta bilder från en DV-kamera från datorn samt så vore det smidigt att kunna se den föregående bilden (onion skin) och kunna spela upp vad man har tagit än så länge.

iStopmotion är ett underbart program som tyvärr kostar pengar, vilket känns lite onödigt eftersom det har andra funktioner som jag inte riktigt behöver.

Sen har jag även prövat gratisprogrammet CamGrabber vilket bara tar bilder och sparar dem som .jpg i en mapp på skrivbordet... Funkar väl okej men det är väldigt osmidigt i och med att man sen måste hitta nåt annat program för att lägga ihop bilderna (Flash eller QuickTime funkar bra).

Men man tycker att ett program som tar bilder från en extern kamera, sparar dem i nån sorts tidslinje och har en funktion som låter en se alla bilder man hittills tagit inte borde vara så svårt att skapa. Det borde definitivt inte kosta pengar!

Är det ingen som har något fiffigt förslag? Min lerfilmsproduktion har totalt stannat upp efter att min trial på iStopmotion gick ut!